Εγιναν σήμερα τα αποκαλυπτήρια του νέου σήματος της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής του κόμματος της αξιωματικής
αντιπολίτευσης για τα 44α γενέθλια της κεντροδεξιάς παράταξης.
Το νέο λογότυπο έχει σχεδιαστεί από εθελοντή, ο οποίος δούλεψε πάνω στην ιδέα του να αλλάζει ανάλογα με την περίσταση και για το λόγο δεν θα έχει περίγραμμα.
Ο βασικός συμβολισμός πίσω από σήμα είναι ότι η ΝΔ είναι ένα ανοιχτό κόμμα. Γι’ αυτό θα μπορεί να αλλάζει χρώματα, να επικαιροποιείται και να συμβολίζει την ανάλογη προσαρμογή. Ο βασικός σχεδιασμός περιλαμβάνει 7 τρίγωνα, τα οποία σχηματίζουν τα αρχικά «Ν» και «Δ» με τον Πυρσό στη μέση.
Σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις που επικρατούν στο design με στόχο να καλύψει εκτός από τις παραδοσιακές ανάγκες ενός κόμματος και τις σύγχρονες απαιτήσεις που υπάρχουν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο.
Το μήνυμα Μητσοτάκη
«Είμαστε υπερήφανοι για την προσφορά της παράταξής μας. Ταυτόχρονα όμως νιώθουμε το βάρος της ευθύνης απέναντι στο μέλλον. Οφείλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Οφείλουμε να αλλάξουμε. Μόνο έτσι θα διαμορφώσουμε την κοινωνία που μας αξίζει» έγραψε στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ για το νέο σήμα του κόμματος και σημείωσε: «Όραμά μου είναι κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να μπορούν να υλοποιούν ελεύθεροι το δικό τους όραμα».
Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε πως «το νέο σύμβολο σηματοδοτεί το ρόλο που θα παίξει το κόμμα μας», το οποίο περιέγραψε ως ένα «κόμμα ανοιχτό που θα ξαναφέρει τους νέους στην πολιτική, που θέλει να ενώσει τους Έλληνες με μια συμφωνία αλήθειας. Το σήμα μας έχει το μονόγραμμα μας, το «Ν» της Νεότητας και το «Δ» της παντοτινής δημοκρατικής μας αναφοράς».
Η ιστορία του εμβλήματος της Νέας Δημοκρατίας έχει μακρά ιστορία με τον πυρσό να κάνει την πρώτη του εμφάνιση μεταξύ του πρώτου προσυνεδρίου του 1977 και του πρώτου συνεδρίου του κόμματος το 1979, ενώ στα ψηφοδέλτια εμφανίστηκε το 1985.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, επέλεξε ένα ουράνιο τόξο ως λογότυπο της ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων του 1989 και 1990 και ο πυρσός επέστρεψε επί προεδρίας Μιλτιάδη Έβερτ.
Στο προσυνέδριο τον Ιανουάριο του 2000, ο Κώστας Καραμανλής αντικατέστησε τον παραδοσιακό πυρσό με τρία τρίχρωμα περιστέρια και κατά την προεκλογική περίοδο του 2004.
Ο Αντώνης Σαμαράς άλλαξε το 2011 το σήμα της παράταξης με τον πυρσό να έχει αντικαθίσταται από μια τεθλασμένη γραμμή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου