ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Μία απίστευτη ιστορία: Πώς Κινέζος τουρίστας εγκλωβίστηκε για 2 εβδομάδες σε προσφυγικό κέντρο στη Γερμανία




Αυτό που έζησε ένας Κινέζος τουρίστας στη Γερμανία, λογικά,
δεν έχει προηγούμενο. Γιατί κατέληξε σε ένα προσφυγικό κέντρο και εγκλωβίστηκε εκεί για 2 εβδομάδες, επειδή μιλούσε μόνο κινέζικα.


Ολα ξεκίνησαν όταν ο καλοντυμένος 31χρονος, ο οποίος κατονομάστηκε μόνο ως κύριος Λ., έπεσε θύμα κλοπής του πορτοφολιού του. Και η περιπέτειά του άρχισε όταν επιχείρησε να το δηλώσει αυτό και κατά λάθος υπέγραψε αίτηση ασύλου. Οι γερμανικές αρχές συνειδητοποίησαν το λάθος τους μόνο όταν- μέσα στην απελπισία επειδή δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν με τον άνδρα- απευθύνθηκαν σε ένα τοπικό κινέζικο εστιατόριο, προκειμένου να τους βοηθήσει κάποιος στην επικοινωνία μαζί του.

«Δεν μιλούσε γερμανικά ή αγγλικά. Μόνο κινέζικα», είπε ο επικεφαλής του προσφυγικού κέντρου του Ερυθρού Σταυρού στην πόλη Ντουέλμεν, Κριστόφ Σλουέτερμαν, μιλώντας στο Reuters μετά από την... απελευθέρωση του άνδρα από το Πεκίνο.

«Πέρασε 12 ημέρες παγιδευμένος στη γραφειοκρατική μας ζούγκλα, επειδή δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του», πρόσθεσε ο Σλουέτερμαν. «Η Γερμανία έχει τρομακτική γραφειοκρατία. Το έχω διαπιστώσει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο 31χρονος τουρίστας βρισκόταν στην Χαϊδελμβέργη όταν του έκλεψαν το πορτοφόλι. Πήγε λοιπόν στο δημαρχείο- πιστεύοντας ότι ήταν αστυνομικό τμήμα- και εκεί, εν αγνοία του, υπέγραψε αίτηση ασύλου. Αμέσως μετά τον μετέφεραν 360 χλμ. μακριά, στο προσφυγικό κέντρο στο Ντουέλμεν, του έδωσαν φαγητό και χρήματα για να ξοδεύει, όπως στους υπόλοιπους πρόσφυγες.

Εκεί του πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματα και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις. Ομως, κέντρισε την προσοχή των εργαζομένων, κυρίως επειδή ήταν καλοντυμένος. «Επίσης συμπεριφερόταν διαφορετικά από τους υπόλοιπους πρόσφυγες. Συνεχώς προσπαθούσε να μιλήσει με τους άλλους, να πει την ιστορία του, αλλά κανείς δεν τον καταλάβαινε. Επέμενε να ζητά πίσω το διαβατήριό του, κάτι που δεν κάνουν οι υπόλοιποι πρόσφυγες», διηγήθηκε ο Σλουέτερμαν.


Οι άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού προσπάθησαν να βγάλουν μία άκρη, καταφεύγοντας σε διαδικτυακές εφαρμογές μετάφρασης. Εμαθαν την αλήθεια όμως μόνο όταν τελικά απευθύνθηκαν σε ένα τοπικό κινέζικο εστιατόριο.

«Ηταν μία απίστευτη στιγμή για όλους μας. Είπε ότι η Ευρώπη δεν ήταν αυτό που περίμενε. Αλλά ήταν χαρούμενος που έφευγε», πρόσθεσε ο Σλουέτερμαν.

iefimerida.gr


loading...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου