ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Πως βλέπουμε οnline – μ’ ένα κλικ, εάν χρωστάμε στην Εφορία



Με μία νέα εφαρμογή που ανέπτυξε
η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών μπορεί κάθε φορολογούμενος να ενημερώνεται άμεσα τόσο για τα χρέη του προς το Δημόσιο που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα όσο και για τους άλλους φόρους που βεβαιώνονται κάθε φορά από την εφορία αλλά και τις πιθανές επιστροφές φόρου που μπορεί να έχει.
Με τον τρόπο αυτό, γλιτώνουμε τις ατελείωτες ώρες στις ουρές των ΔΟΥ αλλά και οι ίδιες οι εφορίες αποσυμφορίζονται σημαντικά. 
Η συγκεκριμένη εφαρμογή λοιπόν, είναι ήδη σε λειτουργία  και μπορεί να τη χρησιμοποιήσει κάθε φορολογούμενος που είναι εγγεγραμμένος στο TAXISNET.
Παράλληλα, η  ΓΓΠΣ έχει αντιστοιχήσει κι έναν ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής σε κάθε μία από τις οφειλές που θα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα ώστε ο φορολογούμενος, εάν το επιθυμεί, να μπορεί είτε να πληρώσει ηλεκτρονικά (μέσω web-banking) ή να τυπώσει το σχετικό σημείωμα (για κάποιο συγκεκριμένο φόρο ή χρέος) και να καταβάλει το ποσό στην τράπεζα ή στην εφορία.
Ποιές είναι οι Διαθέσιμες υπηρεσίες της εφαρμογής:
1. Υπηρεσία αναζήτησης ειδοποιήσεων Τελών Κυκλοφορίας και κατάστασης οχημάτων: απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους, ώστε άμεσα να μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των οχημάτων τους (κυβικά, κίνηση, ακινησία, κτλ) και να μπορούν να εκτυπώσουν την ειδοποίηση πληρωμής τελών κυκλοφορίας.
2. Υπηρεσία εκτύπωσης ειδοποίησης Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης  Ν.4111/2013 (φόρου πολυτελείας): απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα ώστε άμεσα και έγκυρα να μπορούν να ενημερωθούν για το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου πολυτελούς διαβίωσης και για την ειδοποίηση πληρωμής.
3. Υπηρεσία εκτύπωσης ειδοποιήσεων Εισφορών και τέλους επιτηδεύματος Ν.3986/2011: απευθύνεται σε φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα ώστε άμεσα και έγκυρα να μπορούν να ενημερωθούν για την εκκαθάρισή τους και για τις ειδοποιήσεις πληρωμής φόρου.
4. Υπηρεσία αναζήτησης ειδοποιήσεων ανείσπρακτων υπολοίπων Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 2012 (χαράτσι ΔΕΗ) απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους ώστε άμεσα να ενημερωθούν για στοιχεία ακινήτου και παροχής που αφορά η βεβαίωση οφειλής Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 2012.
5. Υπηρεσία εκτύπωσης ειδοποιήσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων: απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, ώστε άμεσα και έγκυρα να μπορούν να ενημερωθούν και να εκτυπώσουν τις ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής Φόρου Εισοδήματος τρέχοντος έτους. 
Tέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εάν δε θυμόμαστε το url της εφαρμογής μπορούμε να μεταβούμε σε αυτή επισκεπτόμενοι το 'κλασικό' gsis.gr και ακολουθώντας τη "διαδρομή":
«Υπηρεσίες προς Πολίτες» → «Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου» → «Ειδοποιήσεις».

praktikesidees.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου