Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Σκεύη φαγητού από… αποφάγια





Ο Ιάπωνας σχεδιαστής
Κοσούκε Αράκι στοχεύει να μας κάνει να αναλογιστούμε τα καθημερινά καταναλωτικά μοτίβα μας: Δημιουργεί μια σειρά σκευών φαγητού από τα καθημερινά υπολείμματα της τροφής μας.


Ο Αράκι άρχισε να δουλεύει με υπολείμματα φαγητού για πρώτη φορά το 2013, κατά τη διάρκεια της πτυχιακής του στο Royal College of Art. Τότε, κατέγραφε τα τοπικά υπολείμματα φαγητού τόσο στη δική του κουζίνα όσο και σε πολλές αγορές τροφίμων στο Λονδίνο, και άρχισε να τα χρησιμοποιεί για να κατασκευάζει σκεύη για φαγητό. Βάφτισε την πρώτη σειρά «Food Waste Ware», και την παρουσίασε μαζί με ένα βιβλιαράκι πρακτικών οδηγιών για να μετατρέπει κανείς τα υπολείμματα φαγητού σε σκεύη φαγητού.



Τα σκεύη της καινούργιας σειράς, της «Anima», είναι από απανθρακωμένα υπολείμματα φαγητού, ανακατεμένα με ζωική κολλητική ουσία και περασμένα με ουρούσι, μια ιαπωνική λάκα που, ιστορικά, έχει μεγάλη σχέση με την τροφή.




Η σειρά «Anima», αλλά και η σειρά «Food Waste Ware» εκτίθενται στο Kunstgewerbemuseum, το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Βερολίνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Food Revolution 5.0».






newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου