ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Οι Ελληνες στην εποχή του Internet of Things




Στην εφεύρεση εφαρμογής, που αποκωδικοποιεί και ερμηνεύει τα ανθρώπινα συναισθήματα «διαβάζοντας» την αναπνοή και τους καρδιακούς παλμούς, προχώρησε ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου MIT του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών & Τεχνητής Νοημοσύνης (Computer Science and Artificial Intelligence Lab).

Πρόκειται για τη δημιουργία ασύρματης συσκευής μικρού μεγέθους, σχεδόν όσο ένα wi-fi router, που λειτουργεί χωρίς τη χρήση και τοποθέτηση καλωδίων πάνω στο ανθρώπινο σώμα, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Απώτερος στόχος είναι οι διασυνδεδεμένες συσκευές να μπορούν να αναγνωρίζουν τα ανθρώπινα συναισθήματα και να αλληλεπιδρούν με τον άνθρωπο, δήλωσαν τα μέλη της ερευνητικής ομάδας.
Πρωταγωνιστής η κινητή επικοινωνία στο IoT

Με βάση το τελευταίο Ericson Mobility Report, ο αριθμός των διασυνδεδεμένων συσκευών θα αυξάνεται μεταξύ 2016 και 2021 με μέσο ετήσιο ρυθμό 23% και η παγκόσμια αγορά εκτιμάται ότι θα μετρά 28 δισ. συνδεδεμένες συσκευές εκ των οποίων τα 16 δισ. θα σχετίζονται με το Internet of Things (IoT). Η αναδυόμενη αγορά των νέων εφαρμογών (apps) και η καινοτόμος επιχειρηματικότητα μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι κινητές επικοινωνίες και η ασύρματη τεχνολογία αναμένεται να αποτελέσουν την ατμομηχανή της παγκόσμιας οικονομίας.
Λάτρεις των κινητών, αλλά και τεχνοφοβικοί οι Έλληνες

Oι Έλληνες πάσης ηλικίας, εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι αγαπάνε πολύ τις νέες τεχνολογίες, με το κινητό τηλέφωνο να έχει γίνει προέκταση του χεριού. Παρ’ όλα αυτά, στη δημόσια διοίκηση, τις υπηρεσίες, τα σχολεία ακόμα και στις περισσότερες επιχειρήσεις η υιοθέτηση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών υστερεί σημαντικά συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η επιλεκτική τεχνοφοβία του Έλληνα και οι σοβαροφανείς μύθοι που κυκλοφορούν για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία διεκδικούν ψήγματα επιστημονικότητας και οι κατασκευαστές τους επιχειρούν, παραποιώντας τα επιστημονικά δεδομένα να κερδίσουν τα δικά τους λεπτά δημοσιότητας ή ακόμα και χρήματα εκμεταλλευόμενοι την άγνοια του πολύ κόσμου. Η δημοσιογραφική έρευνα είναι αποκαλυπτική. Ακόμα και με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, ο καθένας μπορεί να δει ότι πωλούνται διάφορα χειροποίητα προϊόντα που υποτίθεται ότι προστατεύουν από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως θήκες από αλουμινόχαρτο για κινητά, ολόσωμες φόρμες, κράνη και κάθε είδους μικρές δήθεν ευρεσιτεχνίες.
Μύθοι και επιστημονική γνώση για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Οι μύθοι, χτίζοντας στην τεχνοφοβία, θέλουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία να προέρχεται μόνο από τις κεραίες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τα κινητά τηλέφωνα, ενώ η επιστήμη, αλλά και όσοι γνωρίζουν λίγη φυσική από τα μαθητικά χρόνια, αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εκπέμπουν και οι πάσης φύσεως οικιακές συσκευές: το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, ο φούρνος μικροκυμάτων, το ασύρματο τηλέφωνο, η ενδοεπικοινωνία βρεφών, το πιστολάκι, ακόμα και το ηλεκτρονικό ξυπνητήρι. Τα κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με τους ειδικούς, εκπέμπουν στην ίδια περίπου ισχύ με έναν μέσο φούρνο μικροκυμάτων. Η ιστοσελίδα της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με αρκετά εύληπτο τρόπο και δίνει απαντήσεις, ξεκαθαρίζοντας τους μύθους από την επιστημονική γνώση.
Εμπόδιο στην ανάπτυξη η τεχνοφοβία

Οι ειδικοί επιστήμονες εκφράζουν έντονα τον προβληματισμό τους το τελευταίο διάστημα, με αφορμή και την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τις Τηλεπικοινωνίες, η οποία θέλει τα δίκτυα 5G να αποτελούν πραγματικότητα στην ΕΕ από την επόμενη δεκαετία. Η ανησυχία τους για το αν η τεχνοφοβία θα ξεπεραστεί ή θα αποτελέσει τροχοπέδη στην ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας, αυξάνοντας το υφιστάμενο ψηφιακό χάσμα, είναι διάχυτη.



thetoc.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου