ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών: Το Παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας ως πορεία της ζωής (εικόνες)

Για ακόμη μία φορά ξεκίνησε η Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, η 5η κατά σειρά.


Η πρώτη για εφέτος συνάντηση είχε ως εκλεκτό καλεσμένο τον π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, εφημέριο του Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Λουκά Θηβών και Υπευθύνου του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι.Μ. Βοιωτίας. Το θέμα της ομιλίας που διαπραγματεύτηκε ήταν το: «Και ζήσαν αυτοί καλά, εμείς καλύτερα;»

Ουσιαστικά αποτελούσε μία διαπραγμάτευση του παραμυθιού στην ζωή μας. «Σκύβουμε, τόνισε ο π. Σπυρίδωνας, πάνω από το παραμύθι, γιατί αυτό έχει να μας δώσει πολλά, όπως όταν πάει κάποιος στο Άγιον Όρος για να προσκυνήσει την Παναγία την Παραμυθία. Έτσι και το παραμύθι μας δίνει πολλή παρηγοριά…

Το παραμύθι, για παράδειγμα, της κοπελίτσας με το κόκκινο σκουφάκι, της Κοκκινοσκουφίτσας, του πιο γνωστού παραμυθιού στα παιδιά, έχει σχέση με την εορτή της Πεντηκοστής, όπου το Άγιο Πνεύμα ήρθε στα κεφάλια των μαθητών εν είδει πυρίνων γλωσσών… Η Κοκκινοσκουφίτσα φεύγει από το σπίτι, όπως και τα δικά μας παιδιά. Μία κρίσιμη καμπή, για την οποία πρέπει να έχουμε δουλέψει πολύ στα προηγούμενα χρόνια. Και φεύγει με ένα καλάθι που αποτελεί τον νου αλλά και την καρδιά με τις μνήμες της παιδικής ηλικίας.

Αλίμονο, αν είναι άδειο, αν είναι μόνο γεμάτο από γνώσεις αλλά χωρίς αρετές. Αυτό δημιουργεί παιδιά γνωστικά αλλά άψυχα… Στην ζωή μας όλα χρειάζονται, αρκεί να υπάρχει μέτρο και αγάπη…».

Με αυτά τα λόγια άρχισε ο ομιλητής να αναλύει το γνωστό παραμύθι που το εξάντλησε, σε όλες του τις πτυχές, προκαλώντας τα αισθητήρια της μαθητείας και του προβληματισμού στους παρευρισκομένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου