ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Προσοχή στις κάρτες πληρωμών – Δεν είναι απόλυτα ασφαλείς



Παρά την τεχνολογική πρόοδο δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια στις συναλλαγές
με πιστωτικές ή χρεωστικές τράπεζες. Αυτό το εκμεταλλεύονται σπείρες απατεώνων. Ιδιαίτερα ενεργά παράνομα κυκλώματα στο Βερολίνο.

Τα ίχνη από το Έσσεν οδηγούν μέχρι το μακρινό Κατμαντού. Στην πρωτεύουσα του Νεπάλ εγκληματικά στοιχεία υπέκλεψαν το περασμένο φθινόπωρο προσωπικά δεδομένα πελατών σε γερμανικές τράπεζες σηκώνοντας χρήματα από ΑΤΜ. Η περίπτωση επιβεβαιώνει την τάση ότι οι άνθρωποι αυτοί συνήθως πρέπει να ταξιδέψουν μακριά ή να είναι καλά δικτυωμένοι για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες ελαφρύνοντας το λογαριασμό τους.




Οι εγκληματίες εκμεταλλεύονται τα κενά ασφαλείας στις κάρτες

Οι δράστες δημιουργούν διπλή κάρτα αντιγράφοντας δεδομένα από τη μαγνητική πίστα της κάρτας και τον μυστικό αριθμό PIN και εκταμιεύουν παράνομα ποσά από λογαριασμούς νόμιμων δικαιούχων ή πληρώνουν με αυτή διάφορα προϊόντα. Όλο και περισσότερες χώρες χρησιμοποιούν διεθνώς σύγχρονες μεθόδους διασφάλισης των στοιχείων, όπως ένα μίνι πρόγραμμα κομπιούτερ, που κωδικοποιεί τα πραγματικά στοιχεία στο σχετικό τσιπάκι και τα ελέγχει κάθε φορά που γίνεται χρήση της κάρτας στο αυτόματο μηχάνημα, όπως και στα ταμεία των καταστημάτων. Στη Γερμανία, από το 2010, σχεδόν όλες από τα 100 εκ. καρτών, όπως και τα 60.000 αυτόματα μηχανήματα και 720.000 τερματικά στο εμπόριο, διαθέτουν αυτό το τσιπάκι. «Στη Ευρώπη δεν έχουν γίνει κατ΄ουσία ζημιές από τέτοιου είδους εξαπατήσεις» δηλώνει η Μάργκιτ Σνάιντερ από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Καρτών στη Φραγκφούρτη.

Παρόλα αυτά οι δράστες δεν αποθαρρύνονται, το αντίθετο μάλιστα, ο αριθμός των περιπτώσεων αλλά και των χρηματικών ποσών που υπεξαιρέθηκαν με αυτό τον τρόπο έχει αυξηθεί φέτος. Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί 476 τέτοιες περιπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με κεντρικό σημείο το Βερολίνο. Στη γερμανική πρωτεύουσα οι αρχές έχουν καταγράψει 267 περιστατικά εξαπάτησης, αντιπροσωπεύουν το 56% όλων των κρουσμάτων. Η αυξητική στάση στο Βερολίνο συνδέεται σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος με το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί τουρίστες, μεταξύ άλλων, από χώρες των οποίων οι κάρτες ανάληψης χρημάτων από τα αυτόματα μηχανήματα δεν διαθέτουν αυτό το τσιπάκι ασφαλείας.

Σε ό,τι αφορά τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν, ενώ τα περασμένα 4 χρόνια η τάση ήταν πτωτική για πρώτη φορά φέτος σημειώθηκε τεράστια αύξηση. Από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι το Νοέμβριο, το ποσό ανήλθε στα 2 εκ. ευρώ, 30% μεγαλύτερο από τους πρώτους 11 μήνες του 2016. «Οι ομάδες απατεώνων που έχουν εξειδικευτεί στις κλοπές προσωπικών στοιχείων επιχειρούν τα πάντα», λέει η Σνάιντερ. Η αύξηση που παρατηρείται, δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, σύμφωνα με την άποψή της διότι η πραγματική ζημιά είναι σχετικά μικρή. Έχει αποδειχθεί ότι το κόστος για τις γερμανικές τράπεζες και ταμιευτήρια δεν ξεπερνά τα 300.000 ευρώ. Η αιτία είναι ότι υπάρχουν διεθνείς συμφωνίες, σύμφωνα με τις οποίες το κόστος από υπεξαιρέσεις χρημάτων με κλεμμένα στοιχεία αναλαμβάνουν οι χώρες που δεν διαθέτουν υψηλά στάνταρτ ασφαλείας.

Αυτή η ρήτρα μπήκε σε ισχύ από το Νοέμβριο και για την Ινδία, τον Απρίλιο του 2018 έρχεται η σειρά του Νεπάλ, από τον Ιανουάριο του 2022 ως τελευταία χώρα η Ινδονησία που είναι πρωταθλήτρια στο είδος σε κλεμμένα στοιχεία γερμανών πολιτών. Η κλοπή και απώλεια καρτών πληρωμής έχουν αναδειχθεί τα περασμένα χρόνια σε μεγαλύτερο πρόβλημα, αν και από ότι δείχνουν πρόσφατα στοιχεία, το πρόβλημα είναι υπό έλεγχο. Επειδή οι απατεώνες συχνά σηκώνουν χρήματα από τα ΑΤΜ με αυθεντικές κάρτες και πραγματικά PIN, οι εμπειρογνώμονες υποθέτουν ότι πολλοί καταναλωτές φυλάσσουν την κάρτα και το PIN μαζί στο πορτοφόλι τους, παρά τις προειδοποιήσεις για το αντίθετο.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου