ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Τα μέρη της εγκατάλειψης σε όλο τον κόσμο και η άγρια γοητεία τους -Υπάρχουν και στην Ελλάδα [εικόνες]

Είναι εκεί, σε κάποια γωνιά του κόσμου. Στέκουν σαν φαντάσματα. Μόνο που στην περίπτωσή τους,
μπορούν να τα δουν όλοι. Είναι τα μέρη της εγκατάλειψης, που ασκούν μία άγρια γοητεία σε όποιον τα επισκεφθεί.


Εργοστάσια, σπίτια, ολόκληρα χωριά, που άδειασαν από ανθρώπους και ο χρόνος άρχισε το ανελέητο έργο του, ενώ την ίδια ώρα η φύση κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, καταλαμβάνοντάς τα.
Το Associated Press έκανε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα σε αυτά τα μέρη της εγκατάλειψης και το «ταξίδι» του πρακτορείου πέρασε και από την Ελλάδα. Ανάμεσα στις φωτογραφίες που έχουν συμπεριληφθεί είναι και μία του Θανάση Σταυρακάκη, ο οποίος αποτύπωσε με το φακό του την ερημιά του αεροδρομίου του Ελληνικού.


Ακατοίκητη παλιά αγροικία στο Μέιν.

Φυλακή στη Φιλαδέλφεια. Το συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα υποδέχθηκε τον πρώτο κρατούμενο το 1829 και έκλεισε το 1971, πριν ανοίξει ξανά το 1994 ως μουσείο.

Κουρείο, στην ίδια φυλακή.

Το εσωτερικό κατασκευών που ονομάζονται «Quonset huts», στις Φιλιππίνες. Υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις εκτός των ΗΠΑ. Καταστράφηκε εν μέρει όταν εξερράγη ηφαίστειο, οδηγώντας σε μετακίνηση στρατευμάτων. Εκλεισε το 1992, όταν το κοινοβούλιο των Φιλιππίνων αποφάσισε να μην παραταθεί η εκμίσθωση της εγκατάστασης.

Μονάδα παραγωγής ενέργειας με άνθρακα, στο Λιντς, στο Κεντάκι. Η πόλη χτίστηκε από την εταιρεία το 1917 για το μεγαλύτερο εργοστάσιο του είδους στον κόσμο εκείνη την εποχή. Έφτασε έως και τους 10.000 κατοίκους, αλλά έπεσε στους 747 το 2010. Το εργοστάσιο πλέον έχει εγκαταλειφθεί και τα παλιά ορυχεία έχουν γίνει μουσεία.

Αμμος σε σπίτι στο Κόλμανσκοπ, στη Ναμίμπια. Πόλη με ορυχείο, στα νότια της χώρας, που ιδρύθηκε το 1908 και εγκαταλείφθηκε το 1956. Από τότε, η έρημος ολοένα και κερδίζει έδαφος.

Ενα «παλάτι» σε αυτό που προοριζόταν κάποτε ως το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ασίας, στο Πεκίνο. Οι εργασίες σταμάτησαν το 1998 εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων και πέρυσι κατεδαφίστηκαν τα υπόλοιπα κτίσματα. Το κάστρο όμως παραμένει εκεί ακόμη.

Σχολική αίθουσα στο χωριό Σίματσεμ, στην Ινδονησία. Εκκενώθηκε μετά από την έκρηξη ηφαιστείου.

Εγκαταλελειμμένα σπίτια στο Durban Deep, όπου ζούσαν μεταλλωρύχοι στο Ρούντεπορτ, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ. Πλέον έχει μετατραπεί σε άνδρο εγκληματιών. Εχουν αφαιρέσει κάθε τι πολύτιμο από τα κτίρια και το έχουν πουλήσει.






iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου