Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Κωνσταντίνος: Δεν είμαι τέως, είμαι ο βασιλεύς, τελεία και παύλα






«Εγώ δεν θα κουνήσω το δάχτυλό μου για να πάρω τη βασιλεία πίσω, οι Έλληνες θα το κάνουν»


Απορρίπτει τη συμμετοχή του σε κάποιο κόμμα και την ανάμιξή του στην ελληνική πολιτική, θα επέστρεφε στην Ελλάδα ως μονάρχης αν κάτι τέτοιο ήθελε ο λαός, στην Ελλάδα δεν αισθανόταν persona non grata, δεν έχει ψηφίσει ποτέ του, δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη και πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δουλεύει σκληρά. Στα σημεία αυτά συνοψίζεται η συνέντευξη που έδωσε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «Δεν είμαι τέως ή πρώην αλλά ο βασιλεύς Κωνσταντίνος, τελεία και παύλα».


Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες», ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι στην ιστορία θα ήθελε να μείνει ως κάποιος που δεν επέτρεψε στην πατρίδα του να κυλιστεί σε εμφύλιο ή άλλο πόλεμο.

«Ούτε εγώ ούτε ο γιός μου θέλει να κατακτήσει την πολιτική. Δε νομίζω ότι αρμόζει , δεν είμαστε πολιτικάντηδες, δε ξέρουμε αυτή τη δουλειά», είπε για το αν ο ίδιος ή ο γιος του Νικόλαος ετοιμάζει κάποιο κόμμα ή πρόκειται να συμμετάσχει σε κάποιο. «Έχω την εντύπωση ότι η Ελλάς έχει πάρα πολλούς πολιτικούς, μάλιστα θα έλεγα ότι σχεδόν έχουν μπουχτίσει από πολιτικούς, τί θέλουν άλλο παραπάνω, να κάνουν τι;», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν υπάρχει πρόταση στον γιο του να ενταχθεί σε κάποιο κόμμα απάντησε: «Α δε ξέρω μπορείτε να ρωτήσετε».

Για το αν έχει λήξει το σενάριο της παλινόρθωσης ο Κωνσταντίνος ανέφερε: «Δεν υπάρχει τέλος και δεν υπάρχει αρχή. Εγώ βλέπω την όλη υπόθεση αυτή να εξελίσσεται στα χέρια του ελληνικού λαού. Αυτοί αποφασίζουν τί θέλουν, αυτοί αποφάσισαν 2 φορές αν θυμάμαι καλά, να επαναφέρουν τη βασιλεία αφού είχε φύγει. Τώρα αν τη θέλουν πάλι δικό τους δικαίωμα είναι. (…) Δε θα κουνήσω το δάχτυλό μου για να πάρω τη βασιλεία πίσω, θα το κάνουν οι Έλληνες, εγώ δε θα το κάνω».

Στη διάρκειας 90 λεπτών συνέντευξή του, ο τέως βασιλιάς τόνισε επίσης ότι δεν θα επιδιώξει να γυρίσει ως μονάρχης. «Εάν γίνει μόνο του τότε θα το δεχθώ. Αλλά ποιός είναι ο μηχανισμός να κάνει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει», σημείωσε.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να αναλάμβανε κάποιον άλλο ρόλο, όπως του πρεσβευτή όπως πρότεινε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, υπογράμμισε: «Γιατί να μπούμε σε μια κουβέντα που λένε οι Εγγλέζοι If, όλα If; Mπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Αποκλείεται. Λοιπόν γιατί να το συζητήσουμε. Δεύτερον, εγώ δεν είμαι ο πρώην βασιλεύς Κωνσταντίνος, είμαι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, τελεία και παύλα. Αυτό δεν αλλάζει με το τίποτα, είμαι ο πρώην ή τέως ή ό,τι προτιμάτε, Βασιλεύς της Ελλάδος ναι, αλλά το ότι είμαι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Λοιπόν είτε ο Καρατζαφέρης το λέει έτσι ή κατά λάθος του ξεφεύγει δεν ξέρω.»

«Ήθελα πάντοτε να γυρίσω στην Ελλάδα, τώρα έτυχε να είναι δύσκολες περίοδοι, απεναντίας αισθανόμουν ότι μπορούσα να βοηθήσω όσο μπορώ εδώ πέρα», επισήμανε και σημείωσε ποτέ στην Ελλάδα δεν αισθανόταν persona non grata.

Σε ερώτηση για το αν θα όρκιζε και πάλι την κυβέρνηση της χούντας είπε: «Οπωσδήποτε θα την όρκιζα, οπωσδήποτε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, διότι μη ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε στο άγνωστο και όταν λέω άγνωστο εννοώ ότι κανένας δεν είχε εξουσία εκείνη τη στιγμή, ο μόνος που είχε εξουσία εάν ήθελε να την ασκήσει ήμουν εγώ, αλλά και ποιός με άκουγε εκείνη τη στιγμή, ήταν πολύ περίεργη η κατάσταση, αλλά θα την όρκιζα την κυβέρνηση».

Απαντώντας δε στο γιατί έφυγε μετά το αποτυχημένο αντιπραξικόπημα, αντικίνημα αντί να δώσει μάχη κατά της Χούντας ανέφερε ότι «εκείνη την εποχή εγώ σκεφτόμουν ότι έπρεπε να γίνει όλο αυτό το πράγμα χωρίς να χυθεί αίμα».

«Δεν έχω ψηφίσει ποτέ μου. Κοιτάξτε να δείτε, εγώ μεγάλωσα με το ενδεχόμενο ότι μια μέρα θα διαδεχθώ τον πατέρα μου οπότε δε με άφησαν ούτε και ήθελα να έχω αυτή την πολυτέλεια, δεν την έχω την ανάγκη αυτή να πάω να ψηφίσω. Τώρα δε που είμαι και, ζούσα στην εξορία δεν έχω και λόγο να ασχοληθώ με αυτό το θέμα, τώρα που είμαι στην Ελλάδα too late», σημείωσε.

Μιλώντας για τα τρέχοντα και τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κωνσταντίνος αποκάλυψε μία τυχαία συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο αεροδρόμιο: «Διάβαζε μια εφημερίδα και κατάλαβε ποιός ήμουν και του λέω δε θέλω να σε ενοχλήσω. Λέω τελειώστε τη εφημερίδα σας, εγώ περιμένω τη βαλίτσα και θα φύγω, και τότε κατάλαβε ποιός ήμουν και χαιρετηθήκαμε. Και μου λέει αν μπορώ να σας κάνω μια ερώτηση, τί λένε οι ξένοι για την Ελλάδα. Οι προσπάθειες που κάνει είτε καλές είτε όχι υπάρχουν, δουλεύει σκληρά ο άνθρωπος δεν υπάρχει θέμα για να πετύχει αυτό που θέλει να πετύχει. Τώρα εάν τον αφήσει ο λαός να το κάνει είναι άλλη υπόθεση. Μπορεί και όμως να μην έχουμε εκλογές οπότε θα έχει περισσότερο χρόνο μπροστά του».

«Είναι αδύνατον να πάρεις μία θέση σε έναν άνθρωπο και πόσο μάλλον αν αυτός ο άνθρωπος μόλις έγινε πρωθυπουργός, πρέπει να του δώσεις ευκαιρία, τί θα πεις, να τελειώνουν οι αριστεροί κλπ αυτά είναι σαχλαμάρες. Να δεις τι θα κάνει ο άλλος. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι προσπάθειες που κάνει είτε καλές είτε όχι υπάρχουν, δουλεύει σκληρά ο άνθρωπος δεν υπάρχει θέμα για να πετύχει αυτό που θέλει να πετύχει», πρόσθεσε.

Επιπλέον, αποκάλυψε πως είχε προτείνει στον Γεώργιο Παπανδρέου τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ αλλά εκείνος του απάντησε: «πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ γιατί θα χάσω πάρα πολλούς ψήφους από την αριστερά»!

Τέλος, για το αν έχει αισθανθεί την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για τις εξορίες κατά τη βασιλεία του πατέρα του απάντησε: «Δεν αξίζει να ζητήσεις συγνώμη για κάτι το οποίο δε ξέρεις».

Ο Κωνσταντίνος για την αποστασία και τα Ιουλιανά

«Οι Εγγλέζοι λέγανε πάντα πως σε δυο χώρες δεν πρέπει να στέλνεις πράκτορες: Στην Ιαπωνία και την Ελλάδα. Από τους Ιάπωνες δεν πρόκειται να μάθεις ποτέ κανένα μυστικό και στην Ελλάδα δεν υπάρχει μυστικό. Τα ξέρουν όλοι, όλα» ανέφερε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος αναφερόμενος στο παρασκήνιο και τις υπόγειες διεργασίες την ταραγμένη περίοδο που οδήγησε τη χώρα στα Ιουλιανά.

«Δεν ξέρω αν εφοπλιστές ή η CIA είναι μπλεγμένοι σε εκείνη την ιστορία. Δεν τον αποκλείω αλλά κανείς δεν ήταν σε συνεννόηση μαζί μου» ανάφερε ο Γλυξμπουργκ και πρόσθεσε: «Την ευθύνη πάντα την έχει το αφεντικό. Βλέπεις και μετράς τα πράγματα και πράττεις. Ο Μητσοτάκης δεν είχε προετοιμαστεί για να ορκιστεί στη νέα κυβέρνηση. Νομίζω πως μόνο στον Νόβα είχα πει κάποια πράγματα και κυρίως το ότι δεν θα μπορούσα να αφήσω την χώρα ακυβέρνητη. Αν είχα ευκαιρία θα έκανα τα ίδια πράγματα με τότε αλλά με περισσότερη προσοχή. Έφτασα μέχρι την πόρτα του Παπανδρέου για να του κάνω μια πρόταση χωρίς να την έχω κουβεντιάσει πρώτα με τους συμβούλους μου. Ενδόμυχα μέσα μου σκέφτηκα πως άργησα και δεν δούλεψα ποτέ μέσα μου μια καλή λύση».

«Ο βασιλιάς έκανε άρχοντα τον Καραμανλή όχι ο λαός»

«Το 1974, με την μεταπολίτευση, εγώ δεν είχα ιδέα τι γινόταν στην Ελλάδα. Με τον Καραμανλή είχαμε βρεθεί πολλές φορές στο εξωτερικό. Μιλούσε με έναν περίεργο τρόπο. Για εκείνον τότε εγώ ήμουν ο εγγυητής της ομαλότητας. Ήμουν η νομιμότητα» τόνισε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και πρόσθεσε: «Το τι έγινε μετά όλοι το ξέρουν. Είχα μείνει σε αυτό. Δεν ήμουν έκπτωτος τότε. Θα μπορούσα να επιστρέψω. Δεν μου τηλεφώνησε ποτέ. Από ανοησία δεν πήρα το πρώτο αεροπλάνο να έρθω και εγώ στην Ελλάδα. Κανονικά θα έπρεπε να έρθει εκείνος στην Ελλάδα και μετά να με πάρει τηλέφωνο για να έρθω να ορκίσω. Ο βασιλιάς τον έκανε άρχοντα τον Καραμανλή όχι ο λαός. Εκείνος, όμως, θεώρησε πως δεν έπρεπε να μου τηλεφωνήσει».

Παράλληλα, όσον αφορά τη χούντα των συνταγματαρχών, ο Γλύξμπουργκ ξεκαθάρισε πως προσπάθησε να βγάλει από τη μέση τη χούντα, διευκρινίζοντας ότι δεν ήξερε από την πρώτη στιγμή ότι υπήρχε χούντα, ενώ σημείωσε πως «οπωσδήποτε» θα όρκιζε τη χουντική κυβέρνηση, καθώς «διαφορετικά θα είχαμε εμφύλιο».

Για το αντιπραξικόπημα που οργάνωσε εναντίον της χούντας, ανέφερε πως ο λόγος που προχώρησε σε αυτό ήταν «για να μη χυθεί αίμα» και πρόσθεσε πως είχε με το μέρος του το Ναυτικό και την Αεροπορία, ενώ διηγήθηκε το εξής περιστατικό: όταν ζήτησε από την Αεροπορία να πραγματοποιούν τα αεροπλάνα της χαμηλές πτήσεις πάνω από την Αθήνα σπάζοντας το φράγμα του ήχου, οι αεροπόροι του απάντησαν ότι αν γινόταν αυτό, τότε όποια γυναίκα ήταν έγκυος θα απέβαλλε. Όταν τους είπε πως, αν είναι για το καλό της χώρας, έστω ας γίνει έτσι, του είπαν πως θα πέσει η Ακρόπολη.



newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου