Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Ο άνδρας που έζησε 45 χρόνια κλεισμένος σπίτι του





Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 45 ολόκληρα
χρόνια στην... απομόνωση έχει περάσει ένας 60χρονος -πλέον- άνδρας από την Ταϊλάνδη εξαιτίας της εμφάνισής του.

Ο Shiti Charoenrattanaprapa γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδη, Μπανγκόκ, ωστόσο στα 15 του χρόνια διαγνώστηκε με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται νευροϊνωμάτωση και η οποία προκάλεσε ογκώδεις «φούσκες» σε ολόκληρο το κορμί του.
Έκτοτε η ζωή του μετατράπηκε σε ένα μοναχικό ταξίδι. Αρχικά εκδιώχθηκε από την Μπανγκόκ και βρέθηκε στη Μιανμάρ, μέρος από το οποίο απελάθηκε.
Μη μπορώντας να δουλέψει εξαιτίας της σπάνιας πάθησής του βρέθηκε να μένει σε μια καλύβα νότια της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης. Με την οικογένειά του απούσα, η μοναδική βοήθεια του τα τελευταία 45 χρόνια ήταν ο Ερυθρός Σταυρός.
Μπορεί ο Charoenrattanaprapa να απομονώθηκε από τα 15 έως τα 60 του έτη, ωστόσο ο θάνατους του βασιλιά της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέ τον έκανε να επιθυμεί να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της χώρας για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα.



Όπως αναφέρει η Daily Mail μετά από αυτό το ταξίδι, ο 60χρονος θέλει να επιστρέψει στην καλύβα του και να συνεχίσει τη μοναχική ζωή του.
Τι είναι η νευροϊνωμάτωση
Η νευροϊνωμάτωση 1 είναι μια αυτοσωματική επικρατής διαταραχή που προσβάλλει άτομα όλων των πληθυσμιακών ομάδων. Τα συμπτώματα της νόσου εντοπίζονται συχνότερα στο δέρμα, τους οφθαλμούς, τα οστά και το νευρικό σύστημα. Η NF1 προκαλείται από μεταλλάξεις του γονιδίου της νευροϊνωμίνης (neurofibromin, NF1). Η νόσος έχει συχνότητα 1 ανά 3.500 άτομα και η συχνότητα αυτή την καθιστά μια από τις πιο συχνές αυτοσωματικές επικρατείς γενετικές διαταραχές. Οι μισοί περίπου από τους ασθενείς έχουν νέες μεταλλάξεις.
Ο ρυθμός μετάλλαξης του γονιδίου NF1 είναι ένας από τους ταχύτερους που έχουν προσδιοριστεί για οποιοδήποτε γονίδιο του ανθρώπου και ανέρχεται σε περίπου 1 μετάλλαξη ανά 10.000 ζώντα νεογνά/ περίπου 80% των νέων μεταλλάξεων προέρχονται από τον πατέρα, δεν υπάρχει όμως απόδειξη ότι ο ρυθμός μεταλλαξιγένεσης αυξάνεται όσο αυξάνει και η πατρική ηλικία.



loading...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου