ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Οκτώ άνθρωποι που δεν θα μπορούσαν να πουλήσουν ούτε νερό στην έρημο...







Ο Τζόρνταν δεν μπορούσε να παίξει
μπάσκετ. Η Όπρα δεν έκανε για τηλεόραση. Ο Έλβις θα ήταν καλύτερα να συνεχίσει να οδηγεί φορτηγό και ο Αϊνστάιν ήταν διανοητικά καθυστερημένος. Μπορεί τώρα να έχετε σηκώσει το ένα φρύδι και να έχετε αποκτήσει ύφος «τι μας λες τώρα», όμως δεν κάνουμε καθόλου πλάκα. Αυτά ακριβώς υποστήριξαν οι άνθρωποι που τους είχαν απορρίψει...

Της Ευγενίας Κουντούρη

Πόσο μ@λ@κ@ς λοιπόν μπορεί να αισθανθεί κάποιος; Για να μάθουμε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν έχουμε παρά να απευθυνθούμε σε εκείνους που, στα πρώτα βήματα σούπερ επιτυχημένων ανθρώπων, τους απέρριψαν δηλώνοντας βέβαιοι πως δεν κάνουν για το επάγγελμα με το οποίο αποφάσισαν να ασχοληθούν.



Πρώτος στην λίστα αυτών των ανθρώπων είναι ο καθηγητής του Άλμπερτ Αϊνστάιν, Χέρμαν Μινκόουσκι στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, το οποίο είχε μάλιστα απορρίψει τρεις φορές τον Νομπελίστα φυσικό. Ο καθηγητής είχε δηλώσει πως ο Αϊνστάιν ήταν ο πιο τεμπέλης μαθητής του Πανεπιστημίου. Αυτός βέβαια δεν πρέπει να αισθάνθηκε τόσο άσχημα, όσο ο δάσκαλος που είχε ο Αϊνστάιν στα 7 του χρόνια, ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει «διανοητικά καθυστερημένο»!



Η Όπρα Γουίνφρεϊ βρήκε την πρώτη τους δουλειά στην τηλεόραση ως κεντρική παρουσιάστρια στην Βαλτιμόρη. Αυτή η δουλειά όμως δεν κράτησε για πολύ. Ο τότε υπεύθυνος των ειδήσεων του καναλιού, την απέλυσε μετά από λίγο καιρό λέγοντας πως «δεν κάνει για την τηλεόραση».



Ένας ακόμα... αετομάτης ήταν ο μάνατζερ, Τζίμι Ντένι, που διεύθυνε το «Grand Ole Opry». Το 1954 εκεί εμφανίστηκε για πρώτη και μοναδική φορά ο Έλβις Πρίσλεϊ. Όταν τελείωσε ο Έλβις το τραγούδι και κατέβηκε από τη σκηνή, ο Ντένι τον ενημέρωσε πως δεν πρόκειται να τον ξαναχρειαστεί: «Δεν πας πουθενά γιέ μου. Πρέπει να συνεχίσεις να οδηγείς φορτηγά», του είπε χαρακτηριστικά.



Η αρχική φιλοδοξία της Μέριλιν Μονρό ήταν να γίνει μοντέλο. Απευθύνθηκε λοιπόν σε ένα πρακτορείο ζητώντας να της δώσουν μία πρώτη ευκαιρία. Ο μάνατζερ των μοντέλων που την είδε όμως της είπε πως δεν έχει μέλλον σε αυτή τη δουλειά. Η πρόταση του; «Καλύτερα να γίνεις γραμματέας»...



Αυτός που προσπάθησε πάντως να... διώξει από πάνω του τον μανδύα του «σούπερ αποτυχημένου», ήταν ο προπονητής μπάσκετ του Μάικλ Τζόρνταν στο Λύκειο Λάνεϊ στο Γουίλμινγκτον το 1979. Ο Τζόρνταν έχει πολλές φορές περιγράψει πόσες ώρες έκλαιγε στο σπίτι του όταν είδε πως ο 26χρονος coach Τόμας Λέικ, τον είχε «κόψει» από την ομάδα! Ο ίδιος ο προπονητής βέβαια υποστήριξε πως απλά τον έστειλε στην μεγαλύτερη ομάδα διακρίνοντας το ταλέντο του. Λέτε να μην κατάλαβε καλά ο Τζόρνταν;



Ξεκάθαρος πάντως για το πόσο «λίγος» ήταν ο Φρεντ Αστέρ, εμφανίστηκε ο σκηνοθέτης του MGM, στο οποίο ο Αστέρ είχε κάνει ένα δοκιμαστικό τεστ, στο ξεκίνημα της καριέρας του. Η εισήγηση του σκηνοθέτη ήταν η εξής: «Δεν μπορεί να υποδυθεί. Δεν μπορεί να τραγουδήσει. Είναι λίγο καραφλός. Χορεύει λίγο».



Όχι ένας, όχι δύο, αλλά 30 εκδοτικοί οίκοι απέρριψαν το πρώτο βιβλίο του Στίβεν Κίνγκ, το κλασσικό θρίλερ Carrie. Μάλιστα ο συγγραφέας είχε απογοητευτεί τόσο πολύ, που πέταξε τα χειρόγραφα του στα σκουπίδια, απ' όπου τα μάζεψε η σύζυγος του και του ζήτησε να συνεχίσει να ψάχνει για εκδότη. Το αν αυτοί οι 30 συναντιούνται μια φορά το χρόνο για να μουτζώσουν ο ένας τον άλλον, παραμένει άγνωστο.



The Beatles. Το πιο επιτυχημένο συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής. Κι όμως κρίθηκαν «λίγοι» στην πρώτη τους απόπειρα να βρουν δισκογραφική εταιρεία. Η Decca Records απέρριψε το συγκρότημα, ενώ ο άνθρωπος που πήρε την ευθύνη να τους κλείσει την... πόρτα είπε: «Δεν έχουν μέλλον. Ο ήχος τους είναι κακός και η μουσική που παίζουν είναι πια ξεπερασμένη»...

Ηθικό δίδαγμα: Μην απογοητεύεστε.








koolnews.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου