ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Έρχεται στις 17 Ιουνίου η «Πανσέληνος της Φράουλας»

Ανήμερα του «Αγίου Πνεύματος» στις 17 Ιουνίου σηκώστε τα μάτια σας στον ουρανό καθώς έρχεται η
«Πανσέληνος της Φράουλας» ή αλλιώς… «Πανσέληνος των Ρόδων».

Το εντυπωσιακό ουράνιο φαινόμενο θα είναι ορατό από κάθε γωνιά του πλανήτη, δίνοντας τη δυνατότητα σε ρομαντικούς, ονειροπόλους –και όχι μόνο- να απολαύσουν την ομορφιά του στον νυχτερινό ουρανό.

Σύμφωνα με τη NASA, το φεγγάρι θα είναι ολόγιομο για περίπου τρεις ημέρες, από το Σάββατο το βράδυ έως και το πρωί της Τρίτης.

Γιατί όμως την ονομάζουμε «Πανσέληνο της Φράουλας»; H ΝASA αναφέρει ότι το συγκεκριμένο όνομα προέρχεται από την σύντομη περίοδο συγκομιδής της φράουλας στη βορειοανατολική Αμερική.



Για την ίδια πανσέληνο της 17ης Ιουνίου υπάρχει και ένα παλιό ευρωπαϊκό όνομα, το… «Honey Moon» («Πανσέληνος του Μελιού») ή «Mead Moon». Mead σημαίνει υδρομέλι. Πρόκειται για ένα ποτό που δημιουργείται από τη ζύμωση μελιού με νερό και μερικές φορές με φρούτα, μπαχαρικά, δημητριακά και λυκίσκο.

Η παράδοση του να αποκαλείται ο πρώτος μήνας του γάμου «honeymoon», θεωρείται πως χρονολογείται από το 1500 και ίσως ακόμα να συνδέεται και με την «Πανσέληνο του Μελιού», είτε λόγω του εθίμου πολλά ζευγάρια να παντρεύονται τον Ιούνιο, είτε επειδή η Πανσέληνος του Μελιού είναι η πιο γλυκιά πανσέληνος του χρόνου.

Υπάρχει τέλος και μία ακόμα θεωρία, που υποστηρίζει ότι στα τέλη του Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του θερινού ηλιοστασίου, το μέλι ήταν ώριμο και έτοιμο να μαζευτεί από τις κυψέλες , γι΄αυτό και ο συγκεκριμένος μήνας ήταν ο πιο «γλυκός».

«Πανσέληνος των Ρόδων»

Η εν λόγω Πανσέληνος έχει ένα ακόμα όνομα, καθώς κάποιοι Ευρωπαίοι την αποκαλούσαν ως «Πανσέληνο των Ρόδων», λόγω του χρώματος που έπαιρνε η Σελήνη κατά τη διάρκεια του φαινομένου: ένα απαλό κόκκινο.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου