ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για το κάπνισμα στην Κοζάνη – Θα επιβάλλονται και πρόστιμα!

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: «ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ»


Η πρωτοβουλία εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου από τον Δήμο Κοζάνης παίρνει σάρκα και οστά, αφού μετά τα θετικά πρώτα δείγματα που έφερε η ενημερωτική καμπάνια στην περιοχή, ξεκινούν επίσημα και οι εντατικοί έλεγχοι εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας σε όλους τους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή καφέ και εστιατόρια.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, επεσήμανε πως η αντικαπνιστική νομοθεσία θα εφαρμοστεί στην πράξη και η έλεγχοι θα γίνουν πραγματικότητα, όπως είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα στους πάντες να σεβαστούν τους συμπολίτες τους, λέγοντας πως στόχος είναι ένα καθαρό περιβάλλον. «Έχουν γίνει διαβουλεύσεις, συζητήσεις και είχαμε πει ότι κάποια στιγμή θα ξεκινήσει η εφαρμογή . Η κοινωνία έχει ωριμάσει ώστε να προχωρήσουμε σαν μια πόλη, ένας δήμος, μια περιοχή, που σέβεται, όχι την αντικαπνιστική νομοθεσία, αλλά τον συμπολίτη, σε ανθρώπινο επίπεδο», τόνισε ο Λευτέρης Ιωαννίδης, ανακοινώνοντας και επίσημα την εντατικοποίηση των ελέγχων, στο μέτρο του εφικτού, σε όλους τους δημόσιους χώρους.



Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις που ήδη υπήρξαν στο άκουσμα και μόνο εφαρμογής του νόμου, ο δήμαρχος είπε πως υπήρξαν και θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά υπάρχουν και αρκετοί επιχειρηματίες που συμφωνούν με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους, αυτοί θα γίνονται αρχικά δειγματοληπτικά, από κλιμάκια των δύο ατόμων της δημοτικής αστυνομίας, ενώ έλεγχους μπορεί να διενεργεί και το υγειονομικό και φυσικά η Ελληνική Αστυνομία. Ο νόμος θα εφαρμοστεί καθολικά και οι έλεγχοι θα αφορούν όλη την Κοζάνη, όλα τα καταστήματα και όχι μόνο στο κέντρο, ενώ σε δεύτερη φάση θα επεκταθούν και στα δημοτικά διαμερίσματα, σημείωσε ο δήμαρχος.

Πάντως, σε πρώτη φάση, ξεκαθάρισε ο δήμαρχος, θα υπάρξει ένα μικρό περιθώριο μη καταγραφής προστίμων και συστάσεων στους πολίτες, αλλά τα πρόστιμα θα πρέπει να βεβαιώνονται κανονικά στους παραβάτες έπειτα. Σε κάθε περίπτωση ένα ζήτημα που εγείρετε είναι το ωράριο της Δημοτικής Αστυνομίας, που λειτουργεί ως τις 10 μ.μ., με τον δήμαρχο να τονίζει πως υπάρχει η δυνατότητα αυτό να παραταθεί. Σε κάθε περίπτωση έλεγχο μπορεί να κάνει και η Ελληνική Αστυνομία, μετά από καταγγελία.

«Να μην παίζουμε τη γάτα με το ποντίκι και το σκύλο με τη γάτα», προσέθεσε με νόημα ο κ. Ιωαννίδης, ζητώντας από τους πάντες να συμμορφωθούν για το κοινό καλό, εκτιμώντας πως η κοινωνία είναι ώριμη και για αυτό δεν πρέπει να παίζουμε κρυφτούλι. «Είναι πολύ σημαντικό να συνυπάρχουμε, μιας και με την υφιστάμενη κατάσταση υπάρχουν συμπολίτες μας που αδυνατούν να συνυπάρχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι», είπε επίσης ο δήμαρχος Κοζάνης.

Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα, αυτά περιλαμβάνουν 50 ευρώ στον παραβάτη και 500 ευρώ στο κατάστημα για κάθε βεβαιωμένη παράβαση.

Οι χώροι απαγόρευσης

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα στους παρακάτω χώρους:

α. Σε όλα τα κτίρια όπου στεγάζονται Γραφεία Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το Κράτος, Οργανισμοί και άλλα Ιδρύματα (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ κλπ). Επίσης σε χώρους εργασίας που ανήκουν σε ιδιωτικούς φορείς, καθώς και στους χώρους μακράς αναμονής του κοινού (αίθουσες αναμονής αεροδρομίων, σιδηροδρομικών σταθμών, σταθμών λεωφορείων, επιβατικών σταθμών λιμένων κλπ) και στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής καθώς και στα παντός είδους κυλικεία.

β. Σε όλες τις μονάδες παροχής Υπηρεσιών Υγείας, όπως:
Νοσοκομεία.
Ιδιωτικές Κλινικές.
Κέντρα Υγείας.
Περιφερειακά Ιατρεία.
Δημοτικά Ιατρεία.
Ιατρεία Νομικών Προσώπων Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου (ΙΚΑ, κλπ)
Ιδιωτικά Ιατρεία – Οδοντιατρεία.
Φαρμακεία.
Λοιπές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).
Σε κάθε άλλο χώρο που δεν αναφέρεται παραπάνω, όπου παρέχονται υπηρεσίες υγείας.



γ. Σε όλους τους χώρους που παρέχεται εκπαίδευση όπως:
Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια ή Ιδιωτικά).
Σχολεία Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημόσια ή Ιδιωτικά).
Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα και γενικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Φροντιστήρια.

δ. Στα νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδότοπους.

ε. Σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων.

στ. Στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημοσίας χρήσης αυτοκινήτων, μετρητή (ταξί) και αγοραίων.

ζ. Στους κλειστούς ή στεγασμένους χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) συμπεριλαμβανομένων και των χώρων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.

η. Στα αεροδρόμια, εκτός των χώρων καπνιστών.

θ. Στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.


Β.Σ. στον Πρωϊνό Λόγο Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου