Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

H τελευταία ευκαιρία της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία, στις 19 Δεκεμβρίου!



Η Χίλαρι Κλίντον έχασε τις εκλογές...
Αλήθεια;
Φαίνεται ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών διατηρεί ακόμη μια αμυδρή -έστω- ελπίδα να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι οπαδοί της δεν είναι διατεθειμένοι να πετάξουν λευκή πετσέτα. Και συλλέγουν μέσω διαδικτύου υπογραφές καλώντας το σώμα των εκλεκτόρων να ψηφίσει Χίλαρι, αντί για Τραμπ.
Οι εκλογές την περασμένη Τρίτη   προσδιόρισαν τους εκλέκτορες του σχετικού σώματος. Στις 19 Δεκεμβρίου αυτοί οι εκλέκτορες θα ψηφίσουν με τη σειρά τους για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο της χώρας.
Η ψήφος τους, ωστόσο, είναι εξαιρετικά απίθανο -αλλά θεωρητικά δεν μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο- να αλλάξει το αποτέλεσμα της 8ης Νοεμβρίου, αφού έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα.
Αλλά οι οπαδοί της Χίλαρι Κλίντον στην διαδικτυακή αίτησή τους στο change.org δεν χάνουν τις ελπίδες τους και καλούν τους εκλέκτορες «να αγνοήσουν τις ψήφους των Πολιτειών που εκπροσωπούν και να ψηφίσουν την (πρώην) υπουργό Εξωτερικών Κλίντον.»
«Γιατί; Διότι ο κ. Τραμπ είναι ακατάλληλος για να υπηρετήσει (το λαό). Το γεγονός ότι έκανε  αποδιοπομπαίους τράγους τόσο πολλούς Αμερικανούς, η παρορμητικότητά του, το νταηλίκι του, τα ψέμματά του, η  ιστορία των σεξουαλικών επιθέσεων κι η απόλυτη έλλειψη εμπειρίας τον καθιστούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία», αναφέρεται στην αίτηση. «Δεν υπάρχει λόγος να γίνει πρόεδρος ο Τραμπ...»
Μέχρι στιγμής περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει την αίτηση αυτή, ανάμεσά τους και η γνωστή ηθοποιός Alyssa Milano.
Για την Κλίντον το γεγονός ότι κέρδισε τη λαϊκή ψήφο ήρθε απλώς να χρυσώσει το πικρό χάπι της ήττας – καθώς η νίκη βασίζεται στα 538 μέλη του Σώματος των Εκλεκτόρων, το καθένα απ' τα οποία εκπροσωπεί μια Πολιτεία ανάλογα με τον πληθυσμό της. Ο αριθμός των εκλεκτορικών ψήφων μιας Πολιτείας αντιστοιχεί με την εκπροσώπησή της στο Κογκρέσο (τις περισσότερες έχει η  Καλιφόρνια με 55).  
«Η Χίλαρι κέρδισε τη λαϊκή ψήφο. Ο μόνος λόγος που ο Τραμπ ''κέρδισε'' είναι το Σώμα των Εκλεκτόρων. Αλλά το Σώμα των Εκλεκτόρων μπορεί να δώσει τον Λευκό Οίκο σε οποιονδήποτε απ' τους δύο υποψηφίους. Γιατί, λοιπόν, να μη χρησιμοποιήσουμε τον λιγότερο δημοκρατικό απ' τους θεσμούς μας για να διασφαλίσουμε ένα δημοκρατικό αποτέλεσμα;» αναφέρεται στην αίτηση.
Οι συντάκτες της, βέβαια, παραδέχονται ότι αν οι εκλέκτορες «ψηφίσουν ενάντια στο κόμμα τους, συνήθως πληρώνουν ένα πρόστιμο» και συμπληρώνουν: «Αλλά μπορούν να ψηφίσουν όπως θέλουν και δεν υπάρχει νομικός τρόπος να τους εμποδίσουν στις περισσότερες πολιτείες.»
Όταν ορκιστεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, θα γίνει ο τέταρτος στην ιστορία της χώρας που θα έχει κερδίσει το Σώμα των Εκλεκτόρων αν και έχασε τη λαϊκή ψήφο.
Το ίδιο είχε γίνει και με τον Τζορτζ Μπους τον νεώτερο στις εκλογές του 2000. Ενώ συνέβη άλλες δύο φορές μέσα σε μια δωδεκαετία τον 19ο αιώνα. Ο Ράδερφορντ Μπ. Χέηζ κέρδισε το 1876 κι ο Μπέντζαμιν Χάρισον το 1888. Ο Χέηζ είχε υποστεί τη μεγαλύτερη ήττα στη λαϊκή ψήφος, χάνοντας κατά 3% απ' τον Σάμουελ Τίλντεν. Ο Τραμπ ήρθε δεύτερος με 1,2% πίσω απ' την αντίπαλό του στη λαϊκή ψήφο, ενώ οι Μπους και Χάρισον έχασαν με λιγότερο από 1% από τους Αλ Γκόρ και Γκρόβερ Κλήβελαντ αντίστοιχα, σύμφωνα με τον Άτλαντα των Αμερικανών Προέδρων του Ντέηβ Λιπ.
Μόνον μια φορά ακόμη συνέβη να κατακτήσει ένας πρόεδρος το Λευκό Οίκο χωρίς να κερδίσει τη λαϊκή ψήφο, κι αυτό έγινε το 1824 όταν δεν προέκυψε νικητής στο Σώμα των Εκλεκτόρων αναγκάζοντας τη Βουλή των Αντιπροσώπων να αποφασίσει βάσει της 12ης τροπολογίας του Αμερικανικού Συντάγματος. Η Βουλή εξέλεξε τότε πρόεδρο τον Τζον Κουίνσι Άνταμς.


iefimerida.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου