Η μεγάλη διατροφική αξία του αυγού, είναι αδιαμφισβήτητη.
Οι διατροφολόγοι το χαρακτηρίζουν ως φυσική υπερτροφή, ως πολυβιταμίνη της φύσης και πηγή διατροφικών στοιχείων καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, Β13, D και Ε, φυλλικό οξύ, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.
Εδώ και αρκετά χρόνια, ένας μύθος για το αυγό, έχει καταρριφθεί. Η αυξημένη κατανάλωσή του θεωρείτο υπεύθυνη για την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης. Αυτό όμως δεν ισχυεί σύμφωνα με μελέτες, μιας και τα επίπεδα χοληστερόλης δεν επηρεάζονται σημαντικά εφόσον η διατροφή μας είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά. Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση 2 ή 3 αυγών ημερησίως μπορεί να να φέρει θεαματικά αποτελέσματα στον οργανισμό μας.
Θα δεις διαφορά στο βάρος σου: Η κατανάλωση αυγών μπορεί να μειώσει το αίσθημα πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας σύμφωνα με μελέτες
Θα δεις διαφορά στα νύχια και τα μαλλιά σου: Οι βιταμίνες Ε, Β12 και ο ψευδάργυρος βοηθούν στην ενδυνάμωση των άκρων σου και του τριχωτού της κεφαλής.
Θα υπάρξει βελτίωση στην αυτοσυγκέντρωσή σου
Θα ενισχυθούν τα οστά σου γιατί τα αυγά είναι πηγή βιταμίνης D και ασβεστίου.
Να θυμάσαι ότι “μέτρον άριστον” στην διατροφή. Μην το παρακάνεις με την κατανάλωση, η διατροφική του αξία δεν θα μπορεί να αναδειχθεί.
loading...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου