Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Τυρί από γάλα γαϊδούρας αξίας 1000€/κιλό!



Στη Σερβία παράγουν ένα σπάνιο τυρί, το pule, που γίνεται με γάλα γαϊδούρας
και με μυστική συνταγή που τους δίνει το ακριβότερο τυρί του κόσμου, μιας και η τιμή του αγγίζει τα 1.000€ το κιλό!



Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και συχνότερα για το πόσο ωφέλιμο είναι το γάλα γαϊδούρας, το οποίο συγκρινόμενο με άλλα γάλατα έχει ελάχιστο λίπος και υψηλή περιεκτικότητα σε λυσοζύμη, ένα ένζυμο με αντιμικροβιακή δράση και θρεονίνη ένα αμινοξύ που βοηθά στη σωστή πέψη και στη δημιουργία κολλαγόνου, ενώ περιέχει και βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, D, και E. Μάλιστα, αυτές οι ευεργετικές του ιδιότητες το καθιστούν ιδανικό προϊόν και για την κοσμετολογία, με πολλά προϊόντα όπως κρέμες και σαπούνια να φτιάχνονται με γάλα γαϊδούρας. Τυχαία νομίζετε η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε γάλα γαϊδούρας για να διατηρήσει την ομορφιά της;

Ο Slobodan Simić, λοιπόν, είχε πριν μερικά χρόνια την απίστευτη ιδέα να αξιοποιήσει διαφορετικά το γάλα που έπαιρνε από τα γαϊδουράκια του στη φάρμα του στην Zasavica, ένα χωριό 50 μίλια δυτικά της πρωτεύουσας της Σερβίας. Ξεκίνησε έτσι την παραγωγή τυριού και εγένετο το pule, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο τυρί. Ο ίδιος δε κρατάει τη συνταγή για το τυρί του επτασφράγιστο μυστικό.



Κι αν αναρωτιέστε γιατί είναι τόσο ακριβό, ο λόγος είναι η πολύ μικρή ποσότητα γάλακτος που παράγουν τα ζώα, η οποία σε καμία περίπτωση δεν φτάνει την ποσότητα που παράγουν για παράδειγμα οι αγελάδες και οι κατσίκες. Αν αναλογιστούμε δε ότι για 1 κιλό τυριού απαιτούνται 25 λίτρα φρέσκου γάλακτος, καταλαβαίνουμε γιατί η παραγωγή είναι περιορισμένη και το κόστος αυξημένο και απαγορευτικό για τους περισσότερους.

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου