ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Τόσα Like, τόσα Share, τόσα Views και πάλι νιώθεις μόνος; Δεν είσαι ο μόνος!




Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Preventive Medicine
η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνδέεται – με έναν όχι και τόσο καλό τρόπο- με την μοναξιά. Άτομα που αφιερώνουν πολλή ώρα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, νιώθουν μεγαλύτερη κοινωνική απομόνωση σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Οι ερευνητές ρώτησαν 1.787 Αμερικάνους ενήλικες, ηλικίας 19 έως 32 ετών, πόσο συχνά χρησιμοποιούν 11 διαφορετικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και πόσο κοινωνικά απομονωμένοι αισθάνονται. Όσοι αφιέρωναν περισσότερες από 2 ώρες την ημέρα στα social media, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν κοινωνική απομόνωση σε σχέση με όσους αφιέρωναν μόλις 30 λεπτά ή λιγότερο.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τα άτομα με τις περισσότερες επισκέψεις στα κοινωνικά τους profiles, 58 ή και περισσότερες την εβδομάδα, είχαν τις τριπλάσιες πιθανότητες να νιώσουν περισσότερο απομονωμένοι, σε σχέση με όσους είχαν λιγότερες από 9, σύμφωνα με το NPR .

Οι πραγματικές επαφές που έχεις με πραγματικούς ανθρώπους στην πραγματική ζωή, δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τις εικονικές που σου προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Brian Primack, ερευνητής και διευθυντής του Center for Research on Media, Technology and Health του Πανεπιστημίου του Pittsburgh, δήλωσε στο NPR πως τα αποτελέσματα τον εξέπληξαν. «Πρόκειται για κοινωνικά δίκτυα, οπότε προφανώς συνδεόμαστε κοινωνικά μέσα από αυτά». Ωστόσο, η σχέση μας με τα social media δεν είναι τόσο απλή και σίγουρα δεν είναι πάντα υγιής.




Είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε πως αυτή η έρευνα έδειξε πως υπάρχει συσχέτιση και όχι υπαιτιότητα. Συνεπώς οι ερευνητές δεν μπορούν να ισχυριστούν με βεβαιότητα πως η συχνή χρήση των social media κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται περισσότερο απομονωμένοι. Θα μπορούσε όμως να ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή, η έλλειψη κοινωνικών επαφών κάνει τα άτομα να ασχολούνται ολοένα και περισσότερο με αυτά. Ή μπορεί να υπάρχει κάποιος άλλος παράγοντας που επιτείνει την χρήση τους. Συνδέεσαι στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να νιώσεις περισσότερο συνδεδεμένος με τους άλλους χρήστες και παρόλα αυτά βλέπεις πως οι άλλοι είναι μεταξύ τους συνδεδεμένοι ακόμα και χωρίς εσένα. Κάτι άλλο που επίσης δεν βοηθάει είναι πως οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, παρουσιάζουν στα social media μία τέλεια πλευρά της ζωής τους- ταξίδια, γεύματα, διασκέδαση - αντί για την κανονική, που πιθανόν να συνοδεύεται από ατέλειωτες, μοναχικές νύχτες στο γραφείο ή αποτυχημένα πρώτα ραντεβού.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να καταργήσεις άμεσα τους λογαριασμούς σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά σίγουρα είναι ένα καμπανάκι. Γιατί οι πραγματικές επαφές που έχεις με πραγματικούς ανθρώπους στην πραγματική ζωή δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τις εικονικές που σου προσφέρουν αυτά τα μέσα. Γι’ αυτό αν πραγματικά θέλεις οι σχέσεις σου να έχουν νόημα και βάθος, δοκίμασε να αποσυνδέεσαι συχνότερα.

thriveglobal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου