ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Διαβάστε τι είναι και τι προσφέρει το αρκουδίσιο (άγριο) σκόρδο..








Το αρκουδίσιο σκόρδο ειναι φυτό με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Δείτε τι είδους θεραπευτικών ενώσεων περιέχουν στο αρκουδίσιο σκόρδο και σε τι ασθένειες μπορεί να χρησιμοποιηθεί;
Αρκουδίσιο σκόρδο (λατ. Allium ursinum) είναι ένα φυτό του οποίου οι φαρμακεύτηκες ιδιότητες έχουν εκτιμηθεί σε περιόδους παλαιωγερμανικές .
Ανακαλύφθηκε ότι το τρώνε έντονα οι αρκούδες μετά την χειμέρια νάρκη δηλαδή μετά τον ύπνο του χειμώνα (εξ ου και το όνομα) προκειμένου να ενισχύσουν τον οργανισμό τους . Έκτοτε , το σκόρδο εφαρμόστηκε στην βοτανοθεραπεία όχι μόνο ως μέσο για την ενίσχυση του σώματος, αλλά επίσης και για διάφορες παθήσεις.
Το σκόρδο είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης, το πρώτο απόλυτα φυσικό φύλο το οποίο φύετε , τις πρώτες μέρες του Μάρτη στις πλαγιές των βουνών και κοιλάδες ποταμων. Είναι πολύ ανθεκτικό στις αλλαγές της θερμοκρασίας, αλλά μετά την συγκομιδή πρέπει να καταναλώνονται ή να υποβάλλονται σε επεξεργασία, διότι χάνει τις ιδιότητές του. Αν θέλουμε να το διατηρήσουμε λίγο περισσότερο, τότε τα σπασμένα φύλα σκόρδου πρέπει να διατηρούνται σε μια μικρή ποσότητα νερού σε θερμοκρασία 5-7 C.
Για αιώνες τώρα θεωρείτε ως το καλύτερο αντίδοτο σε διάφορες ασθένειες και μια πραγματική βόμβα βιταμινών. Σε πολλά μέρη της Ασίας, , στον Καύκασο, και την Κίνα το βρίσκουμε σε διάφορες ποικιλίες και εκεί θεωρείται ως ένας από τα κύρια μπαχαρικά.
Στο Καζακστάν φύετε στο νότο της χώρας , στα βουνά του Tien Shan, όπου μετά από έναν μακρύ και σκληρό χειμώνα, θεωρείται ότι είναι το αντίδοτο για όλες τις ασθένειες. Στην Κίνα, το ονομάζουνε Kien Slane, δηλαδή’’ ουράνιο σκόρδο’’, η οποία ονομασία από μόνη αντανακλά την σημασία και τη θέση της για τους κατοίκους . Στην Ασία, στο αρκουδίσιο σκόρδο αποδίδονται σημαντικές αφροδισιακές ιδιότητες.
Ανάλογα με τη μέση θερμοκρασία στις αρχές της άνοιξης, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου φτάνει στην πλήρη ωριμότητα.. Ανθίζει τέλος Απριλίου και στις αρχές Μαΐου. Σε ζεστό καιρό, την άνοιξη ενεργοποιεί μια χαρακτηριστική μυρωδιά του σκόρδου. Στη Γερμανία , Αυστρία και την Ελβετία απολαμβάνει σήμερα απίστευτη δημοτικότητα. Περιγράφεται από πολλούς γερμανούς γιατρούς και βοτανολόγους ως ένα από τα υγιέστερα φαρμακευτικά φυτά στον κόσμο. Το 1992, το αρκουδίσιο σκόρδο ανακηρύχθηκε βότανο της χρονιάς , λόγω των αναρίθμητων θεραπευτικών οφειλών.
Τώρα κρατήστε την αναπνοή σας! (Όχι για πολύ, γιατί οποιαδήποτε υπερβολή τελειώνει άσχημα). Ως φυσικά φύλα που δεν λαμβάνουν λίπασμα, περιέχουν τεράστιες ποσότητες δραστικού θείου. Παράγει πολλά ισχυρά ένζυμα, με αποτέλεσμα την αποτοξίνωση και την απέκκριση από το σώμα των βαρέων μετάλλων, φυτοφάρμακων, ζιζανιοκτόνων, και οποιεσδήποτε τοξικές ενώσεις. Είναι το πλουσιότερο βότανο στον κόσμο των φυτών που περιέχει τις δραστικές ενώσεις του θείου, έχει επτά φορές περισσότερες από ό, τι το φυσικό σκόρδο!
Για αιώνες, χρησιμοποιείται ως ένα εξαιρετικό μέσο για την εξάλειψη των παρασίτων στο σώμα με φθηνό και αποτελεσματικό τρόπο. Είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή της αδενοσίνης, μιας οργανικής ένωσης η οποία είναι υπεύθυνη για σημαντικές βιοχημικές διεργασίες στο σώμα, περιέχει σελήνιο μαζί με βιταμίνες C, Ε και Α . Ένας πραγματικός θησαυρός για τους καπνιστές που δεν μπορούν να καταπολεμήσει τον εθισμό. Ως detoxificant καθαρίζει αποτελεσματικά την ανώτερη αναπνευστική οδό, και περαιτέρω διεγείρει την έκκριση της χολής.
Για την γαστρεντερική οδό είναι ένας πραγματικός θησαυρός, γιατί εκτός από την καταπολέμηση βακτηρίων, είναι Νο 1 στην καταστροφή των επικίνδυνων ενζύμων ζύμης, τα οποία μολύνουν άλλα τα άλλα μέρη του σώματος.
Αραιώνει το αίμα ,πράγμα που βοηθά στην πρόληψη της εγκεφαλικής αιμορραγίας, την αθηροσκλήρωση, μειώνει τη χοληστερόλη και εμποδίζει τα αιμοπετάλια να κολλήσουν μεταξύ τους
Χρησιμοποιείται στην θεραπεία της αρτηριοσκλήρωσης, πονοκεφάλους, εμβοές. Αναζωογονεί το έντερο. Έχει ένα τεράστιο ποσό σιδήρου, (30 φορές περισσότερο από το καλλιεργήσιμο σκόρδο ), ως εκ τούτου χρησιμοποιείται στη θεραπεία της αναιμίας και στην έλλειψη σιδήρου. Έχει πολύ ευεργετική επίδραση στην πρόληψη των καρδιακών αρρυθμιών, καθώς και τυχόν ασθενειών που σχετίζονται με αυτή .




‎Giorgos Motsios‎


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου