Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Ανησυχία για τα επίπεδα-ρεκόρ του διοξειδίου του άνθρακα



Για πρώτη φορά στη μετεωρολογική ιστορία, τον Απρίλιο η μηνιαία συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της Γης ξεπέρασε τα 410 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm), φτάνοντας τα 410,31 ppm, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Παρατηρητηρίου Μάουνα Λόα στη Χαβάη, που θεωρείται σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, και μάλιστα για έναν ολόκληρο μήνα.

Όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το διοξείδιο είχε για πρώτη φορά περάσει τα 410 ppm το 2017, αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που το όριο των 410 ppm ξεπεράστηκε για ένα ολόκληρο μήνα, με βάση τον μέσο όρο των μετρήσεων του φετινού Απριλίου.

Η ανακοίνωση έγινε από το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Scripps του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο και, όπως ανέφερε ο γεωχημικός Ραλφ Κίλινγκ, τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα έχουν αυξηθεί περίπου κατά 30% σε σχέση με το 1958, όταν ήταν 315 ppm.

Παρόλο που τα επίπεδα του διοξειδίου εμφανίζουν αυξομειώσεις ετησίως, οι μέσες συγκεντρώσεις του στην ατμόσφαιρα συνεχίζουν να αυξάνουν σταθερά κάθε χρόνο, πράγμα που ανησυχεί τους επιστήμονες.

Το διοξείδιο στον αέρα είχε περάσει για πρώτη φορά τα 400 ppm το 2013. Πριν τη Βιομηχανική Επανάσταση, όταν το διοξείδιο ήταν περίπου 280 ppm, τα επίπεδά του, παρά τις περιοδικές διακυμάνσεις τους, δεν είχαν υπερβεί ποτέ τα 300 ppm κατά τα τελευταία 800.000 χρόνια.

Το διοξείδιο του άνθρακα, που είναι άχρωμο, αόρατο και άοσμο, αποκαλείται «αέριο του θερμοκηπίου», επειδή παγιδεύει την ηλιακή ακτινοβολία και την κρατά στην ατμόσφαιρα. Παράγεται τόσο από φυσικές όσο και από ανθρωπογενείς δραστηριότητες, κυρίως την καύση ορυκτών καυσίμων. Εκτός από το διοξείδιο, που ευθύνεται περίπου για τα δύο τρίτα της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας, και άλλα αέρια όπως το μεθάνιο και το οξείδιο του αζώτου συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή.




newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου