Από τους δικηγόρους στους αγρότες
Η αλήθεια είναι ότι κάθε δουλειά έχει τα προβλήματά της και τα δικά της ποσοστά άγχους. Εντούτοις, υπάρχουν ορισμένες καριέρες με μεγαλύτερα ποσοστά στρες
που μπορεί να οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις, όπως στην αυτοκτονία.
Η αλήθεια είναι ότι κάθε δουλειά έχει τα προβλήματά της και τα δικά της ποσοστά άγχους. Εντούτοις, υπάρχουν ορισμένες καριέρες με μεγαλύτερα ποσοστά στρες
που μπορεί να οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις, όπως στην αυτοκτονία.
Δείτε ποιες είναι αυτές:
1. Επιστήμονες
1. Επιστήμονες
Ο συγκεκριμένος κλάδος είναι απαιτητικός με πολλούς επιστήμονες να εργάζονται υπό ασφυκτική πίεση προκειμένου να ανακαλύψουν κάτι πρωτοποριακό που θα καλυτερεύσει τη ζωή του κόσμου, χωμένοι για μέρες, βδομάδες, μήνες μέσα σε εργαστήρια… Τέτοιες συνθήκες οδηγούν στην κατάθλιψη με αυτοκτονικές τάσεις.
2. Αστυνομικοί
Μια εργασία με πολλούς κινδύνους, ιδιαίτερα αγχωτική και χωρίς ωράρια. Σύμφωνα με στοιχεία, αρκετοί αξιωματικοί υποφέρουν από κατάθλιψη.
3. Χρηματιστές
Αυτό και αν είναι επάγγελμα με άγχος! Ειδικά τις ταραγμένες μέρες που διανύουμε. Δεν είναι λίγοι πι χρηματιστές που βυθίζονται σε κατάθλιψη, πάθηση που σε ακραίες μορφές της οδηγεί στο απονενοημένο διάβημα.
4. Μεσίτες
Όπως οι χρηματιστές, έτσι και οι μεσίτες εργάζονται υπό καθεστώς μεγάλου στρες και ρίσκου. Όπως γράφει και το careeraddict.com που παρουσιάζει το θέμα, αρκετοί μεσίτες έβαλαν τέλος στη ζωή τους.
5. Γιατροί
Εκτός του ότι τα ωράριά τους είναι ακανόνιστα, έρχονται καθημερινά σε επαφή με ασθενείς που πάσχουν από όλων των ειδών τις ασθένειες. Το στρες είναι έντονο, ειδικά όταν έρχονται διαρκώς σε «επαφή» με τον θάνατο.
6. Αγρότες
Προκαλεί έκπληξη, αλλά και ο αγροτικός κλάδος συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη δυσάρεστη λίστα. Οι αγρότες έχουν να «αναμετρηθούν» με τα καιρικά φαινόμενα ενώ ρισκάρουν κάθε σεζόν για τη βιωσιμότητα ή όχι της σοδειάς τους.
7. Δικηγόροι
Αδιάκοπο στρες, πολύωρη εργασία, κοπιαστικά ωράρια. Θέλετε κι άλλα; Είτε οι πελάτες τους είναι αθώοι ή ένοχοι, καλούνται να τους υπερασπιστούν πολλές φορές κάτω από έντονες στρεσογόνες καταστάσεις.
8. Κατασκευαστές
Ο κατασκευαστικός τομέας και αν δεν έχει ρίσκα! Πολλές φορές καλούνται να ανταπεξέλθουν με χαμηλούς προϋπολογισμούς, σφιχτά χρονικά περιθώρια και ένα μεγάλο εργοτάξιο να διαχειριστούν.
9. Χειρουργοί
Ακόμα και το να ολοκληρώσει κανείς μια σχολή Ιατρικής απαιτείται αρκετό άγχος, πόσο μάλλον το να καλείσαι να φέρεις εις πέρας μια εγχείρηση.
10. Χειροπράκτες
Απαιτούνται λεπτές κινήσεις όπου τα πάντα μπορούν να πάνε στραβά.
Νewsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου