Αν το χαρτί κατάταξης σου γράφει κάποιο από αυτά τα πέντε φυλάκια ξεκίνα τις διαδικασίες αναβολής.
Η στρατιωτική θητεία μπορεί να γίνει μεγάλος μπελάς για όλους του άνδρες. Είτε πας στα 18 είτε στα 30, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ούτε για το πως θα περάσουν οι 9 αυτοί υποχρεωτικοί μήνες ούτε -το πιο βασικό- σε ποιο στρατόπεδο θα σε στείλει το ΓΕΣ. Όταν λοιπόν έρθει το χαρτί της κατάταξής τους, τότε να εύχεσαι να μη γράφει ένα από αυτά τα στρατόπεδα.
1) ΔΑΝ Μεγίστης Καστελόριζου
Η παραμεθόριος είναι γενικά δύσκολη για τους φαντάρους, αλλά στο στρατόπεδο ΔΑΝ Μεγίστης Καστελόριζου η δυσκολία περνάει σε άλλο επίπεδο. Οι υπηρεσίες δεν τελειώνουν ποτέ, οι φαντάροι είναι συνέχεια μέσα στα νεύρα, ύπνος ούτε για αστείο, ενώ το φαγητό δεν τρώγεται ούτε με δήλωση. Όσοι υπηρέτησαν εκεί θέλουν να διαγραφούν οι μνήμες από το μυαλό τους.
2) 502 ΜΤΠ Καβύλης
Η θητεία στο συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι χαρακτηριστική. Βραδινές ασκήσεις συνεχώς. Σκηνάκια που σε κάνουν να μην ξαναπάς ποτέ στη ζωή του «camping». Πυρ και κίνηση που οι φαντάροι καταλήγουν με χρόνια προβλήματα σε χέρια και γόνατα. Πορείες χιλιομέτρων που νομίζεις ότι είσαι σε έναν τεράστιο κυλιόμενο διάδρομο και δεν υπάρχει τερματισμός.
3) 164 ΤΕ Σάμου
Οι συνθήκες στο συγκεκριμένο στρατόπεδο ξεπερνούν οποιοδήποτε άλλο στρατόπεδο της Ελλάδος, μπορεί και του κόσμου. Η θέρμανση είναι με τα κέφια της. Μία έρχεται και μία όχι. Οι θάλαμοι, όπως τονίζουν όσοι έχουν υπηρετήσει εκεί- είναι σαν ένα μεγάλο καταψύκτη. Έξοδος ούτε για πλάκα καθώς οι φαντάροι βγαίνουν από το στρατόπεδο μία φορά κάθε τρεις εβδομάδες.
4) 508 Μκ/Τπ Ρίζια Έβρου
Στρατόπεδο δίπλα στην Τουρκία. Τα σύνορα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, με τους φαντάρους να μην χρειάζονται πλέον υπότιτλους στα τουρκικά σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης. Νερό άφθονο, καθώς οι θάλαμοι γεμίζουν από τη βροχή. Ημέρα χωρίς υπηρεσία δεν «παίζει», ενώ κάθε δεύτερη μέρα εμφανίζονται τα σκηνάκια.
5) Δ.Ε.ΑΝ Στρατόπεδο Θεοδωράκη, Λαγός Έβρου
Το στρατόπεδο «Δ.Ε.ΑΝ Στρατόπεδο Θεοδωράκη» δίνει μεγάλη μάχη με το «508 Μκ/Τπ Ρίζια Έβρου» για τον τίτλο του «πιο “μαύρου” στρατοπέδου στον Έβρο». Σκοπιές σε βαθμό που αναρωτιέται ο φαντάρος αν πρέπει να δηλώσει την περιοχή ως μόνιμη κατοικία. Σκηνάκια μέχρι τελικής πτώσης. Ενώ οι εγκαταστάσεις και τα φυλάκια δεν θυμίζουν πεντάστερο ξενοδοχείο.
pagenews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου