ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ύπνος και όνειρα: Πώς να βελτιώσουμε τη σχέση μεταξύ τους



Πάρα πολλοί αντιμετωπίζουμε τον ύπνο μας ως ένα ελαστικό κομμάτι του
προγράμματός μας που μπορούμε να μεταθέτουμε ατελείωτα για χάρη της πρώτης και σταθερής μας προτεραιότητας: της δουλειάς μας. Αλλά, όπως κάνουμε με τις πτήσεις ή τα τρένα, θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε τον ύπνο μας ως ένα σταθερό σημείο στην ημέρα μας, προσαρμόζοντας ανάλογα όλες τις άλλες δραστηριότητές μας, ώστε να μην τον χάνουμε.
Ο δρ Μπρους εξηγεί γιατί είναι τόσο σημαντικό να ονειρεύεται κανείς. «Τα όνειρα (τις περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια του ύπνου REM) σας βοηθούν να εμπεδώσετε τις αναμνήσεις σας. Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για σας; Να αρχίσετε να βλέπετε μια βελτίωση στη γενικότερη μνήμη σας και ίσως στο να φέρνετε σε πέρας τις δουλειές σας».
Πέρα από τα πρακτικά οφέλη που αποκομίζετε όταν μαθαίνετε να θυμάστε τα όνειρά σας, υπάρχουν οι βαθύτεροι ψυχικοί λόγοι που συνοψίζει ο Ρουμί: «Υπάρχει ένα καλάθι με φρέσκο ψωμί στο κεφάλι σου, κι ωστόσο πηγαίνεις από πόρτα σε πόρτα ζητιανεύοντας ξεροκόμματα. Χτύπησε την πόρτα μέσα σου. Καμία άλλη».
Το να θυμόμαστε τα όνειρά μας είναι ένας τρόπος να χτυπάμε την πόρτα μέσα μας στην αναζήτησή μας για βαθύτερη κατανόηση και αυτογνωσία. Οι ειδικοί του ύπνου στους οποίους απευθύνθηκα μου έδωσαν μερικές πρόσθετες συμβουλές για να κοιμάμαι καλύτερα. Παραθέτω μερικές απ’αυτές που μου φάνηκαν πιο χρήσιμες:
– Να πάρετε καινούργιο μαξιλάρι και μαξιλαροθήκη
– Να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας πιο σκοτεινή και να την κρατάτε δροσερή
– Να κάνετε ασκήσεις με βαθιές αναπνοές προτού ξαπλώσετε
– Να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο προτού ξαπλώσετε
– Να γυμνάζεστε ή τουλάχιστον να περπατάτε καθημερινά
– Να κλείνετε όλες τις οθόνες LCD (λάπτοπ, τάμπλετ, smartphones, τηλεόραση) το βράδυ
– Να κόψετε τον καφέ μετά τις 2μ.μ.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να εμποδίσετε τη συσσώρευση στρες – που θα σας δυσκολέψει να αποκοιμηθείτε το βράδυ -, κάθε λίγες ώρες σταματάτε για εξήντα δευτερόλεπτα, για να συνέλθετε με τον ίδιο τρόπο που οι μεγαλύτεροι τενίστες κάνουν κάποιες συγκεκριμένες, σχεδόν ανεπαίσθητες παύσεις στο παιχνίδι τους προκειμένου να ανασυγκροτηθούν.
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε ό,τι κάνετε και απλώς να εστιάσετε την προσοχή σας στις παλάμες σας ή στις πατούσες σας, ή και στα δύο.
Συγκεντρωθείτε σ’ αυτές για μια στιγμή και νιώστε όλη την ένταση να φεύγει από το σώμα σας, να απομακρύνεται μέσω των χεριών και των ποδιών σας.
Απόσπασμα από το βιβλίο της Arianna Huffington «Δες τη ζωή αλλιώς» από τις εκδόσεις Διόπτρα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου