Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

10 λάθη που κόστισαν δισεκατομμύρια!

google


Από το να απορρίπτεις την αγορά της μηχανής αναζήτησης της Google, μέχρι να σου φαίνεται πεζό
το σενάριο του Χάρι Πότερ, αυτά είναι τα λάθη που έμελλαν να μείνουν χαραγμένα στην Ιστορία,
αλλά και που κατάφεραν να αλλάξουν τον ρου της.


Κανείς δεν είναι αλάθητος και σίγουρα, πολλοί από εμάς βρισκόμαστε στη δυσχερή θέση να μετανιώσουμε για τυχόν λάθη που έχουμε κάνει στο παρελθόν, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ωστόσο, τα παρακάτω λάθη είναι από αυτά που αλλάζουν κυριολεκτικά τον ρου της ιστορίας, προκαλώντας ζημιές δισεκατομμυρίων. Από το να απορρίπτεις την αγορά της μηχανής αναζήτησης της Google, μέχρι να σου φαίνεται πεζό το σενάριο του Χάρι Πότερ, αλλά και να αφήνεις τον Χίτλερ… κατά λάθος ζωντανό, δείτε ποια τα ιστορικότερα λάθη προς αποφυγή και αυτά που σου υπενθυμίζουν ότι πριν κάνεις το επόμενο βήμα, πρέπει να σκέφτεσαι διπλά.

1. Το να απορρίπτεις την JK Rowling δεν είναι μαγκιά

Δώδεκα εκδοτικοί οίκοι απέρριψαν το χειρόγραφο σενάριο της JK Rowling για τον Χάρι Πότερ, πριν η εταιρία Bloomsbury το αγοράσει, ακολουθώντας τη συμβουλή της 8χρονης κόρης της προέδρου της εταιρίας, Αλίκη.

Τα βιβλία μεταφράστηκαν σε 60 γλώσσες και προσέφεραν κέρδη άνω του ενός δισ. δολαρίων στην ίδια τη συγγραφέα.


2. Bitcoin και ξερό ψωμί


Ο James Howells αγόρασε 7.500 bitcoins το 2009, όταν η αξία τους ήταν σχεδόν μηδενική. Το 2013 ωστόσο, το κλίμα αντιστράφηκε και ένα bitcoin απέκτησε την αξία των 613 λιρών, χαρίζοντας στον ίδιο, χαρτοφυλάκιο ύψους 4.5 εκατομμυρίων λιρών. Το μόνο πρόβλημα; Άφησε τον σκληρό του δίσκο σε συρτάρι, πεταμένο για χρόνια. Την ώρα της εκκαθάρισης, ξεφορτώθηκε τα πάντα, ακόμη και τον σκληρό δίσκο «από χρυσό». Αφού συνειδητοποίησε το μέγα σφάλμα του, επισκέφτηκε τον υγειονομικό χώρο ταφής, στην προσπάθεια να τον εντοπίσει ανάμεσα σε τόνους σκουπιδιών.

3. Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;

Πόσες φορές πρέπει να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο; Οι ιδρυτές της Google Larry Page και Sergey Brin προσέγγισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Excite George Bell, το 1999, με την αιτιολογία ότι ήθελαν να πουλήσουν την – πλέον δημοφιλέστερη – μηχανή αναζήτησης προς 1 εκατ. δολάρια. Ακόμη και όταν η προσφορά έπεσε στα 750.000 δολάρια, ο Bell συνέχισε να απορρίπτει τις προσφορές. Σήμερα, η πραγματική αξία πώλησης της μηχανής αναζήτησης της Google αποτιμάται σε 365 εκατομμύρια δολάρια.

Ουπς@@@!!!

4. Γιατί δεν πατάς την σκανδάλη;

Το 1914 ο Βρετανός στρατιώτης Henry Tandey κατά τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου, ήρθε αντιμέτωπος με έναν τραυματισμένο και άοπλο δεκανέα, πεταμένο κυριολεκτικά σε χαντάκι. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Αδόλφο Χίτλερ. Ωστόσο, ο στρατιώτης, τον προσπέρασε, χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι και φυσικά, χωρίς να τον πυροβολήσει, αν και θα μπορούσε.

(Η διαμάχη για την ορθότητα της ιστορίας, συνεχίζεται ακόμη και σήμερα).

5. Επαγγελματίας για κλάματα

Το 2005, Γιαπωνέζος χρηματιστής βρέθηκε αντί να πουλάει 1 μετοχή προς 610.000 γεν, έκανε το αντίθετο. Πούλησε 610.000 μετοχές προς ένα γεν.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Mizuho Securities να ακυρώσουν τη συναλλαγή, το Χρηματιστήριο του Τόκιο, αρνήθηκε και η εταιρία αναγκάστηκε να αγοράσει πίσω τις μετοχές, με την διπλάσια αξία πια.

6. Μην τα βάζεις με τον Genghis Khan

O Genghis Khan, ο ηγέτης των Μογγόλων αποφάσισε να ανοίξει διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με τον Ala ad-Din Muhammada, τον Σάχη της γειτονικές αυτοκρατορίας Khwarezmid, το σημερινό Ιράν/Ιράκ κατά τον 13ο αιώνα. Ωστόσο, η προσφορά απορρίφθηκε, με αποκορύφωμα ένας διπλωμάτης των Μογγόλων να αποκεφαλιστεί. Ο Khan αντέδρασε τόσο οργισμένα, που έστειλε 200.000 πολεμιστές, με στόχο να διαλύσουν τη γείτονα αυτοκρατορία. Έτσι κι έγινε!


Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου