Την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει έξι τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας σχολίασαν ο περιφερειάρχης
κ. Γιώργος Κασαπίδης και οι επικεφαλείς των πολιτικών συνδυασμών στο περιφερειακό συμβούλιο της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου δηλώνοντας τη διαφωνία τους και εκφράζοντας την πρόθεση τους να γίνει κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να ανασταλλεί.
Ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης έκανε λόγο για μια απόφαση που «αντανακλά την αντίδραση», ενώ από πλευράς της περιφερειακής αρχής θα ληφθεί κάθε μέτρο ώστε να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα των τμημάτων. Βιωσιμότητα και σκοπιμότητα είναι οι δύο παράμετροι που έθεσε το Υπ. Παιδείας για τη συνέχιση λειτουργίας των τμημάτων, συμπλήρωσε. Αναφέρθηκε, ακόμα, σε συζήτηση του με τον πρύτανη του Παν/μιου κ. Θεοδουλίδη για την αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας. «Η Δυτική Μακεδονία χρειάζεται ενδυνάμωση υποδομών και δομών και όχι αποδυνάμωση» υπογράμμισε δείχνοντας τη σημασία της υπάρξης των τμημάτων και για την ανάπτυξη της περιοχής. Πρότεινε στην έναρξη του συμβουλίου την ψήφιση ενός ψηφίσματος που θα εξέφραζε την ανησυχίας για την «τυχόν» οριστική αναστολή λειτουργίας των τμημάτων.
Ο κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε ξεδιάντροπο τον τρόπο που έδρασε η κυβέρνηση όπως και πως επρόκειτο για μία κίνηση που σε καμία περίπτωση δεν στηρίζει την ανάπτυξη της περιοχής. Μάλιστα έκανε λόγο «για παράδοση της δημόσιας παιδείας σε ιδιωτικά συμφέροντα». Η κα Γεωργία Ζεμπιλιάδου, από την πλευρά της αντιπολίτευσης επίσης, αναφέρθηκε στη σειρά αρνητικών ειδήσεων που προέρχονται από την κυβέρνηση για την περιοχή. Έθεσε, μάλιστα, δύο ερωτήματα, γιατί ενώ ο αριθμός των πανεπιστημιακών τμημάτων γενικά αυξήθηκε, τα συγκεκριμένα ανεστάλησαν και γιατί παρενέβη η κυβέρνηση σε ένα θέμα για το οποίο θα έπρεπε να αποφασίσει η σύγκλητος του Παν/μιου. Ο κ. Χαστάς, τέλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης σχολίασε πως οι φοιτητές αντιμετωπίζονται ως «πελάτες» από την κυβέρνηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου