ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΔΗΚΕΒΙ Γρεβενών: ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ.. (Φωτογραφίες)

Στις 10/8/2016 πραγματοποιήσαμε την 27 δράση της καλοκαιρινής μας
εκστρατείας με τίτλο “κάτι που μπορεί να συρθεί και να αφήσει ένα σημάδι”, παρέα με τους 19 χαρούμενους φίλους μας που παρευρέθηκαν σ αυτήν.

Η βιβλιοθηκονόμος Λίτσα Ταρλατζή ξεκίνησε τη δράση ρωτώντας τα παιδιά τι θα μπορούσε να είναι ο γρίφος στο φάκελο της ημέρας .Οι έμπειροι εξερευνητές δούλεψαν τη σκέψη τους και έδωσαν αμέσως την απάντηση η οποία ήταν το σαλιγκάρι. Έδωσαν όμως και άλλες πολλές ευφάνταστες απαντήσεις για το τι αφήνει σημάδια για κάτι που θα συρθεί.
Η εμψυχώτρια ορμώμενη από τη συζήτηση τους διάβασε την ιστορία “το μακρύ ταξίδι του Αιμίλιου” του Κώστα Μάγου, δείχνοντας τους συγχρόνως και τις εικόνες. Ενθουσιάστηκαν και συγκινήθηκαν από τον ήρωα και βρήκαν ότι έχουν πολλά κοινά μαζί του. Ένα από αυτά ήταν, ότι όπως και ο Αιμίλιος, έτσι και αυτοί είναι ακούραστοι εξερευνητές οπλισμένοι με τα εφόδια της δύναμης. της προσπάθειας και της υπομονής. Επίσης συζητήσαμε για την αξία της φιλίας και των ανθρώπινων σχέσεων.
Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο ομάδας και κατασκεύασαν το κουτί των ιστοριών. Τα επιδέξια χεράκια τους χρωμάτισαν εικόνες που τους εντυπωσίασαν περισσότερο από το βιβλίο, έπλασαν με πλαστελίνη τον ήρωα και τα τοποθέτησανμέσα στο κουτί, δημιουργώντας ένα φανταστικό μικρόκοσμοζωντανεύοντας έτσι την ιστορία.
Και ενώ πλησιάζαμε προς το τέλος μια έκπληξη περίμενε τους μικρούς εξερευνητές. Η εμψυχώτρια τους είπε να κοιτάξουν πίσω από την κολόνα. Τα ματάκια τους έλαμψαν από χαρά όταν είδαν ένα σαλιγκάρι να βγάζει δειλά τις κεραίες τουδείγμα ότι ήταν φιλικό και ήθελε επικοινωνία μαζί τους .Τα επιφωνήματα χαράς δεν το πτόησαν καθόλου και συνέχιζε να διαγράφει την πορεία του πάνω στο τσιμέντο. Οι φίλοι μας το περιεργάστηκαν αρκετή ώρα έπαιξαν και φωτογραφήθηκαν μαζί του. Χάρηκαν τόσο πολύ που δεν ήθελαν να φύγουν από το χώρο της Βιβλιοθήκης. Πήραν τα σαλιγκάρι και το τοποθέτησαν στο φυσικό του περιβάλλον.
Φεύγοντας αναρωτιόταν να ήταν άραγε ο Αιμίλιος και να ήθελε να τους καλέσει να κάνουνόλοι μαζίμια εξερεύνηση; Ποιος ξέρει ίσως !!!!!
Ευχαριστούμε θερμά την Αλεξάνδρα Παπανίκου για τη βοήθεια της στη φωτογραφική κάλυψη της δράσης αλλά και την προσφορά της στο παιδικό δανειστικό τμήμα .


ΔΗΚΕΒΙ Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου