ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Χάρης Κάτανας : Μία νέα θερμή περίοδος ξεκινά στη γειτονιά μας..





Το καλοκαίρι τελειώνει.
Θερμότερες ημέρες φαίνεται να έρχονται.



Ξεκινά δυναμικά από ότι φαίνεται αυτή η εβδομάδα με τις εμπρηστικές δηλώσεις της γείτονας χώρας, σε ότι αφορά την αναγνώριση του Ποντιακού Ελληνισμού. Αναμένεται δυναμική απάντηση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Δυστυχώς επαληθεύομαι, η Τουρκική ηγεσία θα προσπαθήσει να εξωτερικεύσει με κάθε τρόπο τα χίλια μύρια προβλήματα που διακατέχουν το εσωτερικό της.
Μην μας φανεί παράξενο αν το αμέσως επόμενο διάστημα δούμε να επαναφέρονται στο προσκήνιο τα θέματα της Μακεδονίας και της Τσαμουριάς. Άλλωστε είναι άμεσα ελεγχόμενες και οι δύο χώρες ,Αλβανία και Σκόπια, διαχρονικά από την Τουρκία.

Ειδικά τώρα που η Τουρκία έχει τις χειρότερες δυνατές σχέσεις με τις ΗΠΑ και που οι Ρώσοι της δείχνουν μια διπλωματική «λυκοφιλία», μυρίζει μπαρούτι η γεωπολιτική σύνθεση στην νοτιοανατολική μεσόγειο. Πηγές, λένε ότι φοβούνται διαρροές νατοϊκών μυστικών στους Ρώσους.
Υπάρχουν στην νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ 53 ατομικές βόμβες. Αλίμονο εάν έπεφταν σε δόλια χέρια, λένε οι νατοϊκοί και σκέφτονται μέχρι και άρση της βάσης αυτής. Το που θα πάει η βάση σε αυτή την περίπτωση, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο από μόνο του. Τέτοια όπλα χρίζουν ειδικών προδιαγραφών φύλαξης και ασφάλειας, που δεν υπάρχουν παρά μόνο σε χώρες όπως η Ιταλία ή η Ολλανδία, και αποκλείονται χώρες αντιπυραυλικής ζώνης.
Ο Πάνος Καμμένος, είχε κάνει τη σχετική πρόταση πριν από περίπου ένα χρόνο, στη συνάντηση που είχε στο Πεντάγωνο με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Christine Wormuth. Η πρότασή του για την δημιουργία νατοϊκής-αμερικανικής βάσης στην Κάρπαθο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά από το ΚΚΕ. Ο Πάνος Καμμένος όμως δεν εγκατέλειψε ποτέ το σχέδιο και οι εξελίξεις στην Τουρκία που έχουν οδηγήσει στο ναδίρ της αμερικανοτουρκικές σχέσεις θεωρεί ότι τον δικαιώνουν και αποτελούν μια χρυσή ευκαιρία για περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Οι αμερικανοί πολύ πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν είχαν ήδη αρχίσει να δρομολογούν την υποβάθμιση της παρουσίας τους στο Ιντσιρλίκ, κάτι που είχε εκνευρίσει πάρα πολύ τον Ερντογάν.
Μοιάζει ευκαιρία όλο αυτό για εμάς πιστεύω, αφού ούτως η άλλως είμαστε στο επίκεντρο όλων αυτών των γεωπολικών αλλαγών, αρκεί να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση στο έπακρο. Και μπορούμε να το κάνουμε, ειδικά αυτή την περίοδο.
Τέλους καλοκαιριού λοιπόν, και μία νέα θερμή περίοδος ξεκινά στη γειτονιά μας.



Χάρης Κάτανας
π. Βουλευτής ΑΝ.ΕΛ. Κοζάνης


loading...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου