ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν κερδίζουν την εξουσία οι δημοσκοπήσεις - Αν ίσχυαν όσα λένε τα γκάλοπ τότε ο Τσίπρας θα έπρεπε να… εξοριστεί στη Λαπωνία..





Αν κέρδιζαν οι δημοσκοπήσεις την εξουσία τότε ο Αλέξης δεν θα ήταν στην
Μπρατισλάβα να καμώνεται πως εκπροσωπεί την Ελλάδα. Και δεν θα ήταν ο Κυριάκος στη ΔΕΘ να προσπαθεί να φτιάξει το ηγετικό του προφίλ.

Άλλωστε, αυτό ή το έχεις ή το φιλοτεχνείς στα γραφεία των επικοινωνιολόγων. Εν πάση περιπτώσει οι δημοσκοπήσεις είναι εκ των πραγμάτων η εικόνα που αποτυπώνεται για μια συγκεκριμένη στιγμή ενώ πολλές φορές είναι φτιαγμένη κατά πώς το θέλουν οι γκαλοπατζήδες. Ουκ ολίγες φορές την έχει… πατήσει η ΝΔ με το να διαβάζει γκάλοπ, να προσλαμβάνει και εκλογολόγους, να αναλύει στατιστικά και να λαμβάνει συμβουλές και μηνύματα εντελώς λανθασμένα.

Αν ίσχυαν όσα λένε τα γκάλοπ τότε ο Τσίπρας θα έπρεπε να… εξοριστεί στη Λαπωνία. Με το 75% να είναι απογοητευμένοι μαζί σου και 9 στους 10 να λένε ότι η κυβέρνηση κορόιδεψε τον κόσμο, κανείς δεν θα μπορούσε να σταθεί όρθιος. Είναι καλά τα στοιχεία, να τα διαβάζουμε, να περνά η ώρα μας στα καφενεία, αλλά όχι και να ασχολούμαστε τόσο πολύ, λες και είναι ιερά θέσφατα. Ας μην κάνουν το λάθος λοιπόν στη ΝΔ να πάνε από εδώ και στο εξής με τον αέρα του νικητή που θα τα σαρώσει όλα. Η ουσία είναι να μην κάνεις τα λάθη του παρελθόντος κι όχι να συνεχίζεις από εκεί που τα άφησαν οι άλλοι.

Συνηθίζεται στα κόμματα να δίνουν σημασία στα νούμερα των δημοσκοπήσεων και να αφήνουν τα σοβαρά. Τη σύνταξη ενός αξιόπιστου προγράμματος, τη διαρκή προσπάθεια να πείσεις τους πολίτες ότι έχεις αλλάξει, τη δημιουργία συσχετισμών, συμμαχιών και συμπράξεων με τα τμήματα εκείνα της κοινωνίας που έχουν να σου προσφέρουν κάτι.

Η ΝΔ προηγείται με 5,7, 8 ή 10 μονάδες. Ο Μητσοτάκης κυριαρχεί του Τσίπρα, η ΝΔ σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι μπροστά. Έχει σκεφτεί κανείς όμως ότι κάθε δημοσκόπηση είναι μια συρραφή στημένων ερωτήσεων που ο κόσμος απαντά ανάλογα με το πώς αισθάνεται την συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Άμα ρωτήσεις σήμερα 10 συνταξιούχους τι γνώμη έχουν για τον Κατρούγκαλο τι θα σου απαντήσουν άραγε; Ότι και η ΝΔ τα ίδια έκανε; Όχι βέβαια. Εκείνον που κυβερνά θα «μαυρίσουν». Αναλόγως, αν σε ρωτήσουν ποιος πιστεύεις ότι θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών (παράσταση νίκης), είναι δεδομένο ότι 6 στους 10 θα σου πουν η ΝΔ.

Δε φτάνουν όμως αυτά. Πρώτον γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και η συμμορία του Μαξίμου δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Ρίξτε μια ματιά στη Βενεζουέλα. Ο κόσμος στους δρόμους αλλά ο Μαδούρο είναι στην εξουσία και δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές. Το ίδιο και ο Τσίπρας. Ένα μόλις χρόνο συμπληρώνει στην καρέκλα, μετά τις δεύτερες εκλογές, έχει θεωρητικά άλλα τρία χρόνια.

Ποιος θα τον ρίξει; Ο Καμμένος που άμα φύγει από την κυβέρνηση πιθανότατα να γίνει… γιδοβοσκός στα βοσκοτόπια του κουμπάρου; Αλλά και να φύγει υπάρχει ο… πιτσαδόρος.

Θα τον ρίξουν μήπως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Το έργο το έχουμε δει ουκ ολίγες φορές. Θα ψηφίσουν και μετά θα πνίξουν τον πόνο τους στο ουίσκι.

Μήπως θα τον ρίξει ο κόσμος; Άμα κρίνουμε από την απάθεια, την αδιαφορία, τον ωχαδερφισμό και τη διαρκή παθητικότητα σε όσα συμβαίνουν μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε πολύ. Ο κόσμος… εκτονώνεται στα γκάλοπ άλλωστε.

Μήπως θα φιλοτιμηθεί ο ίδιος να φύγει; Σιγά τ’ αυγά. Ο φιλοτομαρισμός και η λαγνεία της εξουσίας δεν επιτρέπει τέτοιες σκέψεις στον Αλέξη, τον Παππά, τον Σπίρτζη και τη λοιπή παρέα.

Δύο πράγματα λοιπόν μπορούν να συμβούν: Είτε θα πέσουν από κάποιο «ατύχημα», όπως π.χ. η ξεφτίλα με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο «κόφτης» κ.λπ. Είτε θα ασκηθεί ασφυκτική πίεση από τον κόσμο, έχοντας ωστόσο βρεθεί η εναλλακτική πρόταση. Κι εδώ έρχεται η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης. Είτε θα στήσει τώρα μια ισχυρή ομάδα που θα σαρώσει όλη την Ελλάδα και θα αναλύει το σχέδιο του κόμματος λέγοντας αλήθειες και πικραίνοντας κόσμο είτε θα πάει στον αγύριστο και θα περιμένουμε τρία χρόνια να πέσει ο Τσίπρας.

Ας μην εφησυχάζουν λοιπόν στην οδό Πειραιώς βλέποντας τα νούμερα των δημοσκοπήσεων. Αυτά έρχονται και παρέρχονται, αλλάζουν ανάλογα με τις διαθέσεις. Ασφαλώς δεν πρόκειται να ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ «κίνημα λαού» αλλά είναι σίγουρο ότι δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα.

Και η ΝΔ πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τους αναγκάσει να πέσουν το ταχύτερο. Φυσικά με χαλαρή διάθεση και… καλοκαιρινή περιβολή προκοπή δε γίνεται. Τώρα είναι η ώρα για τις μεγάλες αλήθειες και για να φανεί ποιος μπορεί και ποιος όχι.


Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου