ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Ερωτήματα και πραγματικά γεγονότα για την εμπλοκή με την ταινία Joker

Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ




Πίσω από τον θόρυβο που προκάλεσε η υπόθεση της παρέμβασης αστυνομικών σε προβολές της ταινίας Joker και της
ευκαιρίας που προσφέρει για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, αξίζει να σταθεί κανείς ψύχραιμα σε μια σειρά γεγονότων και ερωτημάτων που φαίνεται ότι λησμονά ο Αλέξης Τσίπρας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ουδείς θα αναζητούσε ευθύνες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της επέμβασης αστυνομικών στις αίθουσες προβολής της ταινίας Joker αν δεν ήταν πρώτα τα στελέχη του, και ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός αυτοί που σήκωσαν ψηλά το θέμα αφήνοντας υπονοούμενα περί σκοταδισμού. Μια εξέταση των γεγονότων και των .... υπογραφών δείχνει πως έχουν τα πράγματα και πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα αν και μπορούσε για την επίμαχη διάταξη:

1. Η πολυσυζητημένη διάταξη (άρθρο 37 παράγραφος 3) του νόμου 3905/2010 αναφέρει : «Απαγορεύεται η παρακολούθηση ακατάλληλων ταινιών σε ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη από την κατάταξη της ταινίας ηλικία. Οποιος επιτρέπει σε ανηλίκους να εισέλθουν σε αίθουσα ή υπαίθριο χώρο στους οποίους προβάλλεται ταινία ακατάλληλη για την ηλικία τους τιμωρείται με χρηματική ποινή από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Η τέλεση από αμέλεια της πράξης αυτής τιμωρείται με χρηματική ποινή από 500 έως 5.000 ευρώ». Διάταξη που βρίσκεται σε ισχύ από το 2010 και που επί 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε η πρόβλεψη να αλλάξει. Είναι η διάταξη που έδωσε το δικαίωμα στις δυο υπηρεσιακούς υπαλλήλους της αρμόδιας πρωτοβάθμιας επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού να ζητήσουν την παρέμβαση της αστυνομίας. Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν την κατάργησε ή τροποποίησε ή έστω δεν παρενέβη ώστε να υπάρξει μια διόρθωση που θα απέτρεπε αυτό που συνέβη το Σαββατοκύριακο;

2. Οι υπάλληλοι της αρμόδιας επιτροπής που προχώρησαν στον έλεγχο και την ανάμειξη της αστυνομίας, διαθέτουν τα ειδικά δελτία ελευθέρας εισόδου που προβλέπονται στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, όπως ορίζει ο νόμος. Τα δελτία αυτά έχει υπογράψει η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού κυρία Βλαζάκη, της γ.γ. στο υπουργείο επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Υπεγράφησαν το 2016 όπως γνωστοποίησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η κυρία Μενδώνη. Αρα φέρουν υπογραφή στελέχους διορισμένου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

3. Οι δυο υπάλληλοι ισχυρίζονται στις καταθέσεις τους -και δήλωσαν και στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ- ότι πριν καλέσουν την αστυνομία ενημέρωσαν την αρμόδια τμηματάρχη και τη διευθύντρια Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου κυρία Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη. H κυρία Αλεξομανωλάκη είναι συγγενής εξ αγχιστείας (νύφη) του υφυπουργού Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ κυρίου Στρατή. Η ίδια φέρεται να ερωτήθη και να έδωσε την έγκρισή της για τον χειρισμό της υπόθεσης, σύμφωνα με τις καταθέσεις των δυο υπαλλήλων που διαρρέουν και όσα είπαν οι ίδιες στην πολιτική ηγεσία το πρωί της Δευτέρας. Ο γενικός γραμματέας σύγχρονου πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκης την κάλεσε στο γραφείο του και την ρώτησε. Η ίδια η κυρία Αλεξομανωλακη δήλωσε ότι δεν ήταν ενήμερη, όπως διευκρίνισε ο κύριος Γιατρομανωλάκης με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ των καταθέσεων. Φως αναμένεται να ρίξει η Ενορκη Διοικητική Εξέταση που έχει διατάξει η Λίνα Μενδώνη που δεν έκρυψε την ενόχλησή της για την πρωτοβουλία των υπηρεσιών υπαλλήλων και κυρίως για την ιδέα ότι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε ανήλικους μέσα σε αίθουσα προβολής.

4. Τόσο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη όσο και ο γενικός γραμματέας σύγχρονου πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης είχαν δηλώσει εξαρχής ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές τροποποιήσεις στον νόμο για τον κινηματογράφο του 2010 εξαιτίας του γεγονότος ότι έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα στον χώρο, κυρίως όσον αφορά την τεχνολογία και τη διάδοση των ταινιών μέσω διαφορετικών μέσων. Μάλιστα έχουν ενημερώσει σχετικά ανθρώπους και θεσμικούς του χώρου του κινηματογράφου σε διάφορες συναντήσεις. Μια από τις διατάξεις που επρόκειτο να εξεταστεί και κυρίως να αποσαφηνιστεί προς αποφυγή παρερμηνειών ήταν η επίμαχη του άρθρου 20 όπως είναι γνωστό. Αυτό που δεν έγινε δηλαδή επί 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

5. Ως είθισται, ο νόμος για τον κινηματογράφο, γνωστός και ως νόμος Γερουλάνου, φέρει την υπογραφή όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου μεταξύ των οποίων και ο τότε υπουργός Εσωτερικών κύριος Ραγκούσης. Μια προσεκτική μελέτη του νόμου και της συγκεκριμένης διάταξης θα έριχνε φως στους κινδύνους που οφείλει να προβλέπει ο νομοθέτης και ο πολιτικός. Κάτι που δεν έγινε. Ετσι σήμερα, 15 χρόνια μετά την τελευταία παρέμβαση αστυνομίας σε αστυνομική αίθουσα (στην προβολή του MATRIX) δυο υπάλληλοι, υπό νεφελώδεις συνθήκες και με ένα μπαλάκι ευθυνών να πετάγεται εσωτερικά στην αρμόδια διεύθυνση έκαναν το κρίσιμο τηλεφώνημα.

6. Δυο υπάλληλοι λοιπόν αυτενέργησαν. Και ο Αλέξης Τσίπρας σπεύδει να πάρει θέση. Χωρίς να έχει «φροντίσει» να αντιμετωπισθεί η προβληματική διάταξη. Απλώς, δεν του έκατσε η στραβή στην βάρδιά του...

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου