ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΔΗΚΕΒΙ Γρεβενών: “Τέσσερα τετράγωνα”







Με σιγανή βροχούλα να πέφτει την Δευτέρα 8/8/2016,   κατέφθασαν με ενθουσιασμό και χωρίς να τους επηρεάσει καθόλου ο καιρός, οι φίλοι μας που δήλωσαν συμμετοχή στην δράση “τέσσερα τετράγωνα”.

Η βιβλιοθηκονόμος Λίτσα Ταρλατζή καλωσόρισε τα παιδιά και τους ζήτησε να ανοίξουν το φάκελο της ημέρας. Με αφορμή το περιεχόμενο του κινήθηκε η συζήτηση γύρω από τα γεωμετρικά σχήματα όπου τα βρίσκουμε παντού στη ζωή μας. Αναζητήσαμε και εντοπίσαμε τα σχήματα που υπάρχουν μέσα και έξω από τη βιβλιοθήκη. Τα βρήκαμε στα βιβλία. στα ράφια, στα τραπεζάκια, στα κτίρια στη γέφυρα δίπλα στη βιβλιοθήκη . Παρατηρήσαμε τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. Επίσης αναφερθήκαμε σε έργα σπουδαίων καλλιτεχνών με γεωμετρικά σχήματα.

Στη συνέχεια βγήκαμε έξω και ευτυχώς είχε σταματήσει και η βροχή. τα παιδιά με την καθοδήγηση της εμψυχώτριας έμαθαν τους κανόνες και έπαιξαν παιχνίδια σύγχρονα και παραδοσιακά , όπως κουτσό, τετρασφαίριση, κεραμιδάκια ή τζαμί που βάση τους είχαν το σχήμα τετράγωνο.
Οι φίλοι μας για δύο περίπου ώρες γυμνάστηκαν, ψυχαγωγήθηκαν, συνεργάστηκαν, καλλιέργησαν την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα.
Ο εξωτερικός χώρος της βιβλιοθήκης γέμισε με παιδικά χαμόγελα φωνές και γέλια. Ήταν ένα πραγματικά όμορφο θέαμα.
Τα παιδιά έφυγαν ευχαριστημένα και απόλυτα ικανοποιημένα και ενθουσιασμένα από την εξέλιξη της δράσης περνώντας ένα όμορφο πρωινό.

Ευχαριστούμε τον Αποστόλη Σφέτκο για τη βοήθεια του στην αποτύπωση των επιδαπέδιων παιχνιδιών , προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δράση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου