ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Ειδυλλιακές εικόνες στην παλιά ελληνική αποικία



Για τους Τούρκους είναι η
Φετιγιέ. Οι Έλληνες τη γνωρίζουν ως Μάκρη και χάθηκε στη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για την αρχαία Τελμεσό.

Οι καλοκαιρινές ομορφιές της Ελλάδας δε συγκρίνονται και πολλές περιοχές της χώρας μας συγκαταλέγονται ανάμεσα στις ωραιότερες του κόσμου. Ωστόσο και στα γειτονικά μας παράλια υπάρχουν κρυφά διαμαντάκια που αξίζει να ανακαλύψετε.


Με κατάλευκες αμμουδιές και πρασινογάλανα νερά, το παραθαλάσσιο θέρετρο Ολουντενίζ βρίσκεται στην περιοχή Φέτιγιε στην ακτή Turquoise της νοτιοδυτικής Τουρκίας και φιλοξενεί μια από τις πιο φωτογραφημένες παραλίες της Μεσογείου.

Το μικρό χωριό απέχει μόλις 14 χλμ. από το Φετιγιέ και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες τοποθεσίες για αλεξίπτωτο πλαγιάς του κόσμου.

Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Μπαμπαντάγκ και είναι το πιο γραφικό χωριό της περιοχής. Η γαλάζια λίμνη, όπως είναι γνωστή η περιοχή αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές.

Πέρα από το Ολουντενίζ αξίζει κανείς να επισκεφθεί την Κοιλάδα των Πεταλούδων. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με βάρκα από την παραλία Belceğiz και ενδείκνυται για διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες, όπως κατασκήνωση, πεζοπορία, rafting, canyoning, κανό και καταδύσεις.

Η κοιλάδα με τις διαθέτει μια πλατιά παραλία με άμμο σε έναν κόλπο στη Τουρκική Ριβιέρα που προεξέχει από την κοιλάδα. Από εκεί ξεκινά ένα στενό φαράγγι που εκτείνεται γύρω στα 4 χλμ. μήκος ενώ ένα μονοπάτι στην κοιλάδα καταλήγει σε δύο μικρούς καταρράκτες.
Πληροφορίες - Φωτογραφίες



Ολουντενίζ / Τουρκία


Διαφορά ώρας: -

Νόμισμα: Λίρα Τουρκίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 5,45 λίρες)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού από την Αθήνα για το Νταλαμάν διαρκεί 4 ώρες και 15 λεπτά μέσω Κωνσταντινούπολης και από τη Θεσσαλονίκη 6 ώρες μέσω Κωνσταντινούπολης. Από το Νταλαμάν φτάνετε στο Ολουντενίζ οδικώς σε μία ώρα περίπου.









newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου