Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

30 γραμμάρια κρόκου Κοζάνης πουλήθηκαν…10.000 ευρώ!!!

krokos




ΗΤΑΝ 21-3-2016:  Τα 10.000 έφθασε η τιμή πώλησης ειδικής συσκευασίας 30 γραμμαρίων κρόκου Κοζάνης σε
φιλανθρωπική εκδήλωση στην Ιταλία όπου μαγείρεψαν οι πιο ξακουστοί σεφ.



Πάνω από 200 καλεσμένοι παρευρέθηκαν σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ιταλίας, το Unico, και δοκίμασαν τις δημιουργίες του βραβευμένου σεφ με αστέρι Michelin,Tano Simonato και συγκεκριμένα το «νιόκι κρόκου Κοζάνης, με τυρί κρέμα, προσούτο Πάρμας και μπέικον». Στο τέλος της εκδήλωσης, ετέθη προς πώληση μια ειδική συσκευασία του Κρόκου Κοζάνης, των 30 γραμμαρίων και έφθασε στο αστρονομικό πόσο τον δέκα χιλιάδων ευρώ. Υποστηρικτής της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, ήταν ο Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης και όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Αφρική.


Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, Νίκος Πατσιούρας, μιλώντας στο insider.gr ανέφερε ότι «αυτό που συνέβη ήταν ανεπανάληπτο. Τα 30 γραμμάρια κρόκου Κοζάνης κανονικά θα κόστιζαν 72 ευρώ και πουλήθηκαν 10.000 ευρώ. Ήμασταν υποστηρικτές της εκδήλωσης, προσφέραμε την πρώτη ύλη για να μαγειρέψουν βραβευμένοι σεφ με αστέρια Michelin».

Η καλύτερη ποιότητα σαφράν στον κόσμο
Ο κρόκος ή η ελληνική ζαφορά (saffron) όπως συνήθως λέγεται, ανήκει στην καλύτερη ποιότητα σαφράν στον κόσμο. Εμφανίζεται με πολλές και ποικίλες χρησιμότητες. Χρησιμοποιείται στην φαρμακευτική, ζαχαροπλαστική, μαγειρική, τυροκομία, μακαρονοποιία και ποτοποιία. Σήμερα σε όλες τις οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες και ιδιαίτερα της Ευρώπης, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε μεγάλη έκταση σαν άρτυμα (μπαχαρικό) στα διάφορα φαγητά. Ωστόσο, υπάρχουν και πιο εξεζητημένες χρήσεις όπως είναι στην Ινδία όπου χρησιμοποιείται σαν θυμίαμα κατά τις θρησκευτικές τους τελετές, καθώς και για βάψιμο των μανδυών των ιερέων, συνήθεια που την είχαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και Ρωμαίοι.


Αυξάνονται οι εξαγωγές του κρόκου Κοζάνης
Ο κρόκος Κοζάνης καταναλώνεται σε χώρες όπως είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, οι Η.Π.Α., η Ελβετία, η Αγγλία, η Γερμανία,  οι Σκανδιναβικές χώρες, οι Κάτω Χώρες, τα  Η.Α.Ε. και η Ιαπωνία. Όπως επισημαίνει ο κ. Πατσιούρας, «οι εξαγωγές εξακολουθούν να αυξάνονται, εξάγουμε σε όλο τον κόσμο, φυσικά και εκτός Ευρώπης όπως είναι οι ΗΠΑ. Επενδύουμε σε νέες γραμμές παραγωγής και νέα προϊόντα και κάνουμε προσπάθειες προώθησης του προϊόντος στο εξωτερικό».

Με εταιρική κοινωνική ευθύνη
Ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης ιδρύθηκε το 1971, απαρτίζεται από 1.000 μέλη και έχει το αποκλειστικό δικαίωμα συλλογής, συσκευασίας και διακίνησης του κρόκου Κοζάνης.
Η ίδρυση του Συνεταιρισμού δημιούργησε ένα φορέα που έχει τη συνολική ευθύνη της συγκέντρωσης, επεξεργασίας, τυποποίησης και διάθεσης του προϊόντος, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητά του και να αποφεύγεται η νοθεία που γινόταν στο παρελθόν, από τους εμπορομεσίτες, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση και την αρνητική εικόνα του προϊόντος.

Όπως συνέβη στην πρόσφατη εκδήλωση στην Ιταλία όπου ο Συνεταιρισμός συμμετείχε προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά στην Αφρική, ο συνεταιρισμός αναπτύσσει σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προσφέροντας στην τοπική κοινωνία αλλά και σε ευπαθείς ομάδες εκτός συνόρων.



kozanimedia insider

1 σχόλιο:

  1. Ε ρε δουλεμα που πεφτει στα προβατα τους ελληνες.ιταλια γερμανια βελγιο αμερικη κανει θραυση το σαφραν απο ινδια και ισπανια ρεεε αριστης ποιοτητας και πολυ πιο οικονομικο!!!κι οπου ακουω για χρηματα που πανε στα παιδια της αφρικης ξερω πως πανε ακριβως στη διπλανη τσεπη του ιδιου παλτου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή