ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Τσέχος πρόεδρος: Σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά οι μετανάστες με αντάλλαγμα το χρέος





Σε "άδεια μέρη" στη βόρειο Αφρική ή σε "ακατοίκητα ελληνικά νησιά" προτείνει ο πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman να μεταφερθούν οι οικονομικοί μετανάστες που έχουν καταφτάσει στην Ευρώπη, με αντάλλαγμα τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Ο τσέχος πρόεδρος μίλησε ακόμη για "ισχυρή σύνδεση" μεταξύ της εισροής μεταναστών και προσφύγων και του "κύματος τζιχαντιστών" στην Ευρώπη, προσθέτοντας πως οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι θα μπορούσαν να ριζοσπαστικοποιηθούν από τους εξτρεμιστές, όπως συνέβη με τους Γερμανούς από τους Ναζί τη δεκαετία του '30. Υπενθυμίζεται ότι ο Milos Zerman μαζί με τον Viktor ORban θεωρούνται οι πιο ακραίοι πολιτικοί αρχηγοί κρατών της ΕΕ στις απόψεις τους για την μετανάστευση.

Μιλώντας σε ΜΜΕ από τη Ρόδο όπου παρευρέθηκε για το ετήσιο Rhodes Forum, ο Zerman είπε πως "βρισκόμαστε στην Ελλάδα που έχει πολλά ακατοίκητα νησιά και μεγάλο εξωτερικό χρέος. Αν φτιάξεις "hotspots" σε ελληνικά νησιά, θα μπορούσε να αποτελεί πληρωμή του χρέους".



Είπε εξάλλου πως "είμαι σίγουρος πως υπάρχει στενή σύνδεση ανάμεσα στο κύμα των μεταναστών και αυτό των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με τους FT, αυτή η σκληρή ρητορική του τσέχου προέδρου μπορεί να τον φέρει σε κόντρα με την κυβέρνηση του Sobotka που, παρότι αρνείται επίσης τις ποσοστώσεις για τη μετανάστευση εντός ΕΕ, έχει προσπαθήσει να αποστασιοποιηθεί από τον Orban και τον αρχηγό της δεξιάς (και πρώην πρωθυπουργό) της Πολωνίας, Jaroslaw Kaczynski.

Σκληρή κριτική άσκησε ο τσέχος πρόεδρος και στην καγκελάριο Μέρκελ, χαρακτηρίζοντας την κριτική της της "ανοιχτής πόρτας" ως "απόλυτο σφάλμα" καθώς η Ευρώπη, σύμφωνα με αυτόν, δεν μπορεί να δεχτεί τόσο μεγάλους αριθμούς. Μάλιστα ξεχώρισε τους Μουσουλμάνους λέγοντας πως "δεν αντιτίθεμαι σε μετανάστες από την Ουκρανία, το Βιετνάμ, τη Ρωσία κλ. Είμαι εναντίον της μετανάστευσης ισλαμιστών γιατί υπάρχει πλήρης ασυμβατότητα στην κουλτούρα"



capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου