ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Σαχάρα και... γοητεία: Η ισλαμική φυλή της ερήμου όπου οι γυναίκες δεν φορούν μπούργκα και είναι σεξουαλικά απελευθερωμένες! (PHOTOS)



Αν και στο μεγαλύτερο μέρος του ισλαμικού κόσμου η μπούργκα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη προϋπόθεση για τις γυναίκες,
μια νομαδική φυλή στην έρημο Σαχάρα φαίνεται πως κάνει την διαφορά.


Lifeline: The camels are of vital importance in the Sahara, and are often the only thing a man is left with when he gets divorced
Πρόκειται για τους Tuareg, που εδώ και μερικούς αιώνες διασχίζουν από άκρη σε άκρη την αχανή έρημο, πολλές φορές καθοδηγούμενοι από τυφλούς (!) οδηγούς που χρησιμοποιούν τις άλλες αισθήσεις τους -κυρίως την όσφρηση και την γεύση- για να οδηγήσουν τον κόσμο τους σε ένα ιδανικό προς κατασκήνωση μέρος.

Παρά τον παραδοσιακό τρόπο ζωής πίσω από τους Tuareg κρύβεται ουσιαστικά μια πολύ προοδευτική, για τα δεδομένα του ισλαμικού κόσμου κοινωνία.

Οι άνδρες τη φυλής είναι γνωστοί ως "οι μπλε άνδρες της Σαχάρα" καθώς το χαρακτηριστικό γαλάζιο κασκόλ ή μαντίλι που φορούν για να προστατευτούν από τη σκόνη συχνά πυκνά ξεβάφει λόγω του ιδρώτα, αφήνοντας στο πρόσωπο και το δέρμα τους το χρώμα του.

Αυτές όμως που πραγματικά αξίζει να αναλύσει κάποιος είναι οι γυναίκες της φυλής, οι οποίες παρά τις θρησκευτικές πεποιθήσεις που ασπάζονται, κυκλοφορούν χωρίς μπούργκα για να "αποκαλύπτεται η ομορφιά τους", όπως υποστηρίζει ο τοπικός μύθος.

Αλλά δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό καθώς τους επιτρέπεται να διατηρούν σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου, με αρκετούς διαφορετικούς συντρόφους!

Βέβαια, τελευταία, και με τον ισλαμικό εξτρεμισμό να βρίσκεται στα φόρτε του πολλοί ερευνητές φοβούνται πως αναγκαστικά θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος ζωής των Tuareg και ιδιαίτερα η συμπεριφορά των γυναικών.
Bond: Every night, the families come together at the tents. The men are traditionally part of the women's group - not the other way round
Μένει να δούμε αν αυτό θα είναι αρκετό για να... σκοτώσει ουσιαστικά παραδόσεις αιώνων και αλλοιώσει τον χαρακτήρα της φυλής.
Centre: It means the mother's tent is the heart of the community - although they do not eat together, and do much separately
Concealed: The men begin to cover their faces at puberty, and will keep them covered in front of their elders and most women. The exception is their wives or girlfriends 
Huge family: There are thought to be more than a million Tuareg people, separated into different family groups


Από τον Μπάμπη Δούκα (cdoukas@dousiscom.gr)από το dailymail.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου