ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Μεγάλο πρόβλημα με την ξύλευση στα χωριά των Γρεβενών – Η επιστολή στον υπουργό, του Δημήτρη Τασιόπουλου από τη Ροδιά..




«Δυστυχώς εμείς εδώ επάνω δεν είμαστε διάφοροι ΕΠΩΝΥΜΟΙ που υπήρχαν και υπάρχουν σ΄ όλη την Ελλάδα ,έχοντας την
οικονομική, νομοθετική δύναμη και αναγνώρισαν μεγάλες εκτάσεις δάσους και διεκδικούν ακόμα και σήμερα στα πολιτικά δικαστήρια»

Κύριε υπουργέ
Ως μέλος της πενταμελούς επιτροπής που έγινε το 2014 με ακολουθία 70 υπογραφών οικογενειών της κοινότητας Ροδιάς Γρεβενών,που είχε και έχει ώς σκοπό να προστατεύσει τις ιδιωτικές περιουσίες που προέρχονται από πάππου προς πάππου και απευθύνθηκε στους υπεύθυνους της τότε κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου όπου βρέθηκε μια προσωρινή λύση με επίσκεψη του τότε γενικού της Δ/νσης Δασών Ηπείρου κου Ζήκου έως ότου γίνει το κτηματολόγιο,δυστυχώς σήμερα και επειδή επανερχόμαστε πάλι από την αρχή παίρνω την πρωτοβουλία να αναφέρω και σε σάς τα παρακάτω πιστεύοντας πως η παρέμβασή σας θα είναι άμεση και καταλυτική για να μην τρέχουμε στα δικαστήρια τα οποία είναι δαπανηρά και χρονοβόρα μάλιστα τώρα που θα γίνει και το κτηματολόγιο.




Κατ’ αρχάς σας χαιρετίζω από τα ωραία Γρεβενά και συγκεκριμένα απο το χωριό Ροδιά , Το χωριό μας είναι από τα ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙΑ του νομού μας , που δεν κατακτήθηκε απο τους Τούρκους και οι κάτοικοί του μέχρι και την δεκαετία του 80 ασχολούνταν με την γεωργοκτηνοτροφία. Το έδαφος έχει τα χαρακτηριστικά του οροπεδίου με ανώμαλες και ίσες εκτάσεις.
Η διανομή της έκτασης εντός των ορίων της πρώην κοινότητας αποτελείται απο κοινοτικές, σχολικές εκκλησιαστικές και ιδιωτικές εκτάσεις που ώς γόνος με πατέρα πρόεδρο το 1951 και παππού το 1932 και σε συνομιλία με το τότε αγροφύλακα που πέθανε πρόσφατα τα κοινοτικά φυλάγονταν ακόμα και από τα αιγοπρόβατα γιατί κατέστρεφαν τα δένδρα και ο κάθε φορέας λειτουργούσε για τον σκοπό του ,η κοινότητα τροφοδοτούσε 4,5 οικογένειες που δεν είχαν ξύλα και το κοινοτικό γραφείο,το σχολείο τους δασκάλους του χωριού και η εκκλησία τον εαυτό της.
Οπως διαπιστώνουμε οι παππούδες μας είχαν καλύτερη οργάνωση και σεβασμό ο ένας με τον άλλο έως το 2005-6 όπου ο τότε δασάρχης για τους δικούς του λόγους όπως έδειξε ο χρόνος θέλησε να μπει στα χωράφια μας.
Το 70% της έκτασης μέχρι το 1977 περίπου ήταν καλλιεργήσιμο με τα τότε αγροτικά εργαλεία ζώα και ένα 10% βοσκοτόπια που περιείχαν μέσα μαντρί και αχυρώνα . Σήμερα η καλλιεργήσιμη έκταση με τα νέα αγροτικά εργαλεία τρακτέρια είναι περίπου στο 40 %.
Η κάθε οικογένεια δηλαδή είχε και έχει καλλιεργήσιμες και μη εκτάσεις με αραιά δένδρα[τις λεγόμενες ΜΕΣΑΡΙΕΣ] που χρησιμοποιούνταν για τη συγκομιδή βαλανιδιών και φύλλων των δένδρων [Κλαδί]για να ταΐσουν το βιό τους[ αιγοπρόβατα ] όπου εκεί βάζαμε κλαδαριές και για ατομικές ανάγκες θέρμανσης. Τα δένδρα αυτά λόγω της ιδιαίτερης μεταχείρισης που είχαν απέκτησαν μεγάλη περίμετρο και ξεχωρίζουν με διαφορά με αυτά που φύτρωσαν και αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια που έχει εγκαταλειφθεί η κτηνοτροφία.
Οι εκτάσεις που σήμερα δεν είναι καλλιεργήσιμες με τα νέα αγροτικά εργαλεία δηλαδή το υπόλοιπο 40 % μαζί με τα τότε βοσκοτόπια έχουν ιδιοκτήτες και το δασαρχείο Γρεβενών δεν είχε και δεν θα έχει θέση όπου από το 2006 περίπου και αφού με την ανοχή του και επιλεκτικά τότε και μέχρι το 2014 δυστυχώς 2,3 οργανωμένοι κάτοικοι εμπορεύτηκαν νύχτα τα κοινοτικά ,εκκλησιαστικά , σχολικά καθώς και τα δικά τους ιδιωτικά και σταμάτησαν μόνο όταν κάναμε την πενταμελή επιτροπή διότι άρχισαν με την ενθάρρυνση από κάποιους να μπαίνουν στα δικά μας. Μετά ο τότε Δ/ντης κυνηγούσε εμένα για 1 τόνο ξύλα για ατομικές ανάγκες επειδή πήγα μια ημέρα νωρίτερα σε δικά μου ξύλα μετά απο κρυφή ημερομηνία που έδωσε και με κάρφωσε 1 από τους 2,3 και οποίος χτύπησε και έσπασε το χέρι της γυναίκας μου όπου και δικάσθηκε από την δικαιοσύνη, Το λάθος μου ήταν που είπα την αλήθεια γιατί δέν γνώριζα oτι για να δικαιωθώ χρειαζόταν περίπου 5000 ευρώ και η απόφαση θα έβγαινε μετά απο 5 χρόνια . Ο χρόνος όμως είναι ο καλύτερος γιατρός που φανερώνει την αλήθεια και προσωπικά επειδή συνταξιοδοτήθηκα ως Δ/ντής από κατάστημα της Εθνικής έφυγα με υποχρεώσεις δανείων και όχι με καταθέσεις εκκατομυρίων έχοντας και την ηθική ικανοποίηση από την κοινωνία που παρείχα υπηρεσία σε κρούσματα που είχαν αντικανονικές πράξεις.
Δυστυχώς εμείς εδώ επάνω δεν είμαστε διάφοροι ΕΠΩΝΥΜΟΙ που υπήρχαν και υπάρχουν σ΄ όλη την Ελλάδα ,έχοντας την οικονομική , νομοθετική δύναμη και αναγνώρισαν μεγάλες εκτάσεις δάσους και διεκδικούν ακόμα και σήμερα στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν πήγαμε μια νύχτα στην πάρνηθα και καταλάβαμε μιά έκταση -τουναντίον νύχτα έφευγαν τα ξύλα-
για να χτίσουμε το αυθαίρετό μας , αλλά η περιουσία μας μεταβιβάζεται από πάππου προς πάππου δηλωμένα στο Ε9 ως μονοετή καλλιέργεια και πραγματικά βοσκοτόπια και με βιώματα 60 χρόνων που είμαι εγώ . Μέχρι το 2006 και ανάλογα με τις εργασίες που είχε ο καθένας τα ξύλα τα κόβαμε από τον Μάιο μήνα χωρίς την παρέμβαση του δασαρχείου με τον ανάλογο σεβασμό τότε από όλους του κατοίκους γιατί υπήρχε σε μεγάλο ποσοστό στη ζωή η παλαιά φρουρά των κατοίκων και όχι τέλος Σεπτεμβρίου όπως αποφασίζουν κάποιοι σήμερα στο δασαρχείο. Διακεκριμένοι επιστήμονες αναφέρουν και η κοινή λογική λέει ότι η αιθαλομίχλη που δημιουργεί ζημιά στο περιβάλλον και στο χώρο που μένουμε το όλο μυστικό για να μειωθεί βρίσκεται στα ξύλα όπου θα πρέπει να έχει περιεκτικότητα σε νερό 15% όταν καίγεται και όχι 50% που κόβεται πρόσφατα γεγονός που αποδεικνύεται ότι κάποιοι στο δασαρχείο Γρεβενών το αγνοούν,
Σας γνωστοποιώ ότι η κάθε κοινότητα έχει τις ιδιομορφίες της και τους άγραφους νόμους π.χ η Λόχμη Γρεβενών έχει ειδικό καθεστώς διότι κάποιος επώνυμος λέει ότι αγόρασε την έκταση όλη τότε από κάποιο μπέη.Οι όμορες κοινότητες Ορεπεδίου ,Λειψίου σύμφωνα με τον τότε Δ/ντή Δασών Γρεβενών του 2014 και με κάποιο νόμο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας χαρακτηρίζονται κάποιες εκτάσεις ώς κοινοτικές όπου υλοτομήθηκαν τότε από τον τότε Δήμαρχο, ενώ εμείς εδώ που δεν πάτησε Τούρκος οι ιδιοκτησίες μας που προέρχονται όπως αναφέρονται παραπάνω και σύμφωνα με τον τότε Δ/ντή δεν μας ανοίκουν γιατί δυστυχώς το ελληνικό κράτος ήταν μόνο για λίγους και η κάθε υπηρεσία χρησιμοποιεί και αξιολογεί καταστάσεις και γεγονότα ανάλογα με ποιόν έχει απέναντι και δεν υπάρχει άτομο ή εάν υπάρχει θέλει άλλον τρόπο να πάρει την ευθύνη και να πράξει ότι αναφέρει ο νόμος 86 του 69 άρθρο 7 παράγραφος 1 και 2 διότι οι ιδιοκτησίες είναι προ του 1912 και εγώ προσωπικά έχω διαθήκη του 1916.
Επίσης η υλοτόμηση βάσει του άρθρου 177 του παραπάνω νόμου αναφέρει ότι για ατομικές ανάγκες γίνεται ατελώς και χωρίς άδεια υλοτόμησης.
Δυστυχώς το δασαρχείο Γρεβενών το οποίο ασχολείται με το δένδρο δηλ το νόχτο[υψομετρική διαφορά χωρίσματος μεταξύ ιδιοκτητών] και όχι με το δάσος που ο νομός Γρεβενών έχει πολλά και σύμφωνα με απόφαση της Δνσης δασών Ηπείρου 58794/2569/10.9.2014 δεν απαντά άμεσα σε αιτήσεις μας η εάν απαντήσει απαντά αργά με χαρακτηριστικό παράδειγμα με σχετικό 38991/3950/12.8.2015 απαντήθηκε 10/9/2016.
Σήμερα 10/9/2018 επισκέφθηκα τον Δασάρχη Γρεβενών ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ έβγαλε άχρηστο τον τότε Γενικό κο Ζήκο-υπήρχε και άλλο μέλος της επιτροπής μαζί μου- τονίζοντας τον για πολλοστή φορά ότι το χωριό μας χρειάζεται μία απόφαση του νόμου 86/69 άρθρο 7 παράγραφος 1 και 2 από έναν δασάρχη δηλαδή που θα είναι γνώστης του αντικειμένου όπου η γνώση θα του δίνει θάρρος και τόλμη για να κάνει την πράξη του και να μήν χρειάζονται άλλες παρενέργειες για την απόφαση του . Παρόμοιες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα έχουν βρεί την λύση τους διότι όλοι μας – τουλάχιστον οι περισσότεροι – σήμερα μαθαίνουμε , ακούμε . βλέπουμε .
Δυστυχώς μέχρι σήμερα και για πρώτη φορά δεν δόθηκε άδεια για υλοτόμηση και κανείς απο την συγκεκριμένη υπηρεσία δεν νοιάζεται και προσπαθούν με τον τρόπο τους πώς θα μπουν στα χωράφια των προγόνων μας όταν δεν υπάρχει κάτοικος πάνω από 130 στρέμματα μονοετούς καλλιέργειας και 30-40 με βοσκοτόπια , όταν ανά την Ελλάδα κάποιοι Επώνυμοι και μή έχουν αναγνωρίσει χιλιάδες εκτάσεις.Την ιστορία και τα βιώματα δεν μπορεί κανείς να τα σβήσει. Αγνοούν επίσης ότι οι εργασίες αυτές δεν έχουν στέγη και σε λίγες μέρες όπως μαθαίναμε και απο την πρώτη δημοτικού αρχίζουν τα πρωτοβρόχια και κατόπιν τα οργώματα . Αυτά όλα όμως τα γνωρίζεις όταν έχεις βιώματα και δεν μιλάς εκ του ασφαλούς και πάντα ανταποκρίνεσαι με ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
Σημείωση
η παραπάνω ενημέρωση εστάλη στις 6/9/2018 στον Γενικό Δ/ντη Δασών Ηπείρου σημερινού κου ΜΙχελάκη και η απάντηση του τότε Γενικού κου Ζήκου 58794/2569/10,9,2014 αναφέρει εν ολίγες πώς θα γίνει αναγνώριση αφού δεν υπάρχει κτηματολόγιο και όταν δεν υπάρχει τίτλος ο κάθε ιδιοκτήτης και μόνο αυτός μπορεί να κόψει σε ακτίνα 10 από το χωράφι του .
Oι υπογραφές στην διάθεσή σας

kozanimedia.gr

Δείτε και: 

Εκτακτο δημοτικό συμβούλιο στα Γρεβενά για την ξύλευση (εικόνες + video)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου