ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Άνδρας εργαζόταν σε συνεργείο καθαρισμού τοπικού δήμου με τη σύμβαση της συζύγου του



Από την κινηματογραφική «Τούτσι» φαίνεται ότι εμπνεύστηκε τον τρόπο να πιάσει δουλειά ένας άνδρας από περιοχή της
Μαγνησίας, ο οποίος εργαζόταν στον τοπικό δήμο αντί της… συζύγου του που είχε προσληφθεί ως συμβασιούχος!


Στα χαρτιά εμφανιζόταν μια γυναίκα να εργάζεται με δίμηνη σύμβαση εργασίας στη συγκεκριμένη θέση του δήμου, όμως στη θέση της πήγαινε ο άνδρας της σαν άλλος… Ντάστιν Χόφμαν, αλλά χωρίς να μπει στον κόπο της μεταμφίεσης!

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος απασχολείται με σύμβαση για την κάλυψη αναγκών του δήμου σχετικά με την προετοιμασία για τον χειμώνα, όπως ο καθαρισμός ρεμάτων. Η σχετική προκήρυξη είχε γίνει για 10 θέσεις και είχαν κατατεθεί αντίστοιχες αιτήσεις, έτσι προσλήφθηκαν όλοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών.

Άνεργος

Ανάμεσά τους και η γυναίκα, η οποία στα χαρτιά είχε όλα τα απαιτούμενα προσόντα. Όμως, αντί αυτής εμφανίστηκε ο σύζυγος που ήταν άνεργος, αλλά στο παρελθόν είχε εργαστεί με δίμηνη σύμβαση στον δήμο, γεγονός που του προκαλούσε κώλυμα καθώς δεν είχε δικαίωμα να υποβάλει εκ νέου αίτηση. Όμως, το… ξεπέρασε βάζοντας μπροστά τη σύζυγό του, η οποία συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα μόρια και στη δουλειά πήγαινε ο ίδιος! Μάλιστα, όπως αναφέρει ο «Ταχυδρόμος», αυτό φαίνεται ότι έγινε ύστερα από συνεννόηση και με στελέχη του δήμου!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δόθηκε αυτή η λύση με το αιτιολογικό ότι ο σύζυγος είναι δοκιμασμένος στη δουλειά και ιδιαίτερα εργατικός, αλλά και επειδή υπάρχει δυσκολία στην εξεύρεση ενδιαφερομένων για να εργαστούν για μόλις δύο μήνες.

Δεν παύει, όμως, ο ελιγμός αυτός να είναι μια παρατυπία, που έφτασε ως ανώνυμη καταγγελία στην εφημερίδα, η οποία επιβεβαίωσε το πρωτότυπο κόλπο τύπου «Τούτσι».
Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν η καταγγελία έχει φτάσει στις αρμόδιες Αρχές, που σίγουρα θα αναζητήσουν ευθύνες. Οι υπάλληλοι του δήμου, βέβαια, γνωρίζουν το περιστατικό και αρκετοί το αντιμετωπίζουν με χιούμορ.

Άλλωστε, όπως εφαρμόζεται ο νόμος με τους διμηνίτες, προκαλεί προβλήματα καθώς σε περιφερειακούς δήμους είναι δύσκολο να βρεθούν άτομα να εργαστούν για δύο μόλις μήνες μη έχοντας το δικαίωμα να εργαστούν και άλλη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου