VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

O Θανάσης Νούτσος για τις εκλογές στην Δημοκρατική Συμπαράταξη: Η ιστορική πορεία, οι αρχές και όχι συμμαχίες για την καρέκλα της εξουσίας πρέπει να είναι οδηγός για την μετέπειτα πορεία του προοδευτικού χώρου..




Θα αρχίσει σε λίγο ο αγώνας για την διεκδίκηση της αρχηγίας της
Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι υποψήφιοι  απ΄ ότι φαίνεται αρκετοί. Όμως υπάρχουν ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν. Ποιο είναι το διακύβευμα; Ποιες είναι οι διαχωριστικές γραμμές; Υπάρχουν ; Πρόσφατα ο Κώστας Λαλιώτης έθεσε τις διαχωριστικές γραμμές, ασχέτως αν κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Υπενθυμίζοντας- χρησιμοποιώντας  την ιστορική πορεία της δημοκρατικής παράταξης- τα όρια με το νεοφιλελευθερισμό, έχοντας κατά τη γνώμη μου δίκαιο.
Πλέον, με την εμπειρία των μνημονιακών δύσκολων χρόνων, έγινε αρκούντως σαφές  ότι  για να βγει η χώρα απο την κρίση έχει ανάγκη δημιουργίας θεσμών που θα την απελευθερώσουν από συμφέροντα που έχουν στηθεί διαχρονικά, συμφέροντα που διαπερνούν όλα τα κόμματα και εγκλωβίζουν κάθε δραστηριότητα της δημόσιας ζωής. 
Λύση σ΄αυτό το πρόβλημα είναι η δημιουργία κουλτούρας συνεργασιών, που δυστυχώς δεν υπάρχει και αναγκαία προυπόθεση γι΄ αυτό είναι το εκλογικό σύστημα, που υποχρεώνει όλους σε επανακαθορισμό της θέσης. 
Η καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι μια μεγάλη ευκαιρία και ήταν λάθος που η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν την ψήφισε. 



Είναι  χρέος μας να εμποδίσουμε την δημιουργία ικανής πλειοψηφίας  βουλευτών που θα ανατρέψει την απλή αναλογική αφού  πλέον είναι νόμος του κράτους. 
Η ιστορική πορεία, οι αρχές και όχι συμμαχίες για την καρέκλα της εξουσίας πρέπει να είναι οδηγός για την μετέπειτα  πορεία του προοδευτικού χώρου.
 
 ΝΟΥΤΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
    Εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου