ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Το μεγαλύτερο ζώο που περπάτησε ποτέ στη Γη. "Dreadnoughtus» («Ατρόμητος»)

Το σώμα του είχε το μέγεθος σπιτιού, ζύγιζε όσο ένα κοπάδι ελέφαντες και πιθανώς υπήρξε το μεγαλύτερο ζώο που περπάτησε ποτέ στη Γη, του οποίου το βάρος είναι δυνατό να
υπολογιστεί από τα απολιθώματά του.
Πρόκειται για τον "Dreadnoughtus» («Ατρόμητος»), που είχε μήκος 26 μέτρων, βάρος περίπου 65 τόννων και τον οποίο ανακάλυψαν επιστήμονες στη νότια Αργεντινή, συγκεκριμένα στην Παταγωνία, εκεί όπου έχουν βρεθεί και άλλα απολιθωμένα απομεινάρια γιγάντων του παρελθόντος. Στη δική του όμως περίπτωση, είναι εντυπωσιακό ότι ο σκελετός του είναι ασυνήθιστα καλά διατηρημένος, σε ποσοστό περίπου 70%, χωρίς το κεφάλι.
Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Κένεθ Λακοβάρα του Πανεπιστημίου Ντρέξελ των ΗΠΑ και η σχετική δημοσίευση έγινε στο επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports». Ο νέος δεινόσαυρος ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων «Τιτανόσαυρων», που όλοι ήσαν τεράστια φυτοφάγα πλάσματα. Στην ίδια κατηγορία ανήκει ο «Αργεντινόσαυρος», ο οποίος μπορεί να είχε ακόμη μεγαλύτερο βάρος, όμως οι σχετικοί υπολογισμοί γι 'αυτόν δεν μπορούν να γίνουν με ακρίβεια, επειδή έχουν βρεθεί ελάχιστα οστά του.
Ο «Ατρόμητος», κατά τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, μάλλον δεν θα φοβόταν τίποτε όταν ήταν πια ενήλικος, αφού θα ζύγιζε όσο τουλάχιστον επτά τρομεροί σαρκοβόροι «Τυρανόσαυροι». Μόνο η μήκους δέκα μέτρων ουρά του θα αποτελούσε ένα επίφοβο όπλο.
Ζούσε περίπου πριν από 77 εκατ. χρόνια, όταν στην «μύτη» της Νότιας Αμερικής δεν υπήρχαν πάγοι, αλλά ένα εύκρατο δάσος. Οι ποσότητες φυτών που θα έτρωγε καθημερινά, πρέπει να ήταν τεράστιες. «Φανταστείτε ένα ζώο με πάθος ζωής για το φαγητό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λακοβάρα.
Τα απολιθώματα του γιγάντιου δεινόσαυρου μεταφέρθηκαν προσωρινά στις ΗΠΑ για ανάλυση, αλλά θα επιστραφούν στην Αργεντινή, όπου ανήκουν και θα τοποθετηθούν στο Μουσείο Πάδρε Μολίνα της επαρχίας Σάντα Κρουζ το 2015.


imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου