ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτό το απολίθωμα μπορεί να κρύβει το κλειδί της Δημιουργίας



Η ανακάλυψη για το πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη.....

Το να βρει κανείς μια συστάδα φυκιών πάνω σε έναν βράχο μπορεί να μη φαίνεται με την πρώτη κάτι σπουδαίο, όταν όμως ο βράχος είναι ηλικίας πάνω από 1 δισ. χρόνια, τότε το πράγμα αλλάζει άρδην.

Αυτό συνέβη όταν επιστήμονες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Σουηδίας ερεύνησαν απολιθώματα ηλικίας 1,6 δισ. ετών και παρατήρησαν έκπληκτοι την ύπαρξη περίπλοκης και πολυκύτταρης ζωής.

Τα προϊστορικά κόκκινα φύκια έρχονται να αλλάξουν όλα τα δεδομένα της παλαιοντολογίας, καθώς η επιστήμη πίστευε μέχρι τώρα πως τόσο η χλωρίδα όσο και η πανίδα άρχισαν να αναπτύσσονται μόλις πριν από 600 εκατ. χρόνια, κατά τη διάρκεια της έκρηξης ζωής της Καμβρίου Περιόδου. Η «Κάμβρια Έκρηξη» ήταν μέχρι σήμερα το σημείο μηδέν στην ιστορία της ζωής, καθώς τότε εμφανίζονται από το πουθενά φυτά και ζώα.




Όλα τα προηγούμενα στην ιστορία του πλανήτη μας ήταν κάποια «βαρετά δισεκατομμύρια χρόνια», όταν η ζωή ενυπήρχε δηλαδή αποκλειστικά σε μικροσκοπικό επίπεδο και τίποτα το εντυπωσιακό δεν είχε συμβεί, όπως δήλωσε στον «Independent» η Therese Sallstedt του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Σουηδίας.

«Τα απολιθώματα που βρήκαμε», συνέχισε η επιστήμονας, «δείχνουν πως πολύπλοκες μορφές ζωής ήταν ήδη παρούσες πριν από 1,6 δισ. χρόνια, αν και η μεγάλη έκρηξη των ζωικών ειδών συνεχίζει να μην έχει συμβεί πριν από 600 εκατ. χρόνια».

Η Sallstedt εξέταζε κάποια απολιθωμένα μικρόβια που βρέθηκαν στην Ινδία όταν παρατήρησε μια ανωμαλία στο μικροσκόπιό της. Οι αποικίες των φυκιών ήταν μια στιγμή «εύρηκα» για την παλαιοντολογία, η οποία ομολογεί πως δεν γνωρίζει ουσιαστικά τίποτα για το πώς αναπτύχθηκαν οι πολυκύτταροι οργανισμοί, παρά τα σκόρπια ίχνη που έχει εντοπίσει εδώ κι εκεί.

Οι γνώσεις μας για το πώς γεννήθηκε και εξελίχθηκε η ζωή στη Γη παραμένουν εντυπωσιακά λίγες και κάθε ανακάλυψη αλλάζει κατά πολύ τις βεβαιότητες στον συγκεκριμένο τομέα…




newsbeast.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου