ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ηλίας Ψινάκης: Πως ο μάνατζερ του Ρουβά εξελίχθηκε στον πιο τσαμπουκαλεμένο Δήμαρχο [και… της Αθήνας;]





Κάποιοι θα τον θυμούνται επειδή έκανε τον Ρουβά να φορέσει την φούστα του Valentino και έπλασε μια ολόκληρη γενιά Ρουβίτσες.

Άλλοι για την κόκκινη πασμίνα στον ώμο που πάει ασορτί με την ποσέτ και τα μαύρα γυαλιά που φοράει ακόμα και την νύχτα. Κάποιοι για το σχεδόν creepy εξώφυλλο μετά το περιβόητο λίφτινγκ, για τις πιπεράτες ατάκες του στο Dream Show ή για το «Είσαι θεά».


Κάποιοι άλλοι ωστόσο δεν θα τον θυμούνται για όλα τα παραπάνω, αλλά γιατί ήταν εκείνος που όταν χρειάστηκε έκανε “ντου” στις κατασκηνώσεις παιδιών ΑμεΑ, στον Άγιο Ανδρέα, για να διαπιστώσει ότι τρόφιμα είχαν εξαφανιστεί και να ξεμπροστιάσει τους υπαλλήλους που συμπλήρωναν με αυτόν τον τρόπο το εισόδημα τους. Η φράση «Τον πούλο λαμόγια. Κανείς δεν θα παίξει με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες» έγινε τίτλος σε κάθε είδηση, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, πρόκειται να διατάξει διαχειριστικό έλεγχο για να μάθουμε όλοι επιτέλους τι γινόταν τόσα καλοκαίρια, ενώ εμείς κάναμε ηλιοθεραπεία έχοντας ήσυχη την συνείδηση μας.
Ο Ηλίας Ψινάκης λοιπόν για άλλη μια φορά έγινε viral επειδή έκανε το αυτονόητο, μόνο με λίγο πιο θορυβώδη τρόπο, όπως το συνηθίζει. Στις εποχές που ζούμε όμως τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Όπως λένε οι υποστηρικτές του “πολλοί στην θέση του θα εθελοτυφλούσαν μπροστά στην λεγόμενη λαμογιά κάθε είδους για να μην κλονίσουν την σχέση τους με τους ψηφοφόρους τους, όμως ο Δήμαρχος Μαραθώνα την ξεφωνίζει γιατί δεν είναι πολιτικός”. Είναι μάνατζερ και έχει αναλάβει ένα πολύ σκληρό project, πολύ πιο απαιτητικό από εκείνο του Κώστα Μαρτάκη.


PROJECT MARATHON
Ο Ηλίας Ψινάκης εξαρχής έβλεπε την δημαρχίας ως ένα δύσκολο πενταετές project με ημερομηνία λήξης. Αυτό το project όπως έχει δηλώσει, θα ολοκληρωθεί για εκείνον το 2019 μόνο όταν θα έχει προλάβει να νοικοκυρέψει τον δήμο, να ξεσκαρτάρει το παλαιοκομματικό σύστημα και να αφήσει πίσω του μια έτοιμη dream team που θα χαρακτηρίζεται από την τιμιότητα, ανεξάρτητα αν τα πρόσωπα της ανήκουν στην συμπολίτευση ή στην αντιπολίτευση. Αυτό τουλάχιστον επιδιώκει, μας λένε άνθρωποι που παρακολουθούν την πολιτική του καριέρα. Το αν θα τα καταφέρει θα το δείξει ο χρόνος. “Δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα. Δεν ‘πα να είναι κουμουνιστής, νεκροθάφτης, Ολυμπιακός. Γιατί δεν μπορεί να υπάρχει Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός όταν δεν έχουμε λεφτά να πάρουμε την μπάλα” συνηθίζει να λέει στους συνεργάτες του, στην προσπάθεια του να εισάγει ένα νέο μοντέλο διοίκησης. Με αυτό το σκεπτικό, επιχειρεί να δοκιμάσει όλους τους συμβούλους της δημοτικής αρχής σε διάφορα πόστα και 16 μήνες πριν από τις εκλογές να κρατήσει-ύστερα από αξιολόγηση-εκείνους που θα έχουν φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.


ΣΤΟΧΟΣ (ΔΕΝ) ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
“Έχω εκτεθεί στα γεράματα γιατί έχω βάλει ένα στόχο. Αν ήθελα θα μπορούσα να αράξω στο εξωτερικό και να ζω σαν βασιλιάς. Αλλά έχω αποφασίσει να μείνω στην Ελλάδα, κι ας ζω σαν γύφτισσα, δεν με νοιάζει” ανέφερε ο δήμαρχος Μαραθώνα σε φιλικό του πρόσωπο, συνοψίζοντας σε αυτές τις φράσεις τον λόγο ακριβώς που τον επέλεξαν οι ψηφοφόροι του. Κοινώς, ο Ηλίας Ψινάκης είναι ένας άνθρωπος χορτασμένος από εμπειρίες, που ζει ούτως ή άλλως πλουσιοπάροχα, που θα μπορούσε να ζει ακόμα πιο πλουσιοπάροχα γι’ αυτό δεν έχει σχέση εξάρτησης με την εξουσία, ούτε τον νοιάζει το προσωπικό οικονομικό όφελος. Ο ίδιος δεν αυτοπροσδιορίζεται ως πολιτικός και γι’ αυτό πολλές φορές έχει πει πως δεν τον ενδιαφέρει να χτίσει την δική του πελατεία ή να κάνει τα στραβά μάτια για χάρη των ψηφοφόρων του. Δεν είναι τυχαίο που αρνείται πεισματικά να πάει σε εκδηλώσεις της τοπικής κοινωνίας. “Δεν είμαι από τους δημάρχους που πηγαίνουν από κηδεία σε μνημόσυνο για να μαζέψουν ψήφους και δεν ξέρουν καν ποιόν κλαίνε. Δεν είμαι Καλοχαιρέτας” συνηθίζει να λέει, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να κάνει αυτά που κορόιδευε. Δεν έχει κόψει ποτέ κορδέλα σε εγκαίνια και κάθεται με το κοινό, δεν πηγαίνει από καφενείο σε καφενείο για να χτυπάει πλάτες, ούτε σβήνει τις κλήσεις των ψηφοφόρων του. Τις κλήσεις των φίλων του τις πληρώνει ο ίδιος σαν κέρασμα.



ΑΛΛΟ Ο ΨΙΝΑΚΗΣ, ΑΛΛΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;
Οι δημότες από την πλευρά τους, δυσκολεύονται να αποβάλουν την τηλεοπτική εικόνα του δημάρχου τους. Στον δρόμο ακόμα και σήμερα τον αντιμετωπίζουν σαν ροκ σταρ, βγάζουν selfies, σε ακραίες περιπτώσεις του τραβούν τα ρούχα και την ίδια ώρα πηγαίνοντας σπίτι μπορεί να τον κράξουν όπως κάθε δήμαρχο π.χ. για την καθαριότητα ή για τις λακκούβες που τους κάνουν την ζωή δύσκολη.


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ…
Οι επικριτές του στέκονται στην απειρία του σε αυτοδιοικητικά θέματα που έχουν αντίκτυπο σε ζητήματα κυρίως της καθημερινότητας των πολιτών ή στην θορυβώδη του παρουσία που πολλές φορές ξεφεύγει από τα όρια. Ξεχνιέται το περίφημο “Να ρίξουμε τις αγ@μητες του ΚΑΣ στον Σπαλιάρα να τις ξεμπουκώσει” που χαρακτηρίστηκε σεξιστικό; Άλλοι κάνουν λόγο για σνομπισμό του δημάρχου, άλλοι για συγκεντρωτικές τάσεις ή για εκρήξεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όταν τον προκαλεί η αντιπολίτευση. Από τον συνδυασμό πάντως του Ηλία Ψινάκη τρεις δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ανεξαρτητοποιηθεί επίσημα επειδή διαφώνησαν με την πολιτική του.


ΒΑΛΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ
Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Ηλίας Ψινάκης είναι ένας άνθρωπος με τρία βασικά ατού: διασυνδέσεις, φαντασία και τσαμπουκά. Είτε ανεβαίνει σε μπουλντόζα για να κατεδαφίσει αυθαίρετο, είτε πηγαίνει με αερόστατο στη Θεσσαλινίκη για να επικοινωνήσει την Ίδρυση της Αμφικτυονίας, είτε τιμά τον James Cameron με το παράσημο της Λεγεώνας του Μαραθώνα, γεγονός είναι ότι ο δήμος προβάλλεται εκτός τοπικών ορίων. Γι’ αυτό και η επικοινωνία του brand name του δήμου έχει εκτοξευτεί την τελευταία διετία. Για την ακρίβεια σύμφωνα με το report της google, για το 2015 σημειώθηκε αύξηση σε αναζητήσεις του Δήμου Μαραθώνα της τάξεως του 84,52% σε σχέση με το 2013.


THINK BIG
Πέρα από τις επικοινωνιακές τακτικές του Ηλία Ψινάκη, υπάρχουν όμως και πρακτικά ζητήματα που γίνονται θέμα συζήτησης. Κρατάμε το Marathon Foundation που είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία για τον πολιτισμό και την κοινωνική μέριμνα. Το συγκεκριμένο ίδρυμα έχει κάνει συμφωνία με εταιρία που κατασκευάζει και δωρίζει τεχνητά μέλη σε όλους τους δημότες. Το σημαντικότερο έργο είναι η Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, μια πρωτοβουλία συνεργασίας για θέματα πολιτισμού και αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς. Μέσα από αυτό τον οργανισμό ο Ηλίας Ψινάκης πήγε στην Κίνα και γύρισε με συμφωνία 400.000.000 δολαρίων για την τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής γραμμής και για την κατασκευή του ιστορικού μουσείου Μαραθώνα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, θα γίνει τον Νοέμβριο στο Ζάππειο το μεγαλύτερο συνέδριο στην Ελλάδα, με την συμμετοχή 110 δημάρχων από την Κίνα αλλά και επιχειρηματιών.


ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Παρά την όποια δημοφιλία διατηρεί, ο Ηλίας Ψινάκης υποστηρίζει ότι θα ξαναβάλει υποψηφιότητα στον Μαραθώνα μόνο σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρώσει το project του (αν και ο ίδιος είναι σίγουρος ότι θα το έχει ολοκληρώσει). Παρόλα αυτά, οι φήμες που τον θέλουν να διεκδικεί τη δημαρχία της Αθήνας αρχίζουν και όσο περνάει ο καιρός να γίνονται όλο και πιο έντονες και βάσιμες. Τι λέει ο ίδιος στον κύκλο του; “Σε αυτή την ηλικία δεν μπορώ να κάνω μακρόπνοα σχέδια, ήδη είμαι με το ένα πόδι στον τάφο. Θα δούμε”.




Πηγή: Down Town Magazine
– Τεύχος 39 [https://www.facebook.com/DownTownMa…] Ilias Psinakis

loading...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου