ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Πώς θα ήταν ο κόσμος, αν δεν είχε ηττηθεί ο Χίτλερ…





Οι σύμμαχοι έχουν ηττηθεί. Ο Χίτλερ κερδίζει τον πόλεμο και η σημαία με τη σβάστικα
κυματίζει ψηλά σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες,
αλλά και στις Δυτικές Πολιτείες της Αμερικής. Οι πολιτείες της Ανατολικής Αμερικής βρίσκονται υπό την Ιαπωνική κυριαρχία και η μόνη ελπίδα του κόσμου είναι μερικές ομάδες επαναστατών που παλεύουν ακόμα για την απελευθέρωση.

Μπορεί η παγκόσμια ιστορία να έχει ήδη γραφτεί, όμως ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να την δει να γράφεται ξανά, με διαφορετικό τρόπο, σε δύο εκπληκτικές σειρές που ετοιμάζονται σε Αμερική και Αγγλία.

Η πρώτη ονομάζεται «Ο άνθρωπος στο ψηλό κάστρο» και μόνο το γεγονός πως εκ των παραγωγών της είναι ο Ρίντλεϊ Σκότ, μας κάνει να ανυπομονούμε για να την παρακολουθήσουμε. Όχι πως το τρέιλερ από μόνο του δεν είναι αρκετό για να προκαλέσει τον ενθουσιασμό μας.



Η σειρά αυτή είναι βασισμένη στο βιβλίο του Φίλιπ Κ. Ντίκ, του 1962, το οποίο διαδραματίζεται σε μία Αμερική χωρισμένη σε τρεις ζώνες. Η Δυτική είναι κάτω από την κυριαρχία των Γερμανών και ονομάζεται «Το μεγαλύτερο Ράιχ», ενώ η Ανατολική βρίσκεται κάτω από την Ιαπωνική κυριαρχία και ονομάζεται «Ιαπωνικές Πολιτείες Ειρηνικού». Στην μέση βρίσκεται μία μικρή ουδέτερη ζώνη.
Το σήριαλ επικεντρώνεται σε δύο πρωταγωνιστές. Η Τζουλιάνα Κρέιν, που έχει μεγαλώσει στον Σαν Φραντσίσκο, με Ιαπωνική κουλτούρα, ήσυχη και ικανοποιημένη με τη ζωή της ώσπου η αδελφή της πριν πεθάνει της δίνει ένα βίντεο που έχει ετοιμάσει «ο άνθρωπος στο ψηλό κάστρο» το οποίο παρουσιάζει πως θα ήταν ο κόσμος εάν οι σύμμαχοι είχαν κερδίσει τον πόλεμο. Ουσιαστικά δηλαδή παρουσιάζει τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε εμείς σήμερα.
Ο δεύτερος πρωταγωνιστής είναι ο Τζο, ο οποίος εντάσσεται στο επαναστατικό κίνημα της Νέας Υόρκης και ταξιδεύει δυτικά σε μία μυστική αποστολή και με έναν μυστικό προσωπικό του σκοπό. Οι δύο πρωταγωνιστές συναντιούνται και η δράση ξεκινάει.
nazi-america-the-man-in-the-high-castle
Παραγωγός της σειράς είναι και ο Φράνκ Σπότνιτζ (X -Files), ο οποίος πέρασε ατελείωτες ώρες παρακολουθώντας ντοκιμαντέρ για τον Χίτλερ και το 3ο Ράιχ και μιλώντας με ιστορικούς, ενώ μελέτησε πολύ προσεχτικά τις στιγμές που ουσιαστικά έκριναν τον πόλεμο υπέρ των συμμάχων.
Ο Σπότνιτζ λέει πως η σειρά ουσιαστικά απαντάει σε μία ερώτηση «Τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος; Τι θα θυσίαζες για την ελευθερία;»
Το πιλοτικό επεισόδιο προβλήθηκε ήδη από το Amazon τον Ιανουάριο «πειραματικά», ενώ τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 20 Νοέμβρη θα μπορούμε πλέον να δούμε τα υπόλοιπα επισόδεια.
Οι σεναριογράφοι του Τζέιμς Μποντ παρουσιάζουν το SS-GB
Κι αν η εμπλοκή του Ρίντλεϊ Σκοτ στο προηγούμενο σήριαλ αποτελεί εγγύηση, τι να πούμε για τους σεναριογράφους του Τζέιμς Μποντ που ετοιμάζουν μία αντίστοιχη μίνι σειρά έξι επεισοδίων για το BBC.
Είναι γνωστό πως οι παραγωγές του Βρετανικού δικτύου είναι, κατά κανόνα, αριστουργήματα και φαίνεται πως αυτή τη φορά έχουν βάλει σαν στόχο να... ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Ως βάση για την σειρά θα χρησιμοποιηθεί το βιβλίο του Λεν Ντέικτον, που εκδόθηκε το 1978 με τίτλο «SS-GB».
1-swasticka
Η ιστορία εξελίσσεται εννέα μήνες μετά την επιτυχημένη εισβολή των Γερμανικών Στρατευμάτων στην Μεγάλη Βρετανία το 1941. Τα στρατεύματα του Χίτλερ παρελαύνουν στο Λονδίνο και η σημαία με την σβάστικα «καλύπτει» την Γέφυρα του Ποταμού Τάμεση.
Πρωταγωνιστής ο ντετέκτιβ της Σκότλαντ Γιάρντ, Ντάγκλας Άρτσερ, ο οποίος πλέον είναι υποχρεωμένος να υπηρετεί την δικαιοσύνη κάτω από την διοίκηση των SS.
Ο Άρτσερ ξεκινώντας μία έρευνα για μία δολοφονία εμπλέκεται σε μία υπόθεση με τον φυλακισμένο βασιλιά Γεώργιο και την κατασκευή μιας ατομικής βόμβας. Το δίλημμα του πρωταγωνιστή προφανές: Συνεργάζεται με τους Γερμανούς ή με την αντίσταση;


Σεναριογράφοι των επεισοδίων είναι οι Ρόμπερτ Γουέιντ και Νίλ Πέρβις, οι οποίοι έχουν γράψει και τα σενάρια στις ταινίες του Μπόντ, Casino Royal και Skyfall.
Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε εμείς είναι... καλή διασκέδαση.



koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου