ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Έρχονται "λουκέτα" & "μαύρες λίστες" κατά φοροδιαφυγής



Με λουκέτα και "μαύρες λίστες" φοροδιαφυγής θα επιχειρήσει το υπουργείο Οικονομικών να αναχαιτίσει το κύμα φοροδιαφυγής που διογκώνεται κυρίως στα μεγάλα τουριστικά νησιά. Κοινή, ωστόσο, είναι η διαπίστωση ότι αν δεν επανέλθουν τα αυστηρά πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων, το κίνητρο φοροαποφυγής θα παραμείνει ισχυρό.

Μετά από σύσκεψη με παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων προανήγγειλε μπαράζ ελέγχων εκεί που η παραβατικότητα χτυπάει "κόκκινο". Όπως είπε ο κ. Γιώργος Πιτσιλης "ευκαιρία συμμόρφωσης" θα δοθεί σε όλους, αλλά "από κει και πέρα -είπε- δεν πρόκειται να ανεχθούμε να πλήττεται ο υγιής ανταγωνισμός, δηλαδή ο φορολογούμενος που προσπαθεί να είναι συνεπής να αισθάνεται αδικημένος".

Οι διατάξεις που θα ενεργοποιηθούν προβλέπουν:
  • "Λουκέτο" για 48 ώρες σε περιπτώσεις μη έκδοσης 10 αποδείξεων ή αποδείξεων των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 500 ευρώ
  • "Λουκέτο" έως 1 μήνα για παρεμπόδιση ελέγχου ή συστηματική μη έκδοση αποδείξεων, δηλαδή φοροδιαφυγή καθ' υποτροπή
  • "Λουκέτο" έως και 6 μήνες αν υπάρξει δεύτερη υποτροπή εντός 3 ετών.


Ελλείψει αυστηρών προστίμων για τη μη έκδοση αποδείξεων, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζει την ίδια ώρα και "μαύρες" λίστες.

Κατ' αρχάς ξεκινούν έλεγχοι για αποδείξεις σε δραστηριότητες "υψηλού κινδύνου", δηλαδή μεγάλης παραβατικότητας. Εκεί θα καταγράφεται ο τζίρος των εν λόγω επιχειρήσεων στην περίοδο του ελέγχου και στο επόμενο στάδιο θα γίνεται σύγκριση με τον τζίρο του υπόλοιπου έτους. Με κριτήρια που οριστούν σε ειδική εγκύκλιο, το σύστημα θα εντοπίζει τις μεγάλες αποκλίσεις τζίρου και αμέσως μετά θα παραπέμπει αυτές τις επιχειρήσεις σε πλήρη, εξονυχιστικό έλεγχο. Όλοι αυτοί θα καταγράφονται σε λίστα φοροφυγάδων, αποτελώντας το πρώτο δείγμα κάθε ελέγχου.

Σύμφωνα με έρευνα του διαΝΕΟσις, η φοροδιαφυγή στη χώρα μας αντιστοιχεί στο 6% με 9% του ΑΕΠ, δηλαδή στο 32% των δημοσίων εσόδων κι αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι κάθε χρόνο χάνονται ως και 16 δισ. ευρώ.


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου