ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Αφήστε την προπαγάνδα και πιάστε δουλειά-Του Φώτη Σιούμπουρα






Με περίπου ένα χρόνο καθυστέρηση και χωρίς την επίλυση του προβλήματος «ρύθμιση του χρέους»
, η κυβέρνηση, αποδέχθηκε τελικώς την συμβιβαστική «λύση» που πρότειναν οι δανειστές ( δηλαδή ο Σόϊμπλε) και συμφώνησε στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αφού έβαλαν τα χεράκι τους και οι (δώδεκα) Θεοί , κατά πως τους επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας. 
Τα μέτρα που προσυπέγραψε βαριά: σχεδόν 4 δισ ευρώ για το 2019-2020. Αλλά τα μέτρα που πήρε ο πρωθυπουργός θα τα εφαρμόσει ο διάδοχός του. 
Ο Μητσοτάκης ή όποιος άλλος θα είναι δεμένος χειροπόδαρα (μαζί με τη χώρα) μέχρι το 2022 με πλεονάσματα μάλιστα 3,5%. 
Έστω όμως και με τεράστια καθυστέρηση, με επί πλέον βάρη και πολύ υψηλό κοινωνικό κόστος, η χώρα εισέρχεται στην τελική ευθεία για να ολοκληρωθεί το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018.
 Μπορεί να μπήκαμε όμως στην τελική ευθεία για έξοδο από τα Μνημόνια, δεν έχει δοθεί όμως κανένα σήμα εξόδου από την κρίση. 
Γι αυτό και οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί έστω συγκεκαλυμμένοι είναι ανοίκειοι. 
Μια «συνήθης και αναμενόμενη» συμφωνία έγινε, δεν βγήκαμε και από την κρίση. 
Γι αυτό και είναι απαράδεκτο να ασκείται προπαγάνδα και να παραπλανώνται έτσι οι πολίτες. Η χώρα έχει μπροστά της πολλά χρόνια δύσκολα. Τουλάχιστον έως το 2022 και (μετά) βλέπουμε. 
Το θετικό είναι ότι οι κυβερνώντες , έστω μετά από δυο χρόνια και τέσσερις μήνες έκαναν να συνειδητοποιήσουν ότι έξοδος από την κρίση μπορεί να γίνει μέσω ενός και μόνο δρόμου που περνάει από την συμφωνία με τους δανειστές κι όχι από ψευτομαγκιές, λεονταρισμούς και φτηνούς τσαμπουκάδες, οι οποίοι κόστισαν και συνεχίζουν να κοστίζουν πολύ ακριβά στην ελληνική κοινωνία και στην οικονομία της χώρας. 
Βέβαια η…εκπαίδευση των κυβερνώντων μας κόστισε ακριβά. Ωστόσο, ό,τι έγινε ,έγινε και δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Η κυβέρνηση δείχνει (;) να έχει επίγνωση πλέον για το πως λειτουργεί ο κόσμος και οι αγορές. 
Έκλεισε την αξιολόγηση και αντιλαμβάνεται πως χωρίς ανάπτυξη τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει στη χώρα. Δικές της οι αποφάσεις, δικές της και οι ευθύνες. 
Τώρα όμως όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις , τις οποίες καθύβριζαν οι κυβερνώντες, χάριν του δημοσίου συμφέροντος ας μην παρεμποδίσουν τουλάχιστον την ολοκλήρωση της, όντως, «βαριάς κι ασήκωτης» συμφωνίας. 



Έστω και αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθυστέρησε την αξιολόγηση, φορτώνοντας στις πλάτες του ελληνικού λαού περισσότερα δεινά. 
Έστω και αν οι κυβερνώντες συνέχιζαν μέχρι την τελευταία στιγμή ψευδόμενοι και αυτοαναιρούμενοι, να κατηγορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και δη την αξιωματική, καθώς και τα μη φιλικά τους ΜΜΕ. 
Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όμως πάνω απ όλα οι συγκυβερνώντες πως μόνον η πολιτική συνεννόηση και η κοινωνική και εθνική συμφιλίωση είναι ο ασφαλής δρόμος για το μέλλον. 
Χωρίς βεβαίως να καταργούνται οι ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις κανενός.
 Η ρητορική της μισαλλοδοξίας και του άκρατου λαϊκισμού είναι καταδικαστέες απ΄ όπου κι αν προέρχονται. 
Μύθοι και αυταπάτες, όπως έδειξε και η μέχρι τώρα διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , οδηγούν τη χώρα στο γκρεμό. Οι τελευταίες εξελίξεις μπορούν να διαμορφώσουν πλέον συνθήκες σταθερότητας και εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία. 
Είναι εξ άλλου οι μόνες ικανές να εγγυηθούν την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή σε κύκλο ανάπτυξης και προόδου, μετά από επτά εξαντλητικά χρόνια . Είναι κρίσιμο να τελειώσουμε επιτέλους με αυτήν. 
Να καταφέρει δηλαδή - έστω με μεγάλη καθυστέρηση - και η Ελλάδα ό,τι κατάφεραν πριν από αυτήν η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος οι οποίες βγήκαν γρήγορα από τα μνημόνια και προχώρησαν στην ανάπτυξη. 
Αρκεί φυσικά η κυβέρνηση να αφήσει πίσω την προπαγάνδα και να πιάσει δουλειά. 
Να αφήσουν οι υπουργοί οριστικά στην άκρη τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες του παρελθόντος και να αρχίσουν να τρέχουν και να ξεχάσουν τα ναι μεν αλλά. 
Ο πολιτικός και οικονομικός ορίζοντας είναι καθαρός πλέον ,οι δυνατότητες υπάρχουν αρκεί να τις αξιοποιήσουν. 
Οι μικροκομματικοί υπολογισμοί, οι λαϊκίστικες μεθοδεύσεις πρέπει να δώσουν την θέση τους σε μια συντονισμένη και κυρίως αποτελεσματική προσπάθεια εθνικής ανασυγκρότησης.
Fotis Sioumpouras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου