ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Πέντε καλά κρυμμένα μυστικά πίσω από γνωστά αντικείμενα που σίγουρα δεν ξέρατε…!


Πολλές φορές συναντάμε πράγματα στην καθημερινή μας ζωή που
μπορεί να μην καταλαβαίνουμε απόλυτα αλλά παρ’ όλα αυτά δεν δίνουμε καμία σημασία και τα προσπερνάμε. Σας έχω λοιπόν κάποια πολύ γνωστά πράγματα που κρύβουν κάποιο μήνυμα που αγνοούσαμε παντελώς!
1.Το σύμβολο «ανοιχτό βάζο» στην ετικέτα προϊόντων: το σύμβολο αυτό (PAO-period after opening) φανερώνει την περίοδο κατά την οποία το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια, μετά το άνοιγμά του. Εμφανίζεται κυρίως σε καλλυντικά και το γράμμα «Μ» συμβολίζει τους μήνες. Ο αριθμός αυτός δείχνει τη μέγιστη συνιστώμενη διάρκεια της χρήσης, η οποία δεν βλάπτει τον καταναλωτή.
2.Το στέμμα στο Άγαλμα της Ελευθερίας: στο στέμμα υπάρχουν εφτά αγκάθια το καθένα βάρους 100 κιλών που το καθένα συμβολίζει μια ήπειρο από την οποία πρέπει να περάσει η ελευθερία.3. Οι κενές σελίδες στα βιβλία: σε μερικά βιβλία ίσως βρείτε κάποιες κενές σελίδες, αυτό συμβαίνει γιατί οι σελίδες τυπώνονται σε μεγάλα φύλλα χαρτιού και αν η εκτύπωση δεν περιλαμβάνεται σε όλες τις σελίδες το βιβλίο καταλήγει με λευκές σελίδες.
4. Η πολύχρωμη οδοντόκρεμα: η κλασσική οδοντόκρεμα έχει ρίγες από τρία χρώματα, λευκό, μπλε και κόκκινο. Κάθε χρώμα έχει διαφορετική σύνθεση και σκοπό. Το λευκό συστατικό – το πιο σημαντικό, περιέχει στοιχεία που βοηθούν στην απομάκρυνση της πλάκας και λευκαίνουν τα δόντια. Το μπλε (ή πράσινο) είναι υπεύθυνο για την δροσερή αναπνοή και έχει αντιμικροβιακή δράση. Ενώ το κόκκινο εμφανίστηκε αργότερα. Περιέχει τα στοιχεία για την προστασία και την ενίσχυση των ούλων. Ωστόσο, δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για το διαχωρισμό των συστατικών αυτών, απλώς έτσι φαίνεται πιο όμορφη.
5. Ποιος σκότωσε τον βασιλιά: σε ένα σχέδιο γαλλικής τράπουλας το φύλλο Ρήγας Κούπα έχει μια περίεργη εικόνα στην οποία πίσω από το βασιλιά υπάρχει ένα σπαθί που τον απειλεί. Η μια ερμηνεία θέλει το σπαθί να είναι μια παραλλαγή της αρχικής απεικόνισης που ήταν ένα τσεκούρι που κρατούσε ο βασιλιάς κατά τη μάχη και με τα χρόνια η εικόνα αλλοιώθηκε και φαίνεται σαν σπαθί. Η δεύτερη ερμηνεία θέλει τον βασιλιά να είναι ο Charles VII που από το φόβο του πως θα τον δηλητηριάσουν αυτοκτόνησε με ένα σπαθί. Τέλος κάποιοι θεωρούν πως πρόκειται για τον Αία τον Τελαμώνιο ενώ η ντάμα κούπα είναι η Ελένη της Τροίας, με τον πρώτο να αυτοκτονεί όταν δεν κατάφερε να κερδίσει την ωραιότερη γυναίκα του κόσμου.

instabam.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου