ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Πόσα χρωστούν οι ΗΠΑ; Τα πραγματικά νούμερα-ρεκόρ!




Το ομοσπονδιακό χρέος των ΗΠΑ ξεπέρασε τα
$ 19 τρισεκατομμύρια, για πρώτη φορά στην ιστορία, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός θα μπορούσε να υπερβεί τα $ 65 τρισεκατομμύρια, σύμφωνα με τον πρώην Γενικό Ελεγκτή.


Το δημόσιο χρέος των $ 19 τρισεκατομμυρίων αντιπροσωπεύει σχεδόν $ 60.000 για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί που ζει στην Αμερική σήμερα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέλαβε καθήκοντα με $ 10.8 τρισεκατομμύρια χρέος, το οποίο έχει αυξηθεί περισσότερο από $ 8 τρισεκατομμύρια σε επτά χρόνια. Και ένας τέτοιος ρυθμός ρεκόρ είναι πιθανόν να συνεχίσει, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Washington Times.

Αυτό ισοδυναμεί με επιπλέον $ 70.000 στον καθαρό ομοσπονδιακό δανεισμό για κάθε ένα από τα 117.480.000 αμερικανικά νοικοκυριά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γραφείου Απογραφών.

Περίπου τα $ 13.7 τρισεκατομμύρια είναι το δημόσιο χρέος και τα υπόλοιπα προέρχονται από το δανεισμό του Δημοσίου.

Οι ΗΠΑ σήμερα λειτουργούν χωρίς ανώτατο όριο χρέους. Νομοθεσία του Νοεμβρίου το ανέστειλε ως τον Μάρτιο του 2017, οπότε ο δανεισμός μπορεί να συνεχίσει χωρίς χρονικό περιορισμό μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Σύμφωνα με τον πρώην γενικό ελεγκτή των Ηνωμένων Πολιτειών [διευθυντή της Υπηρεσίας Λογοδοσίας της κυβέρνησης] David Walker, αναλυτές υποτιμούν την πραγματική έκταση των οικονομικών υποχρεώσεων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία στην πραγματικότητα υπερβαίνει τα $ 65 τρισεκατομμύρια.

«Θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο το δημόσιο χρέος. Πρέπει να εξετάσουμε το χρέος που οφείλουμε στα αποταμιευτικά κεφάλαια Κοινωνικής Ασφάλισης και Ιατρικής Φροντίδας, καθώς και τις τεράστιες μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις μας για προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης. Όταν προσθέσεις όλους αυτούς τους αριθμούς, το άθροισμα είναι πάνω από $ 65 τρισεκατομμύρια και όχι τα χαμηλότερα νούμερα που πολλοί οικονομολόγοι θέλουν να αναφέρουν», είπε ο Walker, ο οποίος υπηρέτησε ως ο κορυφαία λογιστής των ΗΠΑ την περίοδο 1998-2008.

kyklwpas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου