ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Κατέρρευσε γέφυρα στην Καβάλα [Φωτογραφίες-video]



Το μεσημέρι της Παρασκευής ήταν εφιαλτικό 

για όσους διέσχιζαν την ανισόπεδη γέφυρα στην έξοδο της πόλης....



Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου 2018, υποχώρησε η γέφυρα μπροστά στο παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα. Η γέφυρα υποχώρησε την ώρα που περνούσε ένας μεγάλος γερανός τοπικής επιχείρησης, ενώ δίπλα του περνούσε και ένα ΙΧ αυτοκίνητο! Ευτυχώς οι οδηγοί και οι επιβάτες των οχημάτων απεγκλωβίστηκαν άμεσα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Είναι ίσως θαύμα που δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή θύματα, αφού πρόκειται για  έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, απ'όπου διέρχονται από ποδήλατα και Ι.Χ. μέχρι νταλίκες, τουριστικά λεωφορεία και σχολικά!


Επανειλημμένα, εδώ και χρόνια, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Καβάλας επεσήμαναν τον κίνδυνο να υποχωρήσει η γέφυρα, δεδομένου ότι σε ορισμένα πέδιλα στήριξης ήταν εμφανέστατη η φθορά του χρόνου. Μάλιστα, μόλις τον Αύγουστο του 2016 δημιουργήθηκε μια τρύπα στην άκρη του οδοστρώματος, η οποία αντιμετωπίστηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου σαν απλή λακκούβα. [φωτο]

*Φωτογραφία από τον Αύγουστο του 2016 όπου στην ίδια γέφυρα υπήρξε τρύπα στο οδόστρωμα, η οποία αντιμετωπίστηκε με απλό τρόπο. Τότε είχε ελεγχθεί η γέφυρα και σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας δεν υπήρχε κανένα ανησυχητικό στοιχείο.

Γίνονται γνωστές οι πρώτες εκτιμήσεις για το λόγο, εξ αιτίας του οποίου έπεσε τμήμα της γέφυρας μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο. Ο Δήμος Καβάλας εκφράζει την άποψη σύμφωνα με την οποία τα βάθρα της γέφυρας κράτησαν αλλά «άνοιξε» το οδόστρωμα. Μηχανικοί που είδαν από κοντά την κατάσταση ισχυρίζονται ότι υπήρξε υποχώρηση των δοκών στήριξης. Εξετάζεται αν αυτό έγινε κι αν έγινε λόγω διάβρωσης.



Η γέφυρα που κατασκευάστηκε το 1988 ήταν το σήμα κατατεθέν της Ανατολικής εξόδου της πόλης, η οποία για χρόνια αποτελούσε και την Ε.Ο. Καβάλας-Ξάνθης, πριν την κατασκευή της Εγνατίας Οδού. Κατασκευάστηκε για να ανακουφίσει τη ροή των αυτοκινήτων από και προς την Καβάλα, δίνοντας μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στον ήδη υπάρχων δρόμο. Δείτε φωτογραφία του 1987 από την κατασκευή της γέφυρας...



Σήμερα το πρωί μεταβαίνουν στην Καβάλα η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Νοτοπούλου, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ και μηχανικοί της εταιρίας, οι οποίοι θα επισκεφθούν το σημείο του ατυχήματος.



















Δείτε video από τις προσπάθειες ανάσυρσης των εγκλωβισμένων οχημάτων...




1 σχόλιο: