ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Χωρισμός τα Χριστούγεννα: Πώς τον αντιμετωπίζεις χωρίς να καταρρεύσεις

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου



Πώς να χειριστείς την κατάσταση μέσα στο εορταστικό κλίμα;


Εκεί που όλα έχουν συνδεθεί με την αγάπη και τον έρωτα την περίοδο των Χριστουγέννων, φαίνεται να μην είναι όλα τόσο ειδυλλιακά όσο μοιάζουν διότι καλείσαι να έρθεις αντιμέτωπη με τον… χωρισμό.

Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση κυρίως όταν τα έχεις σχεδιάσει όλα στο μυαλό σου με μονοήμερες αποδράσεις, βόλτες και εξόδους μαζί του που λόγω ημερών θα είχαν το κάτι παραπάνω.

Δυστυχώς, μερικοί άνθρωποι τολμούν να κάνουν το μεγάλο βήμα για μια νέα ζωή μέσα στις γιορτές, «ξεχνώντας» να υπολογίσουν πως τις συγκεκριμένες ημέρες το σοκ είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Τι γίνεται όταν εσύ είσαι εκείνη που μένει πίσω; Πώς θα καταφέρεις να βγεις αλώβητη από όλο αυτό;

Μακριά από τα social media
Την μεγαλύτερη καταστροφή στις σχέσεις αδιαμφισβήτητα την προκαλούν όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε αυτή την περίπτωση οφείλεις -για καλό δικό σου- να αποσυνδεθείς για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Μην μπεις στον πειρασμό να αρχίσεις να βλέπεις δικές του δημοσιεύσεις για το πού πάει και με ποιους είναι καθώς όλο αυτό είναι ανούσιο και θα σου προκαλέσει σύγχυση. Πάρε τον χρόνο σου και απομακρύνσου από οτιδήποτε σε στεναχωρεί.






Μην εμφανίζεσαι σε γνώριμα σας στέκια
Η συνήθεια είναι πολύ μεγάλη υπόθεση διότι δύσκολα μπορεί να αλλάξει. Σε περίπτωση που με τον πρώην αγαπημένο σου συχνάζατε στα ίδια μέρη, θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως πρέπει σταματήσεις να πηγαίνεις σε αυτά διότι όχι μόνο οι αναμνήσεις θα σε ρίξουν ακόμα περισσότερο ψυχολογικά, με επιπλέον υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να συναντηθείτε πράγμα που δεν θα σου κάνει καλό. Η απόσταση είναι ό,τι χρειάζεσαι.

Μην υπεραναλύεις καταστάσεις
Το γεγονός ότι χώρισες την περίοδο των Χριστουγέννων ήταν απλά τυχαίο. Δεν σημαίνει ότι αξίζει να σε στιγματίσει και να σε κάνει να συνδέσεις τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου με την απέραντη θλίψη. Απόφυγε να υπεραναλύσεις το «γιατί» χώρισες και επικεντρώσου στο «τι κάνω τώρα»;

Σκέψου θετικά
Μπορεί να σε πονάει ο χωρισμός σαν κατάσταση όμως υπάρχουν τόσο όμορφα πράγματα να κάνεις τώρα που είναι Χριστούγεννα. Αντί να κλειστείς στο σπίτι είναι προτιμότερο να κανονίσεις να περάσεις στιγμές με φίλους και οικογένεια. Και όλα αυτά, ενώ παράλληλα θα σκέφτεσαι πως ό,τι έγινε είναι μόνο για καλό σου.

Και μην ξεχνάς: Γιατί να υπάρχει στη ζωή σου ένας άνθρωπος που επιλέγει να σε χωρίσει μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή;

belikeyou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου