ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Η ζωή της Ρίτας Σακελλαρίου που θα τη ζήλευαν και οι καλύτεροι σεναριογράφοι



Δεκαεννιά χρόνια χωρίς τη
Ρίτα Σακελλαρίου συμπληρώνονται σήμερα και η μεγάλη ντίβα του λαϊκού τραγουδιού παραμένει ζωντανή στις μνήμες όλων. Μία γνήσια λαϊκή φωνή και μία πληθωρική παρουσία, που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη τραγουδίστρια της γενιάς της. Ήταν η απόλυτη ντίβα, η αγαπημένη του Ανδρέα Παπανδρέου, πρωτοπόρος και ανατρεπτική, που χάρισε στον κόσμο από το «Ιστορία μου, Αμαρτία μου», μέχρι το «Είναι γάτα ο κοντός με τη γραβάτα». Και από το συγκλονιστικό «Κάθε ηλιοβασίλεμα», μέχρι το «Εγώ δεν πάω Μέγαρο».



Η Ρίτα Σακελλαρίου δεν φοβόταν τις αλλαγές. Τολμούσε, δοκίμαζε, έπαιρνε ρίσκα. Άλλωστε, και η ζωή της ήταν γεμάτη αλλαγές και αντιφάσεις. Από τα δύσκολα, φτωχικά παιδικά χρόνια και τον πρώτο της γάμο στα 14 της χρόνια, μέχρι την απόλυτη καταξίωση, τις επιτυχίες, τον χαρακτηρισμό της «ντίβας του λαϊκού τραγουδιού» και τη λαμπερή ζωή, την οποία συνόδευαν - ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις - και διάφοροι αστικοί μύθοι.





Με αφορμή την επέτειο από το θάνατο της, συγκεντρώσαμε γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής της.
Γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1934 στη Σητεία της Κρήτης, αλλά στα 10 της μετακόμισαν οικογενειακώς στο Κερατσίνι.
Ο πατέρας της ήταν τσαγκάρης στο επάγγελμα και Κομουνιστής. Σκοτώθηκε στη διάρκεια του Εμφυλίου, από αδέσποτη σφαίρα.
Ο πρώτος της γάμος έγινε από ανάγκη σε ηλικία 14 ετών, από τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.
Όταν χώρισε, τα παιδιά έμειναν με τον πατέρα τους, ενώ εκείνη για να τα βγάλει πέρα, δούλευε στα εργοστάσια της περιοχής.
Ανέκαθεν ήταν μία ευτραφής, αλλά όμορφη κοπέλα με μακριά μαλλιά, που τα είχε πάντα πιασμένα πάνω.
Η Ρίτα Σακελλαρίου εμφανίσθηκε και σε πολλές ελληνικές ταινίες, κυρίως στο πλευρό του Νίκου Ξανθόπουλου, όπου τον συνόδευε στο πάλκο.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία της ήταν το συγκλονιστικό «Κάθε ηλιοβασίλεμα» του δίδυμου Γιώργος Μανίσαλης - Κώστας Ψυχογιός, το 1970.
Τρία χρόνια αργότερα, ήρθε η μεγάλη επιτυχία «Ιστορία μου Αμαρτία μου», πάλι των Μανίσαλη – Ψυχογιού.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου πήγαινε να την ακούσει από κοντά, κυρίως για το συγκεκριμένο άσμα.
Η χάρη του «Ιστορία μου, Αμαρτία μου» έφτασε μέχρι και στο πιο εμπορικό θρίλερ όλων των εποχών, τον «Εξορκιστή». Η μητέρα του Έλληνα ιερέα που έχει αναλάβει τον εξορκισμό (την υποδυόταν η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Βασιλική Μαλλιαρού) ακούει έναν ελληνικό σταθμό στο ραδιόφωνο, όπου παίζει και Ρίτα Σακελλαρίου.
Υπήρξε, μεταξύ άλλων, αγαπημένη τραγουδίστρια του Αριστοτέλη Ωνάση, του Άντονι Κουίν και της Μελίνας Μερκούρη.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου την καλούσε κάθε χρόνο στη γιορτή του για να του τραγουδάει. Το αγαπημένο του τραγούδι, πάντως, ήταν το «Αυτός, ο άνθρωπος αυτός»
Υπήρξε, επίσης καλή φίλη του Ευάγγελου Γιαννόπουλου.
Το 1970 παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της, τον παλαιστή Στέφανο Σιδηρόπουλο. Εκείνη ήταν 35 κι εκείνος, μόλις 22 και πολύ ωραίος. Άλλωστε, η Ρίτα δεν έκρυβε την αδυναμία της, στους μικρότερους άνδρες.



Χώρισαν 7 χρόνια μετά. Ο χωρισμός τής κόστισε, αφέθηκε και σε συνδυασμό με τις τρεις γέννες, πήρε πολλά κιλά.
Λίγο μετά γνώρισε τον στιχουργό Δημήτρη Ιατρόπουλο, με τον οποίο αρραβωνιάστηκαν κρυφά. Η σχέση δεν κράτησε πολύ, αλλά ήταν αρκετή για να ξαναπάρει τα πάνω της.
Η Ρίτα για πολλά χρόνια φορούσε περούκες, για ευκολία, όπως έχει αποκαλύψει ο επί χρόνια στενός της συνεργάτης Λάκης Κορρές.
Στις αρχές της δεκαετίες του ’80 έχασε πολλά κιλά. Όπως επίσης, έχει αποκαλύψει ο Κορρές, το 1981, λόγω της χαλάρωσης, έκανε το πρώτο της λίφτινγκ προσώπου.
Ήταν η εποχή, που η Σακελαρίου έχοντας χάσει και πολλά κιλά και αλλάξει τα μαλλιά της είχε γίνει αγνώριστη. Μάλιστα, τότε κυκλοφορούσαν πολλά κουτσομπολιά για τις επεμβάσεις που είχε κάνει πάνω της.
Η δεκαετία του ’80 ήταν η εποχής της βάτας, του στρας, της παγιέτας και της υπερβολής. Και η ντίβα Ρίτα τα τίμησε όλα δεόντως.
Η γνωριμία της με την Άννα Βίσση και το Νίκο Καρβέλα ήταν καταλυτική για τα επαγγελματικά της. Με τον Καρβέλα πέρασε σε μία δεύτερη νέα φάση, με εύπεπτα σλόγκαν, που έγιναν μεγάλα σουξέ, όπως «Είναι γάτα ο κοντός με τη γραβάτα» και «Οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες».
Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 έκανε μία αισθησιακή φωτογράφηση για λογαριασμό lifestyle περιοδικού της εποχής.
Σχεδόν άλυτο μυστήριο παρέμενε για το ποιος ήταν ο «παίδαρος», στο ομότιτλο σουξέ «Εγώ δεν πάω Μέγαρο, θα μείνω με τον παίδαρο». Ο Σάκης Ρουβάς ή ο Κώστας Ευρυπιώτης; Μάλιστα, λεγόταν ότι ο δεύτερος ήταν κι ένας ακόμη μεγάλος έρωτάς της.
Με την Κατερίνα Στανίση έκοψαν κάθε επαφή, όταν χώρισε με το γιο της. Ωστόσο, ήταν από τους τελευταίους ανθρώπους που την είδαν, λίγο πριν φύγει από τη ζωή στις 6 Αυγούστου του 1999, μετά από μία πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.




 







newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου