ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Την Παρασκευή (τελικά) εκδικάζεται η υπόθεση με τα δάνεια «μαϊμού» στο Τριμελές Κακουργιοδικείο Δυτικής Μακεδονίας



Στο Τριμελές Κακουργιοδικείο Δυτικής Μακεδονίας εκδικάζεται την 
Παρασκευή 19 Οκτωβρίου (αναβλήθηκε σήμερα Πέμπτη λόγω παρέλευσης ωραρίου),  η πολύκροτη υπόθεση των δανείων μαϊμού, που χορηγήθηκαν άτοκα σε υποτιθέμενους εκτροφείς χοίρων το 2008, με αποτέλεσμα το δημόσιο να ζημιώσει άνω του 1,6 εκ. ευρώ.
Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αυτή τη φορά θα διεξαχθεί κανονικά η δίκη και το δικαστήριο θα εκδώσει την ετυμηγορία του για όσα διαδραματίστηκαν πριν από μία δεκαετία, καθώς για διάφορους λόγους το δικαστήριο αναβλήθηκε τέσσερις φορές, οπότε εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να δοθεί και πέμπτη αναβολή.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι στέλεχος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Γρεβενών την περίοδο εκείνη και στέλεχος της ΑΤΕ Γρεβενών την ίδια περίοδο.
Να σημειωθεί ότι το γαϊτανάκι των παράνομων δανείων ξετυλίχτηκε πριν από δέκα χρόνια και πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης έπειτα από καταγγελία ευσυνείδητου κτηνοτρόφου που περίμενε υπομονετικά στο γκισέ της τράπεζας να πάρει το δάνειο που δικαιούνταν, ενώ έβλεπε συγχρόνως να παίρνουν άτοκα δάνεια, άτομα που δεν είχαν σχέση με την κτηνοτροφία και δεν τα δικαιούνταν.




Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να είχαν χορηγηθεί ψευδείς βεβαιώσεις σε δήθεν κτηνοτρόφους για εκτροφή χοιρομητέρων, με βάση τις οποίες οι τελευταίοι έπαιρναν άτοκα δάνεια επιδοτούμενα από το ελληνικό δημόσιο, αν και δεν τα δικαιούνταν. Με βάση τις βεβαιώσεις που είχαν εκδοθεί, ήταν ασύλληπτος ο αριθμός των «χοιρομητέρων» που υποτίθεται ότι εκτρέφονταν στα Γρεβενά, τα οποία εκείνη τη χρονιά διεκδικούσαν τον τίτλο της «πόλης των χοίρων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι από έλεγχο που έγινε από το ΣΔΟΕ στην ΑΤΕ και στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Γρεβενών, προκύπτει ότι δόθηκαν παράτυπα 92 δάνεια, ύψους 1.620.000 ευρώ.
Τα νόμιμα δάνεια ήταν 105, ύψους, μόλις 600.000 ευρώ. Δηλαδή στα «μαϊμού» δάνεια δόθηκε ένα εκατομμύριο ευρώ παραπάνω σε σχέση με τα νόμιμα δάνεια.

e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου