ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Μύθοι που σχετίζονται με τη γυναικεία σεξουαλικότητα



Πολλά ακούγονται όλα αυτά τα χρόνια για τη σεξουαλικότητα των γυναικών και την επιθυμία τους για το σεχ..
Η επικρατούσα άποψη είναι ότι οι γυναίκες είναι από τη φύση τους ταγμένες στη μονογαμία και οι άνδρες ψάχνουν και επιθυμούν μόνο το σεξ.
«Υπάρχει η ιδέα ότι η επιθυμία των γυναικών για σεξ είναι μικρότερη από αυτή των ανδρών», αναφέρει ο Daniel Bergner, βραβευμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας ενός καινούργιου βιβλίου με τίτλο «What Do Women Want: Adventures in the Science of Female Desire» («Τι θέλουν οι γυναίκες: Περιπέτειες της επιστήμης της γυναικείας επιθυμίας»).
Ο ίδιος μίλησε με σεξολόγους, ειδικούς στα θέματα πρωτευόντων ειδών καθώς και σε γυναίκες της διπλανής πόρτας προκειμένου να καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα και να γκρεμίσει μερικούς καλά θεμελιωμένους μύθους όπως είναι οι παρακάτω…
«Η μονογαμία είναι απλώς ευκολότερη για τις γυναίκες από ό,τι για τους άνδρες»
Οι ψυχολόγοι που ασχολούνται με την εξελικτική επιστήμη έχουν εξηγήσει ότι οι άνδρες είναι φτιαγμένοι για να σπέρνουν το σπόρο τους, ενώ οι γυναίκες για να ψάχνουν έναν υποστηρικτικό σύντροφο, ισχυρίζεται ο Bergner.
Ωστόσο, ο ίδιος δεν είχε πειστεί από το επιχείρημα και ανακάλυψε νέες έρευνες από τη Meredith Chivers, επίκουρη καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Queens του Καναδά, που υποδεικνύουν ότι η γυναικεία λίμπιντο είναι πολύ πιο περίπλοκη από ό,τι πιστεύεται. «Όταν πρόκειται για το σεξ, η έννοια της μονογαμίας φαίνεται να πάσχει τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και ίσως στις γυναίκες να υπάρχει μεγαλύτερο ζήτημα», λέει ο Bergner.

Σε μια έρευνα που περιγράφει ο ίδιος στο βιβλίο του, η γυναικεία επιθυμία πέφτει πολύ πιο γρήγορα από ό,τι η ανδρική όταν ένα ζευγάρι είναι μαζί για αρκετά χρόνια. Αν όμως οι γυναίκες ήταν από τη φύση τους μονογαμικές, η επιθυμία τους θα έπρεπε να παραμένει σταθερή ή και να αυξάνεται εφόσον βρίσκονται σε μια σταθερή σχέση. «Αν οι εξελικτικοί επιστήμονες είχαν δίκιο, η κατάσταση θα ήταν εντελώς διαφορετική από ό,τι είναι τώρα», λέει ο Bergner.

«Οι γυναίκες δεν είναι τόσο «της εικόνας» όσο οι άνδρες στο σεξ»...
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου