ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

«Γεννιέται» το νέο Τσάμπιονς Λιγκ - Αφήνουν έξω την Ελλάδα





Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Gazzetta dello Sport»
παρουσιάζει το νέο Τσάμπιονς Λιγκ .

Ετοιμάζονται μεγάλες αλλαγές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, από το 2018, τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης θα έχουν εξασφαλισμένες τέσσερις θέσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ,. θα υπάρχουν ομάδες που θα προκρίνονται βάσει... ιστορίας, ενώ θα υπάρχει νέα κατάταξη και μεγαλύτερη «προστασία» των ισχυρών στις κληρώσεις.
Επί της ουσίας η πρόταση για το νέο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένας συμβιβασμός, ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης (Μπάγερν, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης) που επιθυμούσαν την δημιουργία της Superlega και την UEFA. Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία θα έχουν τέσσερις ομάδες απευθείας στους ομίλους.

Ακολούθησε το SDNA στο Twitter και ενημερώσου πρώτα από όλους!

Τα εισιτήρια θα αφορούν την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τα τρία να δίνονται στις τρεις πρώτες ομάδες και το τελευταίο να δίνεται σε ομάδα που θα επιλέγει η UEFA, με βάση το όνομα, την αξία και την ιστορικότητα (wild card). Αυτό θα γίνεται ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα μένουν απέξω ομάδες όπως π.χ. η Λίβερπουλ ή η Μίλαν.

Δύο εισιτήρια θα παίρνουν για τους ομίλους τα πρωταθλήματα που ακολουθούν, όπως το γαλλικό, ενώ κάποια θα πηγαίνουν στις χώρες που είναι στη δεκάδα της UEFA, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ουκρανία και η Τουρκία. Οι υπόλοιπες θέσεις (έξι ή επτά) θα δίνονται με την διαδικασία των πλέι οφ, όπου θα συμμετέχουν 50 ομάδες. Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή στην 15η θέση της UEFA, κάτι που σημαίνει ότι είναι εκτός του νέου σχεδίου.

Δημιουργείται έτσι ένα Σούπερ Τσάμπιονς Λιγκ, με 32 ομάδες χωρισμένες σε 8 ομίλους, αλλά διαφορετικά κριτήρια πρόκρισης. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει προσπάθεια για να μεγαλώσει η αξία της διοργάνωσης καθώς, για παράδειγμα, είναι χαρακτηριστικό ότι η Πρέμιερ Λιγκ έχει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ετησίως, ενώ το Τσάμπιονς Λιγκ 2,3 που υπολογίζεται να γίνουν 2,7 από το 2018.

Πρόκειται για σχέδιο παρόμοιο με αυτό που έχει εισηγηθεί ο Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε, γενικός διευθυντής της Μπάγερν και πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων. «Για ποιο λόγο να αποκλείσουμε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχουν ομάδες από την Γερμανία, την Ισπανία, την Αγγλία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Θα μπορούσε να γίνει και υπό την UEFA αλλά και πιο ιδωτικά» ήταν τα λόγια του Ρουμενίγκε σε πρόσφατο συνέδριο για το Financial Fair - Play, που διεξήχθη στο Μιλάνο.

Η άποψη του Ρουμενίγκε είναι πως πια οι μεγάλοι σύλλογοι... χαραμίζονται, υπό μία έννοια, στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουν και ομάδες αρκετά χαμηλότερης δυναμικότητας ή και να μοιράζονται οικονομικά οφέλη μαζί τους. Ο Γερμανός παράγοντας απέφυγε να μιλήσει με... ονόματα, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα πρωτάθλημα με τη συμμετοχή των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ατλέτικο, Σεβίλλη ή Βαλένθια, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ, Νάπολι, Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν, Παρί Σεν Ζερμέν, Μαρσέιγ και Λιόν.



sdna.gr

loading...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου